čtvrtek 28. března, 21:13 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Hanule
Status: expert

Spojená pekařka weekovská

Datum: 15.02.2012 17:35
 

Na žádané recepty probírané zejména v Co dnes vaříte, Pečení je radost, Domácí pakárně a tak podobně.

 

Srdíčka, prosím, nevpisujte komentáře, jde o čistokrevný sborník a svým příspěvkům přepisujte název dle názvu receptu. Pokud to dokážete, můžete připojit fotodokumentaci a odkaz na původní umístění příspěvku, má-li na weeku své podhoubí, kde je vhodné recepis náležitě proprat. smoking smiley My archiváři i žrádlomilci všem děkujeme! flower smiley

 

Obsah (ve výstavbě):

A
B

Bábovka tříminutová(z MW od irisky)/SPIKE/3
Bábovka tvarohová/SPIKE2

Bublanina/SPIKE/2

Bublanina od Františka/Jarka./3
Buchta na plech: Lívanec s rebarborou/Arturka/2

Buchta na plech: Tvarohová bleskovka/daga/2

Buchta s polevou ze salka/Anavi/1

Buchta trhací od maryny/budulinkova/3

Buchta tříbarevná (s tvarohem) /SPIKE/5

Buchta tvarohová sypaná s ovocem/Majka/4

Buchta z celého máku s kokosem/Anavi/1
C
D

Dort mrkvový od ejky/SPIKE/2
E
F
G
H
CH

Chačapuri podle Kuchařky ze Svatojánu/SPIKE/3
Chléb bez hnětení/daga/1

Chléb bez hnětení od 555/SPIKE/3

Chléb kváskový (fotopostup)/SPIKE2

Chléb nenáročný/Arturka/1
I
J
K

Koláč drobenkový s pudingem a jahodami /gabca/5

Koláč jablečný/daga/2

Koláč lenoch/František/3
Koláč na plech z pomazánkového másla od korduly/daga/1

Kolláč královský jablečný/drahus/6

Koláč křehký s rebarborou a pudinkem/gabca/5

Koláč mrkvový/gabca/6

Koláč rebarborový francouzský/Majka/3

Koláč rebarborový od naby/SPIKE/3
Koláče od irisky/daga/1

Koláčky svatební/LadaB/4

Koláčky z taveného sýra/Anavi/6

Kremeše/Anavi/1

Kringel/Frantisek/3
L

Lívanec s rebarborou/Arturka/2

Lívance/SPIKE/3

Lívanečky (z ječné mouky s ovesnými vločkami)/SPIKE/5
M

Makovec/peefko/1
N

Nepečené: Koláč lenoch/František/3
Nepečené: Rychlovka ovocná/Frantisek/2
O
P

Páj ovocný s pudinkem od ejky/SPIKE/2

Pařížský krém bez vaření/Majka/5

Perník /SPIKE/5

Perník namazaný, perfektně kořeněný od suee/SPIKE/5

Q

Quiche [kiš]/SPIKE/5
R

Rohlíky české/peefko/1

Rychlovka ovocná/Frantisek/2

Rolády/gabca/3

Ř

Řez kokosový/Jarka./3

Řez malinový/Arturka/1

Řezy ananasové/gabca/5

Řezy BEBE nepečené/Anavi/1

Řezy pudinkové/Arturka/1

Řezy pudinkové ovocné od mikori/daga/2

Řezy tety Zdeny od korduly/SPIKE/4

S

Š

Šátečky tvarohové ze sádla/Majka/1

Šátečky plundrové zelné/SPIKE2

Štola/drahus/1

Štola tvarohová od mikori/daga/2

Štramberské uši/kaaj/2

T

Těsto kynuté na sladké (vánočku, koláče, buchty)/SPIKE/4

Tipy a nápady - Pirát ap. z těsta/Arturka/2

Tiramisu falešné/SPIKE/2

Trdelník/František/3

Tvarohová bleskovka/daga/2
V
U

Uši štramberské/kaaj/2
W
Y
X
Z

 
Upraveno 12 krát. Naposledy upravil Majka (18.04.2021 19:52)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 2 z 6
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 04.11.2012 13:51
     
    Další fotografie:

    Je čas jablíček, tak co si upéci tento vynikající, lahodný , osvěžující jablečný koláč do dortové formy?

