čtvrtek 28. března, 12:00 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Hanule
Status: expert

Spojená pekařka weekovská

Datum: 15.02.2012 17:35
 

Na žádané recepty probírané zejména v Co dnes vaříte, Pečení je radost, Domácí pakárně a tak podobně.

 

Srdíčka, prosím, nevpisujte komentáře, jde o čistokrevný sborník a svým příspěvkům přepisujte název dle názvu receptu. Pokud to dokážete, můžete připojit fotodokumentaci a odkaz na původní umístění příspěvku, má-li na weeku své podhoubí, kde je vhodné recepis náležitě proprat. smoking smiley My archiváři i žrádlomilci všem děkujeme! flower smiley

 

Obsah (ve výstavbě):

A
B

Bábovka tříminutová(z MW od irisky)/SPIKE/3
Bábovka tvarohová/SPIKE2

Bublanina/SPIKE/2

Bublanina od Františka/Jarka./3
Buchta na plech: Lívanec s rebarborou/Arturka/2

Buchta na plech: Tvarohová bleskovka/daga/2

Buchta s polevou ze salka/Anavi/1

Buchta trhací od maryny/budulinkova/3

Buchta tříbarevná (s tvarohem) /SPIKE/5

Buchta tvarohová sypaná s ovocem/Majka/4

Buchta z celého máku s kokosem/Anavi/1
C
D

Dort mrkvový od ejky/SPIKE/2
E
F
G
H
CH

Chačapuri podle Kuchařky ze Svatojánu/SPIKE/3
Chléb bez hnětení/daga/1

Chléb bez hnětení od 555/SPIKE/3

Chléb kváskový (fotopostup)/SPIKE2

Chléb nenáročný/Arturka/1
I
J
K

Koláč drobenkový s pudingem a jahodami /gabca/5

Koláč jablečný/daga/2

Koláč lenoch/František/3
Koláč na plech z pomazánkového másla od korduly/daga/1

Kolláč královský jablečný/drahus/6

Koláč křehký s rebarborou a pudinkem/gabca/5

Koláč mrkvový/gabca/6

Koláč rebarborový francouzský/Majka/3

Koláč rebarborový od naby/SPIKE/3
Koláče od irisky/daga/1

Koláčky svatební/LadaB/4

Koláčky z taveného sýra/Anavi/6

Kremeše/Anavi/1

Kringel/Frantisek/3
L

Lívanec s rebarborou/Arturka/2

Lívance/SPIKE/3

Lívanečky (z ječné mouky s ovesnými vločkami)/SPIKE/5
M

Makovec/peefko/1
N

Nepečené: Koláč lenoch/František/3
Nepečené: Rychlovka ovocná/Frantisek/2
O
P

Páj ovocný s pudinkem od ejky/SPIKE/2

Pařížský krém bez vaření/Majka/5

Perník /SPIKE/5

Perník namazaný, perfektně kořeněný od suee/SPIKE/5

Q

Quiche [kiš]/SPIKE/5
R

Rohlíky české/peefko/1

Rychlovka ovocná/Frantisek/2

Rolády/gabca/3

Ř

Řez kokosový/Jarka./3

Řez malinový/Arturka/1

Řezy ananasové/gabca/5

Řezy BEBE nepečené/Anavi/1

Řezy pudinkové/Arturka/1

Řezy pudinkové ovocné od mikori/daga/2

Řezy tety Zdeny od korduly/SPIKE/4

S

Š

Šátečky tvarohové ze sádla/Majka/1

Šátečky plundrové zelné/SPIKE2

Štola/drahus/1

Štola tvarohová od mikori/daga/2

Štramberské uši/kaaj/2

T

Těsto kynuté na sladké (vánočku, koláče, buchty)/SPIKE/4

Tipy a nápady - Pirát ap. z těsta/Arturka/2

Tiramisu falešné/SPIKE/2

Trdelník/František/3

Tvarohová bleskovka/daga/2
V
U

Uši štramberské/kaaj/2
W
Y
X
Z

 
Upraveno 12 krát. Naposledy upravil Majka (18.04.2021 19:52)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 5 z 6
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 15.06.2015 19:38
     
    drobenkovy-kolac-s-pudinkem-a-jahodami-73316.jpg

    Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami

    Suroviny:
    600 g polohrubé mouky, 250 g pískového cukru, 250 g hery, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 l mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 4 lžíce cukru, jahody / čerstvé, mražené, kompotované /

     

    Postup přípravy receptu

    Z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic cukru uvaříme pudink. Z ostaních přísad vytvořte drobenku. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným teplým pudinkem, poklaďte jahodami a zasypte zbylým množstvím drobenky. Pečte ve středně vyhřáté troubě 40 až 50 minut.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil gabca (15.06.2015 19:38)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Spojená pekařka weekovská

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 21.06.2015 11:31
     
    dsc_0150.jpg

    TŘÍBAREVNÁ BUCHTA (s tvarohem)

     

    1. těsto

    30 dkg polohrubé m.

