čtvrtek 28. března, 16:57 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Výchova a péče
hodnocení: 4.30
Aktuální kategorie: help   Vše > Moje dítě > Výchova a péče
Diskutujte! Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Střídavá péče

Datum: 10.04.2008 11:10
 
Docela by mě zajímal váš názor na tento způsob "rozdělení" dětí. Musím se přiznat, že když jsem o tomto způsobu výchovy dětí po rozvodu slyšela poprvé, zdálo se mi to hodně nepřijatelné a neproveditelné v praxi. Ale v současné době znám hodně lidí, kteří to praktikují a celkem si na to zvykli a snad jsou i spokojení. Jen si nedovedu představit, jak to vnímají ty děti confused smiley
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123 | další
    Aktuální stránka: 2 z 3
  • Autor: lenka01
    Status:

    Re: Střídavá péče

    Datum: 06.05.2008 09:23
     

    Sabinko, budu ráda, když se občas ozveš, jak to u vás vypadá a hlavně, jestli se stav synka už lepší. Tvůj nápad občas si společně někam vyrazit je určitě správný a docela ti závidím situaci, kdy všichni tak dobře vycházíte. To je velmi důležité , já jsem se bohužel s bývalým partnerem nerozešla v dobrém a nestýkáme se. Nicméně dcera to vzala časem jako hotovou věc, dokonce má teď dva tatínky a nevadí ji to. Přece jenom je jiná doba a bohužel takových dětí přibývá, takový je ale život, nic se nedá naplánovat. Také si myslím, že sice můžeme mít nejlepší vůli dát svým dětem to nejlepší / to, co považujeme za nejlepší / , můžeme je chránit, ale ony nežijí ve skleníku. Dřív nebo později se stejně potkají s realitou života a budou muset čelit různým nepříjemným situacím, před kterými je již nedokážeme ochránit. To už bude záležet na nich.

    Co se týče rozdílných finančních možností obou rodičů, ta situace je i u nás. Nemám ale pocit, že by toho dcera nějak zneužívala. Prostě klidně jede s tátou k moři a další týden s námi pod stan, pokud ji uděláme program, který jí vyhovuje a zabaví, je spokojená a to je nejdůležitější.

    Tak přeji hodně trpělivosti a štěstí.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Střídavá péče

     
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Sabina

    Re: Střídavá péče

    Datum: 07.05.2008 09:25
     

    Ahoj Lenismiling smiley Diky moc za nazor a nejsi jedina, co si tohle mysli. Povidala jsem si ted s kamaradkou, ma dve deti, manzel byl alkoholik a dodnes vlastne nevi kde je a alimenty neplati. Stara se o ty deti sama, ma dve prace a stara se co nejlip dokaze. Kazdy mame jinou situaci, jine moznosti a myslim, ze vsichni se snazime jak nejlip umime. Ale je pravda, ze bych ho uz nemela videt jako moje male miminko a mluvit a jednat s nim uz jako s dospelakem a tim prave uz dat pryc ten sklenik. Mozna totiz jemu stejne spoustu veci dochazi, jen ja si hraji, ze nejsou nebo ze je nevidime.

     

    Jinak jsme ted hodne vsichni tri spolu a musim rict, ze bylo moc hezke videt, jak si syn zase pod nosem pobrukuje, to uz jsme dlouho u nej nevidelismiling smiley Dokonce ted pritel u me dvakrat prespal, ja jezdila zase hodne za nema a zase si me oba stejne dobiraji jako predtim a ja se jakoze vztekamsmiling smiley a to asi synovi dela dobre....pripomina mu to chvile domaci pohody a smichu. Za mesic mame kontrolu u psycholozky, tak vam pak napisu, jestli se neco zmenilo, sama jsem zvedava. Preji vsem krasne slunecne dny a pohoduflower smiley

     
  • Autor: lenka01
    Status:

    Re: Střídavá péče

    Datum: 07.05.2008 09:35
     

    Krásný den vám všem, jsem ráda, že ses ozvala a vidím z tvého příspěvku, že už je to trošku jiná mamka než v prvním příspěvku, už žádná zmínka o sebeobviňováníthumbs down

    Tak vám přeji mnoho takových hezkých chvilek, o kterých ses zmiňovala a už žádné chmury na srdíčkáchlove smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Střídavá péče

    Datum: 07.05.2008 13:53
     
    Sabino, ať je co nejlíp!
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    PAVEL CERNY

    Re: Střídavá péče

    Datum: 17.06.2008 17:41
     

    Ahoj,

    vubec nevim kdo jsi ale tvuj prispevek jsem cetl a je hrozny jak to odnasej deti po rozvodu.Ja jsem se rozvedl pred 2 lety a o nasi dceru jsem mel vzdycky velkej zajem.Moje bejvala zena je toho nazoru,ze jsem jenom od toho abych platil alimenty.Alimenty?smiling smiley

    Moji rodine jsem dal vzdycky vsechno....jak penize ,tak i veskerou podporu a lasku.Jenze pak si zena nasla mladeho golfistu a bylo to.