    Zdroj jsou Babicovy dobroty, ale já ho mám od neteře thumbs down

    Pozor , upéci v dostatečném předstihu, protože se podává vychlazený, nejlépe opravdu z lednice thumbs down thumbs down thumbs down

    A je pro milovníky tvarohu a nebo naopak , pro ty, co tvaroh nemají rádi, protože náplň není tvarohová spinning smiley sticking its tongue out

     

     

    Jablečný koláč

     

    Základ:

    1 vejce , 80 g másla, 100 g cukru , 200 g hladké mouky , 1 kypřicí prášek

    Náplň:

    5 jablek , 2 kysané smetany 15 %, 1 smetana 30 % , 1 pudingový prášek vanilkový , 100 g cukru , 1 vejce

     

    Postup přípravy receptu:

    Vejce, kypřicí prášek, třetinu kostky rozpuštěného másla, cukr a hladkou mouku vložíme do mísy a utvoříme těsto.

    Propracujeme těsto na válu a vytvarujeme po stěnách dortové formy.

    Do formy pak rozmístíme odjádřená a na plátky nakrájená jablka - lepší jsou na malé kousky.

     

    Do misky dáme dvě kysané smetany, smetanu, cukru, vejce a pudingový prášek. Promícháme a nalijeme do formy.

    Dáme do trouby, kde pečeme 45 minut na 180 stupňů.

     

    Jo a tento koláč se nejí teplý, po vytažení z trouby je náplň ještě neztuhlá, samo je nejlepší po vychlazení v lednici thumbs down

     

    P.S . A ještě jeden poznatek, máslo se nemusí rozpouštět , prý je lepší ho nastruhat a zpracovat těsto, není tak práce s těstem mastná a lepivá.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Spojená pekařka weekovská

     
     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 23.11.2012 23:02
     
    tvarohova_stola_0098.jpg
    Další fotografie:

    A jedna rychlá varianta štoly , nemusí se péct dopředu, postup je i suroviny jsou nenáročné, vhodné i pro naprosté začátečníky.

    Nezaměňovat s pravou štolou, která je chutí asi jinde, musí se péct dlouho dopředu a nechat rozležet , tohle je prostě jen ala štola.


    Tvarohová štola od Mikori - z Livingu ...

     

    Suroviny:

    1 kostka tvarohu,

    15 dkg másla, nebo hery

    12 dkg cukru krupice

    1 vanilk. cukr

    37 dkg hl. mouky

    1,5 peč.prášku

    2 vejce

    hrst pokrájených suš. meruněk

    půl vaničky kandované pomer. kůry

    hrst hrozinek,dvě hrsti posekaných vlašských ořechů

    1 lžíci rumu

     

    Postup:
    -smíchám sypké přísady, přidám ostatní,zpracované těsto trošku rozválím na pomouč. vále a vytvaruju válec( někdy do těsta před zarolováním zamačkám posekanou čokoládu),

    dám na plech vyložený peč. papírem, šejdrem jako je na fotce, protože dost nabyde.

    Peču na prostředním roštu,v el. troubě asi 40 min., při cca 170 .

    Horkou štolu potřu důkladně máslem a posypu moučk. vanilk. cukrem, a pak ještě jednou po vychladnutí.

    Je vláčná, voňavá, a naučila se ji i moje kolegyně, která nepeče vůbec, fakt to nic není, a výsledek za to stojí.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (09.12.2012 09:47)
     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 23.11.2012 23:30
     
    ovocne_pudink.rezy_0360.jpg
    Další fotografie:

    Ovocné pudinkové řezy od Mikori - z Livingu:


    Suroviny na těsto:
    40 dkg hl. mouky

    1 peč.prášek

    30 dkg hery,

    2 žloutky

    ,2 lžč cukru rozpuštěné v 5 lž vody - zpracovat v těsto

     

    Suroviny na pudink a ovoce:

    krém - 1 l mléka a 2 1/2 sáčku vanilk. pudinku, trochu cukru
    asi 1 1/2 sáčku děts. piškotů

    2 sklenice půlených meruněk,

    jahody - stačí 1 malá plechovka, ev.zmrazené, nebo v sezoně čerstvé

     

    Postup:


    - těsto rozdělím na polovinu, jednu si rozválím na peč.papír o velikosti hlubokého plechu, překlopím na vymaz. a vysyp. plech, a kladu vrstvy - piškoty bříškem nahoru, na ně meruňky, do mezer nacpu jahody, viz foto, celé potom zaliju horkým pudinkem, a ten zakryju druhou půlkou těsta ( opět vyvál.na peč.papíru).

