pátek 29. března, 16:52 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: evelina
Status:

Starodávna rybacia špecialita

Datum: 22.07.2007 13:33
 
Tento recept som vyskusala a u nas mal jednotku s hviezdickou!
Starodávna rybacia špecialita
1 kg mäsa zo sumca
1 cibuľu
200 g údenej slaniny
2 paradajky
1 zelenú papriku
1 kg kyslej kapusty
Sladkú smotanu
Bobkový list
Cesnak
Čierne korenie
Zeleninové dochucovadlo
Kôpor
Chilly paprika
Chlebové cesto:
500g hladkej múky
1 Dcl vlažného mlieka
1 uvarený zemiak
Soľ
Droždie
Cibuľu a slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Pridáme paradajky, papriku, chilly papriku, kyslú kapustu, bobkový list, čierne korenie cesnak a zeleninové dochucovadlo. Varíme asi 15 min., kým kapusta nezmäkne. Potom pridáme kúsky sumca, dolejeme asi 2 dcl. vody a dusíme. Pridáme smotanu a krátko povaríme. Zmes nalejeme do džbánikov, posypeme kôprom a prikryjeme surovým chlebovým cestom. Pečieme asi 30 min.
Chlebové cesto. Z mlieka kvasníc cukru a štipky soli urobíme kvások. Z múky, vody a postrúhaného zemiaku a kvásku vypracujem cesto, ktoré necháme nakysnúť.

 
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil evelina (22.07.2007 13:48)
 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 27.07.2007 00:53
     
    Evelínko foto by nebylo?
     
  • Autor: Reklama

    Re: Starodávna rybacia špecialita

     
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 27.07.2007 08:49
     
    100_5904.jpg
    Ked ju nabuduce uvarim dodam aj foto.Mne velmi chutilo a pacilo sa mi ten chlebik navrchu.Kazdy ma svoju porciu jedla a chleba ku tomu. Kupila som si kvetinaciky nesmu byt z umelej hmoty ,ktore zodpovedaju jednej porcii pre dospeleho cloveka. Aby to nevytieklo tak som dala do dierky co je v kvetinaci chlebove cesto a tak som naliala rybaciu specialitu a na vrch som dala chlebove cesto. Teraz aspon dodam foto kvetinacika.
     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 27.07.2007 23:14
     
    No to je super nápad. Určitě vyzkouším. Ryby mám moc ráda. Doufám že to může být i z jiné ryby ??????
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 27.07.2007 23:50
     
    Daska ja som to urobila z mrazenych filet , sumca som ani nahodou nikde v obchode nevidela.
     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 28.07.2007 23:17
     
    Evelinko já jsem kdysi dávno koupila sumce (tuším v konzervě) a to maso mi připadalo jako bláto tak proto bych dala přednost jiné rybičce .
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 29.07.2007 08:41
     

    Dasa, ja si myslim ze som tym, ze som to urobila z mrazenych filiet nic na dobrej chuti neubrala.Ono to stejne ide hlavne o to aby to boli ryby bez kosti.Dost tazko by sa v tej kapuste tie kosti vyberali.

    Ak to uvaris, daj vediet ako ti to chutilo.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 29.07.2007 09:00
     
    evelíno...to je docela zajímavý recept. Určitě to někdy zkusím, ale zatím mám problém s těma nádobkama, ve kterých bych to pekla. (pro naši rodinu). Ale určitě doporučím, mám hodně známých rybářů...winking smiley
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 29.07.2007 09:12
     
    Moni ja som nakupila 8 kvetinacikov grinning smiley
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 29.07.2007 09:16
     
    evelíno...nakoupím stejný počet. Ale prý ,,jsou v pořadí´´.grinning smiley
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 29.07.2007 10:07
     
    Moni,podla mna sa to da urobit aj v normalnom pekaci, len jedina chyba bude v tom ze nebude mat kazdy svoj kvetinacik grinning smiley
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 03.08.2007 11:25
     
    100_5952.jpg
    Takto to vyzera ked je to hotove.
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 03.08.2007 11:29
     
    Evelino...to je fakt. Než budu mít ty květináčky (nebo misky nebo cokoli), zkusím to v tom pekáči.
     
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 03.08.2007 11:49
     
    Prajem dobru chut!
     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Starodávna rybacia špecialita

    Datum: 04.08.2007 19:37
     
    Evelínko, to vypadá naozaj peknethumbs down thumbs down thumbs down
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.