    Po nejakem case se ke me chtela vratit,ja to zkousel ,ale po nejakem case jsem se nan ni nemohl ani podivat...proste jsem se k ni nemohl chovat jako vzdycky.

    Ale abych se vratil k nasi dceri.Od bojuju o stridavou vychovu ...uz jsem byl hodne blizko...bydleli jsme ve stejnem meste asi 1.500 metru od sebe!!!Dokonce mam predbezne opatreni od soudu,kde jsem opraven stykat se s dcerou 15 dnu v mesici stridave s matkou.

    Jenze matka se odstehovala 48 Km od mista od kud pochazime,jak ja tak moje ex.Dcera tady ma veskerou rodinu,jak z me strany ,tak i ze strany matky.Jeto sileny v zari jde do skoly a co ted.Ja jsem pro 2 skoly po pul roce....a matka proto abych dceru vidal 1 krat za 14 dnu.To je pro mne jasna smrt......tak dlouho to bez dcery nevydrzim.

    Doslo to tak daleko,ze v tomto tydnu bude clanek v casopise REFLEX.Pokud mas nejakou radu budu jedine rad.

     

     

    Pavel

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Střídavá péče

    Datum: 17.06.2008 18:37
     
    Pavle, zkušenost nemám, ale podle mě je naprotým základem normalizovat vztahy mezi rodiči. Budeš toho možná muset hodně překousnout, ale snaž se se svou bývalou ženou navázat opravdu přátelský vztah. Protože jsi na tom hodně zainteresovaný a závisí na tom kontakt s tvou dcerou, je to na tobě.
    Jak vidíš u Sabiny, jde to. Mám přátele, kteří se rozvedli ne zrovna po dobrém, ale překonali to, a teď by je mohli dávat za vzor v porozvodových učebnicích. V jejich případě na rozvodu rodičů děti ve výsledku jen a jen vydělaly a fungují jako jedna velká rodina. Bylo to složité, ale když se chce... znáš to.
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Střídavá péče

    Datum: 18.06.2008 23:36
     

    Pavle, přeji hodně sil, musí to být těžké! Mně je moc líto dětí, o které se rodiče přetahují! Nedovedu si představit, co se děje v křehké dětské psychice. Rozvod sám o sobě není nic moc, tím hůř, když jsou ve vztahu děti, tak se snažte nedělat si to ještě těžší!

    Děsí mě např. případ, kdy dcera odmítala návštěvy otce, tak ji kvůli tom zavřeli na x dní do ústavu, aby "přišla k rozumu". Nikdo nemůže odhadnout předem své reakce, ale když tohle vidím, mám pocit, že kdyby mě děti takovým razantním způsobem odmítaly, že bych cítila, jaké jim působím trauma, když je nutím, snad bych se jich v rámci jejich zdravého duševního vývoje raději vzdala. sad smiley confused smiley 

    (čímž se teda teď nevyjadřuji k tvé konkrétní situaci, předpokládám, že dcera se s tebou vídat chce, jen matka to momentálně komplikuje).

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    nena

    Re: Střídavá péče

    Datum: 29.08.2008 18:32
     

    Dítě ve střídavé péči prakticky není nikde doma. Dítě mého známého cestuje značnou dálku ke své matce a zpět, aby se splnila podmínky návštěva jedné jediné školy. V rodině je takové dítě ten "chudáček" ublížený a právě proto se mu hodně ustupuje a může si dovolit ledasco. Samozřejmě toho využívá. Myslím, že je třeba pro dítě stanovit nějaký řád,ale jak chcete vychovávat dítě, které je každou chvíli někde jinde ? I můj známý tvrdí, že to ve skutečnosti nelze....