    Peču dorůžova, na prostř. roštu ,při 170,ke konci pečení přepnu na horní.

    Vychladlé ozdobím mřížkou z čokol.polevy.
    Nejsou moc sladké a konečně jsem se zbavila piškot od vánoc winking smiley

     

    P.S.

    Tyto řezy jsou výborné v létě - vyhladím je v lednici, ale myslím si, že i v zimě přijdou k chuti .

    A taky zavařené ovoce najde své uplatnění spinning smiley sticking its tongue out

    Těsto jde lehce vypracovat , hery jsem dala 250g, nechtělo se mě načínat další balení, nevymazávala jsem plech, ale použila pečící papír.

    A udělala jsem chybu, že jsem těsto vyválela jen na menší plech, nechtělo se mně s tím babrat , a usoudila jsem, že koláče na menším bude i tak dost, bylo, ale to těsto bylo přeci jenom zbytečně dole i nahoře v silnější vrstvě .

     

     

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (28.11.2012 22:27)
     
  • Autor: Frantisek
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 05.12.2012 11:47
     

    Já když přijedou děti, tak musím dělat tuto ovocnou rychlovku

     

    Ovocná rychlovka

     

    Recept je na plech cca 25 x 35 cm .

    Na dno plechu poklademe dětské piškoty ve dvou vrstvách. Piškoty položíme jednou vrstvou a tu druhou dáváme obráceně do mezer, které mezi piškoty vznikly.

    Uvaříme si puding ze dvou sáčků dle návodu (může být jakékoli chutě, ,jakou máte rádi) a nalijeme jej hned na položené piškoty.

    Počkáme, až puding zchladne a poklademe na něj různé ovoce (viz obrázek) tak, aby se dal potom nařezat na dortíky.

    Jakmile máme pokladeno ovoce, uvaříme si dvě malé želatiny nebo jednu velkou a zalijeme jí celý koláč.
    Necháme vychladnout a poté dáme na noc do ledničky.

    Druhý den již můžeme směle konzumovat , no u nás se konzumuje dříne, ještě že je lednice.
    Je to vynikající, rychlé, šťavnaté a moc chutné - mňam, mňam.

     

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Frantisek (05.12.2012 11:55)
     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 08.12.2012 13:00
     
    432365_418878328185241_1892868013_n.jpg

    Jednoduchý nápad.

    Nebudu propagovat Santu thumbs up thumbs up thumbs up thumbs up Udělejte dětem piráty.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    FALEČNÉ TIRAMISU od SPIKE

    Datum: 09.03.2013 17:41
     
    FALEŠNÉ TIRAMISU

    Další fotografie:

    Odpoledne čekám návštěvu (i malé děti), tak jsem chtěla upéct něco nenáročného a dobrého a volba tudíž padla na "falešné tiramisu". Do těsta na buchtu (recept na olejovou buchtu, ale poloviční množství, aby byla nižší), se dají hromádky čokoládového pudinku (studený nebo vlahý) a upeče se to.

    Další fotografie:

    Na vychladlou buchtu se dá zakysaná smetana (nešetřila jsem s ní, dala jsem 4 velké), poprášit kakaem. Až se to vychladí dodám fotku řezů.

