pondělí 18. prosince, 13:30 Svátek má Miloslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto
 
 


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Hanule
Status: expert

Spojená pekařka weekovská

Datum: 15.02.2012 17:35
 

Na žádané recepty probírané zejména v Co dnes vaříte, Pečení je radost, Domácí pakárně a tak podobně.

 

Srdíčka, prosím, nevpisujte komentáře, jde o čistokrevný sborník a svým příspěvkům přepisujte název dle názvu receptu. Pokud to dokážete, můžete připojit fotodokumentaci a odkaz na původní umístění příspěvku, má-li na weeku své podhoubí, kde je vhodné recepis náležitě proprat. smoking smiley My archiváři i žrádlomilci všem děkujeme! flower smiley

 

Obsah (ve výstavbě):

A
B

Bábovka tříminutová(z MW od irisky)/SPIKE/3
Bábovka tvarohová/SPIKE2

Bublanina/SPIKE/2

Bublanina od Františka/Jarka./3
Buchta na plech: Lívanec s rebarborou/Arturka/2

Buchta na plech: Tvarohová bleskovka/daga/2

Buchta s polevou ze salka/Anavi/1

Buchta trhací od maryny/budulinkova/3

Buchta tříbarevná (s tvarohem) /SPIKE/5

Buchta tvarohová sypaná s ovocem/Majka/4

Buchta z celého máku s kokosem/Anavi/1
C
D

Dort mrkvový od ejky/SPIKE/2
E
F
G
H
CH

Chačapuri podle Kuchařky ze Svatojánu/SPIKE/3
Chléb bez hnětení/daga/1

Chléb bez hnětení od 555/SPIKE/3

Chléb kváskový (fotopostup)/SPIKE2

Chléb nenáročný/Arturka/1
I
J
K

Koláč drobenkový s pudingem a jahodami /gabca/5

Koláč jablečný/daga/2

Koláč lenoch/František/3
Koláč na plech z pomazánkového másla od korduly/daga/1

Koláč křehký s rebarborou a pudinkem/gabca/5

Koláč rebarborový francouzský/Majka/3

Koláč rebarborový od naby/SPIKE/3
Koláče od irisky/daga/1

Koláčky svatební/LadaB/4
Kremeše/Anavi/1

Kringel/Frantisek/3
L

Lívanec s rebarborou/Arturka/2

Lívance/SPIKE/3

Lívanečky (z ječné mouky s ovesnými vločkami)/SPIKE/5
M

Makovec/peefko/1
N

Nepečené: Koláč lenoch/František/3
Nepečené: Rychlovka ovocná/Frantisek/2
O
P

Páj ovocný s pudinkem od ejky/SPIKE/2

Pařížský krém bez vaření/Majka/5

Perník /SPIKE/5

Perník namazaný, perfektně kořeněný od suee/SPIKE/5

Q

Quiche [kiš]/SPIKE/5
R

Rohlíky české/peefko/1

Rychlovka ovocná/Frantisek/2

Rolády/gabca/3

Ř

Řez kokosový/Jarka./3

Řez malinový/Arturka/1

Řezy ananasové/gabca/5

Řezy BEBE nepečené/Anavi/1

Řezy pudinkové/Arturka/1

Řezy pudinkové ovocné od mikori/daga/2

Řezy tety Zdeny od korduly/SPIKE/4

S

Š

Šátečky tvarohové ze sádla/Majka/1

Šátečky plundrové zelné/SPIKE2

Štola/drahus/1

Štola tvarohová od mikori/daga/2

Štramberské uši/kaaj/2

T

Těsto kynuté na sladké (vánočku, koláče, buchty)/SPIKE/4

Tipy a nápady - Pirát ap. z těsta/Arturka/2

Tiramisu falešné/SPIKE/2

Trdelník/František/3

Tvarohová bleskovka/daga/2
V
U

Uši štramberské/kaaj/2
W
Y
X
Z

 
Upraveno 11 krát. Naposledy upravil Majka (27.10.2016 18:18)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 123456 | další
    Aktuální stránka: 1 z 6
  • Autor: peefko
    Status: expert

    České rohlíky dle Dámy.cz

    Datum: 16.02.2012 08:30
     
    dsc03056.jpg
    Další fotografie:

    260 ml vlažné vody

    20 g oleje

    10 g soli

    500 g polohrubé výběrové mouky

    17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)

    5 g cukru

    Pokud máte domácí pekárnu všechny přísady dejte do nádoby v předepsaném pořadí a zapněte program na přípravu kynutého těsta. Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2 lžíce vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout. Těsto rozdělíme na 15 stejných dílů, rozválíme a umotáme rohlíky. Pokud chcete mít rohlíčky krásně lesklé můžete je před pečením pomašlovat vajíčkem a třeba i posypat solí, sýrem nebo prostě tím co máte rádi. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 - 15 minut při 200°C.