    10 dkg másla

    10 dkg cukru moučka

    1/2 prdopeče

    2 lžíce kakaa

    trochu vody

     

    2. těsto

    náplň ze 3/4 kg tvarohu

     

    3. těsto

    3 vejce

    7 dkg oleje

    20 dkg cukru krystal

    20 dkg polohrubé mouky

    3 lžíce horké vody

    1/2 prdopeče

    citronová kůra

     

    První těsto vyválet v pekáčku, na něj dát ochucený tvaroh, pak nalít šlehané těsto.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 21.06.2015 11:34
     
    dsc_0151.jpg

    PERNÍK


    45 dkg polohrubé mouky

    30 dkg cukru krupice

    2 vejce

    1 1/2 prdopeče

    9 lžic oleje

    2 lžíce kakaa

    1 lžíce skořice

    1/2 l mléka

    ořechy, čokoláda...


     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 16.10.2015 08:01
     

    Namazaný perník perfektně kořeněný

    (Suee)

    250g dýně nastrouhané najemno

    250g polohrubé mouky

    200ml červ. vína

    150g krystalu

    50 g ořechů

    50ml oleje

    2vejce

    prášek do pečiva

    2lžíce perníkového koření

    2 lžíce kakaa

    1/2 lžičky soli

     

    Dýni smícháme s vejci, vínem, olejem a kořením k tomu přidáme smíchané suché ingredience (prdopeč,cukr,mouka, ořechy, kakao) pečeme v předehřáté troubě na 195C 30min. množství je na středně velkou vymazanou a vysypanou formu, já to myslím dávala do kulaté dortové....bylo to hezky vysoké. Zdobí se čokolládou a navrch můžeme ještě posypat ořechy.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 18.05.2016 21:15
     
    dsc03448 (3).jpg

    Ananasové řezy

    Recept:

    - 3 vejce ( zvlášť ušlehat bílky )
    - 1 hrnek cukru pudru
    - 1 plechovka a ananasu( nakrájet na menší kousky ) i se šťávou
    ( asi skleničku ananasu si nechám do krému - na plátky )
    - 2 hrnky polohrubé mouky
    - 1 hrnku mletých vlašských ořechů
    - 2 lžičky jedlé sody, půl prášku do pečiva

    Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně šťávu z kompotu, mouku s práškem a sodou a nakonec sníh z bílků. Pečeme 25 -30 minut na 175 °C ( odhaduju, pěkně do zlatova )

    Krém : 2 šlehačky na šlehání + 2 ztužovače šlehačky + 2 vanilkové cukry - to vše ušlehat, pak ručně vmícháme 2 zakysané smetany.

    Natřeme slabou vrstvu krému, poklademe plátky ananasu, natřeme zbytek krému. navrch můžeme posypat mletými ořechy a strouhanou čokoládou. mls smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 22.05.2016 21:34
     
    dsc03438 (3).jpg
    Další fotografie:

    Křehký koláč s rebarborou a pudinkem

    Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    Těsto

    100 g hladké mouky 100 g špaldové mouky 100 g tuhého másla 50 g moučkového cukru 2 lžíce studené vody 1 vejce špetka soli

    Náplň

    350 ml mléka 100 g bílého tvarohu 30 g třtinového cukru 1 vanilkový pudink 1 vejce rebarborové řapíky v množství dle velikosti

    Drobenka

    40 g třtinového cukru 40 g polohrubé mouky 30 g másla

    Postup:

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a na kousky nakrájené máslo. Přikápneme vodu a vyklepneme sem i vejce. Z připravené směsi zaděláme rychlostí blesku těsto. Práci nám může urychlit kuchyňský robot. Zadělané těsto zabalíme do mikrotenu a odložíme do lednice aspoň na půl hodiny.

    Do kastrolu vylijeme mléko, trochu si necháme v hrnečku stranou na smíchání s cukrem a pudinkovým práškem. Mléko v kastrolu zahříváme a když je horké, vylijeme do něm rozmíchaný pudink. Svaříme do husta. Hotový pudink necháme vystydnout za občasného zamíchání (aby se neutvořil škraloup). Když je pudink vlažný, přimícháme do něj tvaroh a vejce.

    Z rebarborových řapíků sloupneme vrchní slabou slupičku a nakrájíme je na centimetrové plátky.