     

    dsc_0051.jpg 

     

    Ještě sem dám recept na tu olejovou buchtu (dělám z ní třeba i bábovku)

    6 vajec

    30 dkg cukru krupice

    35 dkg polohrubé mouky

    1 prdopeč

    2 dcl vody

    2 dcl oleje

     

    Ze žloutků a oleje udělám majonézu, přidám cukr a trochu vody. Pak přidávám střídavě vodu a mouku s prdopečem. Nakonec sníh. Do bábovky část těsta obarvím kakaem. Jo a na to tiramisu to chce menší dávku, nebo větší pekáček, aby buchta nebyla tak vysoká a vešla se ještě ta zakysanka.

     

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil SPIKE (18.08.2014 06:41)
     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 09.03.2013 19:20
     

    Štramberské uši

    1kg hladké mouky 1/2 kg ml . cukru,, 16 dkg medu , 6 celých vajec .. půl dcl sklínku namletého koření --- hřebíček , badyán , skořice , nové koření , anýz---- dle chuti .. taky prášek do pečiva neb jedlou sodu .

    zpracovat těsto , druhý den vyválet na tenko jak na nudle . vykrajovat kolečka ., peče se asi tak osm kusů na plechu - jinak by nešlo rychle stočit do kornoutu - dělám si je z výkresového papíru a po upečení rychle šoupnu dovniř. pak zas další .. ovšem třeba na vánoce vykrajuji tvary - nemusím pracně točit kornouty .. stejně se to sní .. nechává se odležet

    upozornění -- jen pro svou potřebu - je to patentováno ..

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (09.03.2013 19:55)
     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 05.06.2013 14:09
     

    Já jsem tvarohová, takže přidám další na plech s tvarohem - a taky rychlovka thumbs down

    TVAROHOVÁ BLESKOVKA


    Potřebné přísady:

    500g polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva
    200g cukru moučka
    200g másla

    Nádivka:
    500g tvarohu (může být i ve vaničce),
    0,5l mléka
    2 vejce
    cukr dle chuti, rozinky (možno nahradit i drobným ovocem))
    1 vanilkový pudinkový prášek
    - vše smícháme


    Postup přípravy:

    Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukru a másla uděláme drobenku.Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku, rozetřeme, posypeme zbylou drobenkou a upečeme asi při 170 stupních až do zrůžovění. Tento koláč je velmi vláčný a chutný.

     

    Zdroj - MMB . Jinak ji už dělám léta, někde ji mám napsanou, liší se asi minimálně, ale dnes jsem upekla tuto.

    Na spodní drobenku jsem rozkrájela na slaboučké plátečky jablíčko, na to pár ořechů - poslední vyloupané vlašáky , pak teda tvaroh a zase drobenka.

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 06.07.2013 08:41
     
    p1010573.jpg
    Další fotografie:

    Lívanec z rebarborou

     

    2 vejce, 4 lžíce oleje, 4 lžíce cukru krystal vyšlehat ( není to nadýchané jako na piškot)

    Do vyšlehaného přidat 2 dcl mléka, 12 vrchovatých lžíc polohrubé mouky a pr. do pečiva. V případě hustého přidat mléko.

    plech vysypat moukou, peče se na 170 st.

    Rebarboru stáhneme z vláken, nakrájíme na kousky a ty obalíme v krystalu, aby nebyly kyselé. Nahoru drobenka. Je to rychlé pečení. Navíc se zpracuje sezónní ovoce.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 09.07.2013 18:09
     
    p7030006.jpg

    Ovocný páj s pudinkem (od EJKY)

    .............................................................

     

     

    TĚSTO: 180 g hladké mouky, 120 g másla, 60 g cukru, špetka soli, lžíce vody,

    hladká mouka na vál, tuk na formu a lžíce hrubé mouky na vysypání


    NÁPLŇ: kompotované broskve, 400 ml. mléka, vanilkový pudink, lžíce marmelády


    - z mouky, másla, cukru, soli a vody vypracujeme těsto, které dáme na chvíli do lednice (já do mrazáku) - vyválíme placku a dáme do formy (pozor těsto se lehce trhá, tak to chce trpělivost) - propícháme vidličkou a při 170°C pečeme do zlatova - po vychladnutí potřeme marmeládou, poklademe broskvema na kostky, zalijeme pudinkem - dáme ztuhnout do lednice ( nejlépe do uzamykatelné lednice grinning smiley )
    já mám formu o průměru 24 cm a je to tak akorát, jinak náplň lze měnit dle svým chutí - různé ovoce, místo pudinku želatina apod...