     
  • Autor: Ivulka
    Status: začátečník

    Re: Střídavá péče

    Datum: 29.08.2008 19:54
     

    Ahoj všichni,hlásím se po delší odmlce a s radostí vám chci oznámit,že jsem prázdniny s mým pubertálním synem přežila.Koukám,že je založených spoustu nových témat,ale STŘI'DAVA' PE'ČE mě moc zaujala.Je zvláštní,že rodiče se snaží maximálně vyhovět po rozchodu svému dítěti a stejně to dítě vnímá jinak.Po rozchodu s mým přítelem se o dceru staráme oba stejně,ale střídavou péči nepraktikujeme.Přítel jezdí brzy do práce a tak já ráno dovezu malou do školky a přítel ji vyzvedne.Malá ho vidí každý den.Přiveze ji domů,společně si s ní zahrajeme nějakou hru,povídáme si a asi za dvě hodiny nás tatínek opustí.Vycházíme spolu opravdu skvěle.Pokud požádám přítele,aby si malou vzal,protože mám něco naléhavého,vždy mi vyhoví.S rodinou mého bývalého přítele vycházím stejně dobře jako Sabina.Slavíme společné narozeniny a sestra mého bývalého přítele je i moji sestrou.ALE,teď nastává to ,ALE přesto jsme zpozorovali na naší dceři,že se trápí.Během hry s panenkami mi řekne,že se jí stýská po tatínkovi,i,když je to třeba hodina co odjel.Odpovím ji na to,že tatínek ji zítra zase vyzvedne ze školky a teď jel domů,aby mohl jít spát,protože ráno brzy vstává.Přítel mi říká to samé,že pokud ji má u sebe začne kolikrát z ničeho nic brečet,že chce maminku.Shrnuto na závěr a je to opravdu jenom můj názor.Dětičky nás vnímají jako pevnou zeď,která je má chránit před zlým větrem života a pokud se ta zeď rozdělí,utvoří se dírečka,kterou jim na tu jejich bezbranou dušičku táhne.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Střídavá péče

    Datum: 29.11.2008 20:52
     

    Ivulko, Sabino, ostatní, chodíte ještě mezi nás?

    Jak třeba řešíte Vánoce? Taky jste pohromadě? Ovšem jak to řešit ve chvíli, kdy si najdete nového partnera? Myslím, že to značně komplikuje situaci, protože TEN nový asi nemusí být nadšený z toho, že s bývalým TAK DOBŘE vycházíte... Nebo se pletu? Určitě je to všechno složité a ideální řešení zřejmě neexistuje.confused smiley

    Ivulko, malé je mi líto sad smiley...

     

    [www.rodina.cz]

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (29.01.2009 08:45)
     
  • Autor: balanclady
    Status:

    Re: Střídavá péče

    Datum: 03.01.2009 19:26
     

    U nás jsme taky v té situaci , kdy řešíme střídavá péče.Je to rozumně vyřešeno není stanovená na každý druhý týden ani nijak jinak.Domluvili se oba na tom zda tatínek , díky svému zaměstnání bude moci si vzít dcerku nebo ne.Domluva je dobrá vždy,když si chce malou vzít zavolá aspoň tři dny předem.Malá si nikdy nemůže zvyknout na jiný domov,protože ho nestřídá tak často .Zato se tam těší ,jelikož je to jenom na chvilku jiné.U maminky je ten jediný domov ,který má a nikdo ji ani zmínkou nepřipomíná něco jiného. Pouze se stávalo ,že se ji stýskalo po tatínkovi . To bylo dáno zase tím,že ještě neví , jak a na kterou situaci se má těšit. Všechno u nás funguje normálně zatím,nemohu říci předem jak to bude do budoucna a to potvrdí až další život.

     
  • Autor: Missi
    Status: expert

    Re: Střídavá péče

    Datum: 08.01.2009 15:23
     

    Jeden odkaz:

    [www.zena-in.cz]

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    josef kulig

    Re: Střídavá péče

    Datum: 09.12.2009 06:53
     

    Pavle docela Tě lituju a vím o čem mluvím,neboť mám podobný problém a když se bývalá mstí prostřednictvím dětí kdy na ně nebere ohled, je to hodně těžké a stát takové situace vůbec nechce řešit.Jen dej prachy a čau.Je to zakořeněno v pohledu,že matka je vždy na 1. místě a otec je dobrý tak akorát na placení.Chce to radikálnější řešení aby se ta situace změnila a nedávala většině žen možnost rozsévat takové podrázácké zlo,které si nesou do života naše děti.

     
  • Autor: jedendomov
    Status: nováček

    Re: Střídavá péče

    Datum: 19.03.2011 13:47
     

    Střídavá péče vyhovuje spíše rodičům než dětem. Děti pořebují nejen styk s oběma rodiči, ale i nějaké zázemí. Ztrátou domova zapltí za styk s oběma rodiči příliš mnoho. [www.jedendomov.cz]

     
  • Autor: Berenika
    Status: nováček

    Re: Střídavá péče

    Datum: 01.10.2013 13:01
     

    To souhlasím, pro děti musí být náročné.... na druhou stranu je to asi lepší, než být v prostředí, kdy se rodiče neustále hádají a nemůžou dohodnout... zas bych to neviděla tak tragicky :-) děti zmáknou leccos. My jsme taky zmákli zamlada leccos :-)

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Výchova a péče (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.