    Připravíme si drobenku z cukru, mouky a másla. Prsty vše spojíme do polosypké hmoty.

    Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto z lednice natlačíme do korpusu, zvedneme okraje asi do 3 cm výšky. Dno těsta propícháme vidličkou a nalijeme na něj pudink. Na pudink rozvrstvíme kousky rebarbory a posypeme žmolenkou.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 30-35 minut.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 24.07.2016 11:02
     
    dsc_0420.jpg
    Další fotografie:

    Quiche (kiš)

     

    TĚSTO:

    170g hladké mouky

    70g jogurtu (nebo zakysanky)

    70g másla

    1 vejce

    sůl

     

    NÁPLŇ:

    stylem co dům dá :-)

     

    mrkve na kolečka (orestovat a chvilku podusit)

    pórek (také kolečka orestovat a podusit)

    cuketa hrubě nastrouhaná

    niva nastrouhaná

    bylinky

    vejce (docela dost, na tuhle dávku asi 5)

    zakysanka

     

    Těsto vyválet a dát do pekáčku (koláčové formy), na něj navrstvit mrkev, pórek, cuketu, nivu, posypat bylinkami.

    Vše zalít osolenými našlehanými vejci se zakysankou.

     

    Zeleninu je možné obměňovat, pro masové jedlíky může být salám kuřecí nudličky, zbytky gril. kuřete.

    Do vajec je možné zašlehat nastrouhaný tvrdý sýr. Ochutnala jsem quiche špenátový i s červenou řepou a vše mi chutnalo.

     

    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    Ještě přidám nějaké podrobnosti, jak jsem to dělala, když jsem nenapsala žádná množství surovin do náplně.

    Tohle je množství tak do kulaté koláčové formy. Já teď dělala z dvojité dávky a bylo to do velkého pekáčku, co je přes celou troubu (vlastně je to plech se zvýšenými okraji). Zeleniny bylo docela dost. Právě se mi zdálo málo ta vrstva mrkve a pórku (mrkví bylo dost a pórek jeden celý), tal jsem přidala ještě cuketu a dost nivy. Vajec jsem dala asi 8, ani nevím přesně, dělala jsem od oka. A té zakysanky jsem dala taky hodně, určitě by to byl ten velký kelímek, nebo spíš ještě víc. Měla jsem ji i za jiným účelem, tak jsem koupila v makru celý kýblík.

    Ono je asi třeba zkoušet, jaké chutě komu vyhovují. Asi každá země má nějaké jídlo, v němž jsou spotřebovány zbytky z ledničky - v Itálii pizzu, ve Francii quiche...

    Všem to doma chutnalo, dokonce se dnes po flámu děti sháněly, kde je ještě nějaký zbytek, že by si daly. No nezbylo nic. Bylo 16 velkých porcí. Abych vyhověla požadavku, že to mám mít kulatý tvar, nakrájela jsem velké obdélníky a ty jsem pak rozřízla po úhlopříčce. Skoro se nepozná, že to není čtvrtka koláče, ale hranatý trojúhelník. grinning smiley

     

    (Původně tenhle recept někde prezentovali jako slaný závin. Těsto se tedy srolovalo do závinu. Přidávám i ten jejich recept na náplň: 1 stroužek česneku, sůl, pepř, bazalka, mozarela, vejce na potření).

    Na quiche se buď dělá těsto dle originálu (hledala jsem info na netu), nebo někdo používá listové těsto, ale mně se zdálo tohle těsto zajímavější. winking smiley

     
    Upraveno 5 krát. Naposledy upravil Majka (10.12.2016 18:53)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 24.07.2016 18:32
     
    dsc_0421.jpg

    LÍVANEČKY

    (trochu jinak)

     

    mléko

    ječná mouka

    ovesné vločky (prodávají se jemné, ty normální trochu podrtím v choperu - mám na mysli tenhle přístroj [www.tvproducts.cz])

    droždí

    trošku cukru

    špetka soli

     

    Množství surovin nepíšu, protože to dělám od oka. Na litr mléka jsem dala 1 kostičku droždí. Pak tam zašlehám mouku a vločky, až mám pocit, že je těsto tak akorít husté. Na lívance se dělá spíš řidší. Do těsta dávám i jedno vejce, ale myslím, že to nemá žádný zvláštní význam. Když ho vynechám, je těsto vpodstatě stejné.

     

    Naše babičky dělaly lívance z ječné mouky, mají takovou sladší jemnější chuť. Vločky můžete vynechat, ale s nimi je to o fous větší příděl živin.