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 15.07.2013 15:34
     
    p7120024.jpg
    Další fotografie:

    Mrkvový dort od Ejky

     

    450 g nahrubo strouhané mrkve, 280 g hladké mouky, 230 g cukru, 120 g vlašských ořechů jemně mletých, 220 ml oleje, 4 vejce, 2 lžičky mleté skořice, 4 lžičky prdopeče, špetka soli, pár kapek citronového aroma (možno i mandlové, vanilkový extrakt apod...) a rozinky dle chuti
    Vejce, cukr, olej a citronové aroma našleháme. Smícháme sypké suroviny a postupně zašleháme do tekuté směsi. Vmícháme mrkev a ořechy. Směs vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 175°C asi hodinu. Po vychladnutí dle úvahy zdobíme (čokoláda, citronová poleva, cukrová poleva ...)
    V původním receptu jsou 2 lžičky jedlé sody a 2 lžičky prdopeče a místo citronového jsou tam 2 lžičky vanilkového extraktu, z původních 300 g cukru jsem dala 230 g.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 18.07.2013 09:54
     
    dsc_0655.jpg
    Další fotografie:

    BUBLANINA

     

    1 máslo (hera)

    5 vajec

    200 g cukru moučka

    250 g hladké mouky

    1/2 prdopeče

     

    Třít žloutky s cukrem a tukem do pěny, přidat mouku s práškem a sníh.

    Těsto je tuhé, musí se rozetřít po pekáčku, ale ovoce nepropadne na dno, ale zůstene i po upečení trochu koukat nahoře.

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil SPIKE (21.04.2014 18:50)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 18.07.2013 10:10
     
    dsc_0007.jpg

    TVAROHOVÁ BÁBOVKA

     

    15 dkg másla

    1/4 kg cukru

    4 žloutky + sníh ze 4 bílků

    1/2 kg tvarohu

    špetku soli

    20 dkg dětské krupičky

    necelý pečivový prášek

    Vylepšit je možné nastrouhanou celou Margotkou a vysypáním formy kokosem

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil SPIKE (26.07.2013 22:00)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 24.07.2013 08:15
     
    dsc_0001.jpg
    Další fotografie:

    ZELNÉ PLUNDROVÉ ŠÁTEČKY

     

    1.těsto

    300g polohrubé mouky

    200g másla

     

    2.těsto

    300g polohrubé mouky

    1/2 lžičky soli

    2 lžíce cukru

    1-1,5 dcl mléka

    1 kostička droždí

    2 žloutky

    2 lžičky citronové šťávy

     

    Z těsta 2 vytvoříme kynuté těsto, těsto 1 jen prohněteme máslo s moukou a uděláme z něho čtverec vysoký cca 2-3 cm.

    Kynuté těsto rozválíme do čtverce a nakoso na něj položíme těsto 1, kynuté přes čtverec přeložíme a opět rozválíme a přeložíme, opakujeme asi 3x

    Rozválíme do velké placky, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme kopeček dušeného kysaného zelí, v němž jsou kostičky vařeného uzeného masa. Zabalíme, potřeme vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí.

     

    Samozřejmě je možné dělat i sladkou variantu a plnit i tvarohem, jablky....

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (06.08.2013 14:32)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 07.08.2013 09:22
     

    Další fotografie:

    Dnes jsem nafotila výrobní proces při tvoření chleba

     

    1. kvásek ze žitné mouky, maličkého kousku droždí a teplé vody

    2. opět kvásek, aby bylo vidět, jakou má hustotu - stéká, ale ztěžka, konzistence asi jako vykynuté těsto na lívance

    3. základ chleba - pšeničná celozrnná mouka, sůl, kmín, fenykl, anýz, koriandr a přidala jsem lněné semínko

    4. přilitý kvásek (co zbyde ve sklenici je základem dalšího kvásku)

    5. těsto kyne...

     

    dsc_0485.jpg

     

    dsc_0487.jpg 

     

    dsc_0497.jpg

     

    p3190029.jpg

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (04.03.2015 17:00)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.