sobota 20. dubna, 06:46 Svátek má Marcela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Arturko a jak děláš tu tvarohovou náplň ?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Aha,tak to já nedělám tvaroh nikdy samotnej,muž to nemá rád a peču hlavně pro něho..já dělám takový "otevřený" koláče..prostě placku,do ní vmáčknu skleničku dno,aby se udělala dolík a do něj tvar.náplň a nahoru buď ovoce /švestku,meruňku apod./ a do dé tvar.náplně nedávám mouku ale vždycky zamíchám puding.prášek,nejlépe ananasový nebo banánový a ještě někdy posypu drobenkou
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Tvaroh, cukr, citron, popřípadě mléko.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Zkus do tvarohu (250g) dát jedno vejce, sníh ze dvou bílků, 100g moučkového cukru, vanilkový cukr. Bude nadýchanější.
Takhle dělám náplň do buchet, mají tam být ještě rozinky a rum. A jestli je tam díra, to fakt nevím, protože já to nejím a ostatním je to fuk a díru mi neukazují
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Dalas je, Arturko, péci, když ještě nebyly správně dokynuté. Proto ti vyběhnou v troubě do vdolku a ne do skutečného koláče s důlkem. Jinak u kynutého těsta, spešl tedy u tvarohové náplně pak, je vnitřní bublina přirozený jev. Soudím, že ti jde spíše o ten kopeček vdolkový než přímo o ni?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
A pokud jde o to, kdy už je těsto ve tvarech řádně dokynuté, abys ho mohla plnit "zeshora" a dát péci, aniž by se ti vrchní náplň vystěhovala v troubě z důlku sopečným efektem, tak to je ten moment, kdy při doteku už nepropruží zpět nahoru, ale zůstane v něm mírný otisk prstu - důleček. Pokud by se ti zbortilo, je překynuté. Je to prostě pověstný moment tak akorát. Myslím, že nejvíc na řádném vykynutí sejde právě u důlkových koláčů, pletených útvarů a rohlíků.
Těžká náplň totiž dokáže řádně nedokynuté těsto svou hmotností ještě přetlačit, ale lehounká se nafoukne spolu s ním a rozlije se po koláčku, v daném případě tedy kuličce vdolku, anebo steče fuč z pečiva na plech.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Příště zkusím přidat do tvarohu ty vajíčka a nechám déle kynout Ony jsou chuťově dobrý, jen jsem si všimla, že někdo tam takovou bublinu nemá, nebo ji má menší. A vadí to jen mě, půl plechu už není
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Arturko, díra, nedíra - určitě byly moooc dobré .
Já díru neřeším, aspoň jsem si jí nikdy nevšimla, do tvarohu také dávám vajíčko nebo jenom žloutek a trochu pudink. prášku, prostředek koláče mírně pod povidla zmáčknu (třeba malým šufánkem), maminka vždy kolem krajů propíchala třeba párátkem. To nějak vynechávám.
Hanulko, tvoje koláče jsou přímo profi . Už píšeš tu kuchařku-pekařku ?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Elen ,co je to šufánek ?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Přece šeblefa
Re: Tipy a fígle do kuchyně
sem přesně čekala ... co je šeblefa, alias šufánek ? Naběračka,,nebo co ?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Jájo, jo, jo .
Cancourku - tady [www.slovodne.cz]
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Šufánek...si pamatuju, že jsem v první třídě, když jsme probíraly písmenko "š" hrdě hlásila šufánek..Nikdo nevěděl co to je a já zase netušila, jak se tomu říká jináč..Naběračka..
Taky dávám do tvarohu vajíčko, než namažu marmoškou a dám žmolenku uprostřed promáčknu.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Šufánkem, že ?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
A nemohly byste dát nějaký recept na klasické koláče kynuté popř. i s fotem Takový koláč s tvarohem - to je žrádýlko ale pořádné recepty nejsou. Prosím o recept i s náplní. Taková Hanule mě ohromí fotem a recept nikde. Někdo se to naučí od maminky, což není můj případ