    Buď je klasicky potřu rozpuštěným máslem a posypu cukrem smíchaným se skořicí, nebo je odzobím jako vdolečky - tedy džemem, strouhaným tvarohem a zakysankou, ev. šlehačkou.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 28.07.2016 15:23
     

    Překopírovala jsem sem tohle upozornění z úvodu. Nějak to poslední dobou láká vpisovat sem komentáře k receptům. Prosím směřujte je do příslušných diskuzí o pečení či vaření. Sem patří jen recepty. Jo kaju se, že jsem to asi trochu zapříčinila, protože moje poslední recepty nebyly moc stručné a ke komentu přímo sváděly... stydlin smiley

    A když už se vám podobná věc podaří, tak ten svůj komentář nahlašte, on zmizí. Dík za pochopení.

    Autor: Hanule

    Status: expert

    Datum: 15.02.2012 17:35

     

    Srdíčka, prosím, NEVPISUJTE KOMENTÁŘE, jde o čistokrevný sborník a svým příspěvkům přepisujte název dle názvu receptu. Pokud to dokážete, můžete připojit fotodokumentaci a odkaz na původní umístění příspěvku, má-li na weeku své podhoubí, kde je vhodné recepis náležitě proprat. smoking smiley My archiváři i žrádlomilci všem děkujeme! flower smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (28.07.2016 17:33)
     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 07.08.2016 18:40
     
    dscn1266.jpg

    Majonézové koláčky


    Kvásek = 15lžiček cukru krystal, 1/4 l vlažného mléka, 2 kostky droždí, několik lžicmouky z níže uvedeného množství.

    50 dkg polohrubé mouky

    1 malá majolka (125 ml)

    1/8 l stolního oleje

    1-2 vejce (lépejedno a jeden žloutek)

    špetka soli

    1/2 prášku do pečiva

    Těsto se nenechává kynout, hned po zpracování se vyválí placka, ze které se vykrajují koláčky. Pokud je těsto lepivé, přidej mouku. Přeneseš na plech, uprostřed uděláš důlek na náplň. Okraje pomažeš rozšlehaným vejcem.

    Po upečení koláčků je hned ještě na plechu potíráš horkým rozpuštěným máslem s rumem a obaluješ v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

    Náplň libovolná dle chuti.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 27.10.2016 18:11
     

    Pařížský krém

     

    Hledala jsem, jak jednoduše připravit pařížský krém a všude na mě kokal návod, že je třeba to vařit a pak chladit a čekat dodruhého dne...

    Podělím se s naprosto jednoduchým a rychlým receptem, co jsem právě teď dělala a funguje to skvěle.

     

    500 ml šlehačky (já použila 33% v krabičce z tesca)

    70 g pískového cukru

    40 g dobrého kakaa

     

    Kakao jsem smíchala z cukrem, nasypala do šlehačky a šlehala na nizký stupeň, dokud to celé úplně nezhoustlo. Kupodivu se kakao rozpustilo a je to mňam. Žádné sraní a výsledek famózní.

     
  • Autor: Romi
    Status:
    www.chlupatarad..

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 31.10.2016 07:41
     

    já jsem ho dělala tak, že jsem svařila šlehačku (ke šlehání, tučnou) a dva ks ledových kaštanů, těch extra tmavých, hnědých. Nechat přes noc vychladit v lednici a pak vyšlehat a použít. Výsledek perfektní!

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 09.12.2016 16:15
     

    [carujeme.cz] nepečené

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 10.12.2016 18:13
     

    Bábovka (olejové těsto)

    6 vajec

    25 dkg cukru krupice

    35 dkg polohrubé mouky

    1 prdopeč

    2 dcl vody

    2 dcl oleje

     

    Ze žloutků a oleje udělám majonézu, přidám cukr a trochu vody. Pak přidávám střídavě vodu a mouku s prdopečem. Nakonec sníh. Do bábovky část těsta obarvím kakaem, přidám ořechy, někdy i kandované nebo sušené ovoce, kousky hořké čokolády...

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 17.12.2016 16:42
     
    dsc_0518.jpg

    BÍLKOVÝ BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

     

    6 bílků

    18 dkg cukru

    16 dkg mouky

    6 dkg másla

    Citronová kůra, vanilka, rozinky, ořechy, kandované ovoce

     

    Do sněhu zašleháme cukr, pak ovoce a mouku. Nakonec přidáme tekuté máslo.

    Pečeme zvolna asi ¾ hodiny

     

    Těsto je kupodivu vláčné a dlouho měkké, ikdyž jsou tam jen bílky.

    Dělám z toho i velikonočního beránka, pak je těsto bez ořechů a ovoce.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (17.12.2016 16:43)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.