    Při motání rohlíků jsem postupovala dle videa. Pro lepší barvu rohlíků, jsem na konci pečení posunula plech v troubě do horní polohy.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil peefko (16.02.2012 12:56)
     
  • Autor: Reklama

    České rohlíky dle Dámy.cz

     
     
  • Autor: peefko
    Status: expert

    Makovec

    Datum: 16.02.2012 12:49
     
    img_7551.jpg

    Makovec dle dama.cz

    1 hrnek (= 250 ml) mléka

    2 vejce

    1 hrnek oleje

    1 hrnek mletého máku

    1 - 2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád)

    3 hrnky polohrubé mouky

    1 prášek do pečiva

     

    Pokud nemáme program Dort / Moučník, zvolíme program Rychlý, necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit.

     

    Tenhle makovec je nejlepší, který jsem kdy jedla a každý kdo ochutná, tak chválí. Povrch křupavý a uvnitř krásně vláčný. V pekárně ho peču na program Koláč a po ukončení ještě přidávám samostatné pečení tak na 40 minut, kontroluji špejlí. Protože to pečení trvá tak dlouho, zkusila jsem ho jednou udělat v troubě na velkém plechu, ale nebylo to ono, už nebyla ta výborná vláčná vrstva, by spíš suchý. Pokud někdo chce vyzkoušet a péct v troubě, tak bych doporučila menší plech či formu, aby vrstva těsta byla vyšší.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Buchta s polevou ze Salka

    Datum: 16.02.2012 14:59
     
    b6.jpg
    Další fotografie:

    Buchta s polevou ze Salka

     

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY
    Buchta: 4 celá vejce, 1 sklenice oleje, 1 sklenice cukru, 1 sklenice vlažné
    vody, 2 sklenice polohrubé mouky, 1 vanilk. cukr, 1 prášek do pečiva
    Krém: 1 slazené kondenzované mléko, 250g másla, mleté ořechy
    Ozdoba: mleté ořechy, strouhaná čokoláda nebo kokos, nasekané mandle

     

    POSTUP PŘÍPRAVY
    Suroviny na těsto smícháme, dáme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.

    Cca na 220 stupňů, upečeno asi za 15 minut.
    Vychlazené! kondenzované mléko (které jsme si dopředu uvařili 2hod. ve vodě - zavřená plechovka Salka se ponoří do hrnce a nechá se probublávat) smícháme s máslem a drcenými ořechy (v přiměřeném množství), namažeme na vychladlou upečenou buchtu, posypeme dle chuti.

    Karamelové Salko jde koupit už i hotové, takže si ušetříte dvouhodinové vaření a pak čekání, až to vychladne.flower smiley

     

    P.S. Opsala jsem originální recept, ale já osobně do krému ořechy nepřidávám. Nechávám hladký, ořechy, kokos a čokoládu sypu až navrch.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (16.02.2012 15:00)
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Kremeše

    Datum: 16.02.2012 15:53
     
    Další fotografie:

    Kremeše


    Upéct piškot:

     

    5 vajíček

    cukr krupice

    polohrubá mouka

    ½ skleničky vody

    1 lžíce kakaa

     

    Váha 5 vajíček se rovná váze cukru krupice (zvážíme vajíčka a ve stejné váze odměříme cukr krupici), o 5-7 dkg méně navážíme polohrubé mouky.

     

    Vajíčka rozdělit na žloutky a bílky, bílky našlehat. Do žloutků přidat cukr a skleničku vody.

    Do rozšlehaných žloutků s cukrem postupně přidávat na střídačku mouku a bílek. Těsto vylijeme ze ¾ na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Do zbytku (1/4 těsta) přidáme kakao a potom klikatě nalijeme na těsto.


    Krém:

    3 x puding (možno použít vanilkový, smetanový i karamelový - vše odzkoušeno )
    1 litr mléka
    2 x vanilkový cukr
    15-20 dkg cukru moučka (dávám míň, zdálo se mi to dost sladké).
    Z toho uvařit puding a rozpustit do něj celou Heru (nedávat ji úplně do horkého!). Pak pořád míchat, než to trochu zchladne, aby se neudělal škraloup.
    Nalít na piškot a ještě na teplý krém naskládat Be-be sušenky (zkoušela jsem
    světlé (modré i červené)i tmavé nebo je někdy kombinuji) - jsou potřeba 2
    balíčky.

     

    Poleva:
    Nechá se vychladnout a navrch se nalije čokoláda (2 x 100 gr čokoláda na vaření
    + trochu Omegy) a dát nejlépe do ledničky. Krájet se to dá, až když je to dobře
    proleželé, jinak se sušenky lámou.

     

    Lákavou fotodokumentaci dodala Stano

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (17.02.2012 10:32)
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Maková buchta s celým makem a kokosem

    Datum: 16.02.2012 15:55
     

    Maková buchta s nemletým makem

     

    35 dkg polohrubé mouky

    25 dkg cukru krupice

    1 vejce

    2 dcl oleje

    1 kefír

    1 lžíce jedlé sody

    ½ hrnku kokosu

    ½ hrnku celého maku

     

     

    Poleva:

    Šlehačku ušlehat se ztužovačem a pomalu vmíchat zakysanou smetanu.

     

    Tuto směs rozetřít na buchtu, polít čokoládou (2x 100 g čokolády na vaření, přidat trochu Omegy).

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Rychlé BE-BE řezy

    Datum: 16.02.2012 15:58
     

    Nepatří úplně do pečených, ale jelikož je to rovněž zaručený recept, hlavně na dětské oslavy, dovolím si ho sem přidat.

     

    Nepečené BE-BE řezy


    Ingredience: 3 balíčky sušenek BE-BE, 0,4 l mléka, 1 vanilkový pudink v prášku, cukr dle chuti, 1 máslo, kakao, na zabalení alobal


    Postup přípravy: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink až nám vznikne hladký krém. Ten rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s kakaem. Připravíme si 3 kusy alobalu v dvojnásobné délce balíčku BE-BE sušenek. Postupně střídáme sušenku, světlý krém, sušenku, tmavý krém atd. až uděláme štangličku z celého balíčku (začínáme a končíme sušenkou). Tak postupujeme i u zbylých dvou balení sušenek a zbytek krému natřeme na vršek štangliček. Zabalíme do alobalu a necháme přes noc v lednici. Krájíme šikmo. Můžete si samozřejmě dle chuti obměnit přísady (kokos, ořechy atd.). Jsou rychlé a hlavně moc moc dobré!!!

     
  • Autor: daga
    Status: expert

    Chléb domácí - bez hnětení

    Datum: 17.02.2012 09:18
     

    Chléb domácí bez hnětení

     

    Ač mám domácí pekárnu, která uhněte těsto za mě, nechá ho sama vykynout a sama ho upeče, objevila jsem na netu tento receptík na domácí chléb, který má absolutnější nejjednodušší přípravu i bez pekárny. Do mísy se dají suroviny, lehce se rukou promíchají, mísa se zakryje folií a nechá se tato "břečka" dlouze - 12 - 18 hodin vykynout .. pak se postupuje dál dle návodu .... spodní hranice by se měla dodržet.

    Takže nejtěžší je si to dobře rozvrhnout a zadělat si těsto den dopředu, já si ho většinou připravím večer , než jdu spát a po příchodu z práce jen těsto připravím na další vyknutí a za hodinu je už v troubě.

    A co je na tom všem nejlepší, chleba chutná úžasně , ale abychom toho docílili, je dost důležité mít litinový hrnec s poklicí, i když se dá opravdu úspěšně upéci normálně na plechu - osobně vyzkoušeno - níže to má krásně popsáno v odkazu Křupavý chlebík bez hnětení Beaute.

     

    Originál recept je z NY Times, stačí se jednou podívat a máte jasno:

    [url]

    ;feature=player_embedded[/url]

     

    Suroviny jsou jednoduché:

    3 hrnky hladké mouky + na podsypání - samo dávám radši mouku chlebovou a přidávám i část žitné

    1/4 lžičky sušeného droždí - dávím tak půlku lžičky

    1 a 1/4 lžičky soli - já dávám kmín nebo chlebové koření - mňam

    1,5 hrnku vody (tj. mouka s vodou v poměru 2 : 1 - kdyby chtěl někdo udělat větší , menší množstvi)

    v návodu jsou kukuřičné otruby na podsyp, není nutné , podsypávám normální hrubou moukou

     

    Základní příprava je jednoduchá, vše se dá do misky a nejlépe rukou promíchá, vznikne řídký chuchvalec , ten se zakryje potr. folií a nechá kynout těch 12 - 18 hodin.

    Pak si na vál - desku poprášíme mouku, nakytnuté těsto tam vyškrábeme, je fakt řídké, nelekat se. Těsto poprašuju moukou a těsto překládám a překládám. Té mouky se tam už nezapracuje moc, jen se těsto tou moukou zapráší. Vytvarujeme jakousi kouli, dost dobře to nejde, těsto je stále řidší, ale to nevadí, posypte moukou, nechte pod utěrkou další hodinu dokynout.

    Než těsto dokyne, rozpálím troubu a nechám v ní ten pekáč ohřát , a pak už jen těsto z válu překulím do rozpáleného pekáče , šoupnu do trouby i s poklicí a peču 30 min, pak se sundá poklice a peče se dalších 20 minut, ale to záleží na troubě a jak chcete chlebík křupaný a vypečený, můžete klidně 10 minutek přidat.

     

    A tady je pár dalších odkazů, odkud jsem čerpala:

    první byl CUKETKA , našla jsem hezký popis u CHEZ LUCIE ,

    krásně popsaný chlebík a svoje zkušenosti má Beaute na svém blogu - kterou znám z jiné diskuze - a má o něm dva příspěvky:

    Křupavý chlebík bez hnětení

    Chleba bez hnětení podruhé

     

    A fotku jsem si vypůjčila - prozatím, než nafotím svůj - u pana Cuketk - zdroj:

    [www.cuketka.cz]

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (17.02.2012 09:20)
     
  • Autor: Arturka
    Status: expert

    Pudinkové řezy

    Datum: 03.03.2012 11:23
     
    p1000198.jpg
    Další fotografie:

    Pudinkové řezy

    4 vejce

    20 dkg cukru

    1 dcl oleje

    20 dkg hladké mouky

    1 prášek do peč.

    1 litr uvařeného pudinku ( nesladila jsem ho)

     

    Krém

    1/2 másla

    cukr moučkový

    1 kostka tvarohu

    2 zakysané smetany

     

    Vejce s cukrem vyšlehat, přidat olej, mouku a pr. do pečiva. Nalít na vymazaný plech a na toto syrové těsto nalít uvařený pudink. Peče se asi 20 minut, tak jak piškot. Já jsem mohla píct trochu kratší dobu, mám tmavší spodek stydlin smiley

     

    Pak ušleháme 1/2 másla s cukrem, přidáme k tomu tvaroh a vykydneme do toho 2 zakys. smetany. Zamícháme a pořteme tím vychladlý řez. Pošplícháme čokoládou.

     

    Na co si dát pozor nono smiley nono smiley nono smiley

    1. Na dobu pečení

    2. piškot je sám o sobě dost sladký, tak není potřeba sladit pudink a přesladit krém

     

     

    Edituju jen kvůli fotkám winking smiley

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Arturka (03.03.2012 11:30)
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Štola

    Datum: 03.03.2012 11:41
     

    (Nejen pro pekárnu)

     

    140 ml vlahého mléka

    1 vejce

    20dkg másla - rozpuštěné

    1/2 droždí

    1/2 kg polohrubé mouky

    5 dkg moučkový cukr

    1 vanilkový cukr

    10dkg sekaných mandlí

    15 dkg rozinek

    5 dkg kandované dýně

    5 dkg kandované pomerančové kůry

    1/2 kávové lžičky skořice

    1/2 kávové lžičky kardamomu

    sůll

    rum

    5 dkg másla na potření

    5 dkg cukr moučka + sáček vanilkového na obalení

    alobal

     

    Program těsto. Po pípnutí všechno ovoce

    Nebo dáme ovoce až po vykynutí a to tak, že těsto vyválíme na silný plát, posypeme sušeným ovocem a přeložíme. To opakujee až do té doby, než se nám podaří zapracovat všechno do těsta, Pak opět vyválíme na tlustý plát, dvakrát přes sebe přeložíme a necháme vykynout.

    Upečeme a horké pomažeme máslem, obalíme v moučkovém cukru s vanilkou a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 1 měsíc.

     
    Upraveno 4 krát. Naposledy upravil drahus (07.03.2012 10:00)
     
  • Autor: Arturka
    Status: expert

    Malinový řez

    Datum: 21.04.2012 18:35
     
    p1000220.jpg
    Další fotografie:

    Piškot

    4 vejce

    1 sklenice cukru

    1/2 sklenice oleje

    1/2 vanilky

    1/2 pr. do pečiva

    4 ks malinového pudinku ( dává se místo mouky)

    Umíchat, vymazat plech a upéct jako piškot.

     

    Na upečené namazat marmeládu( červenou).

    Na to klást piškoty namočené ( rum ředěný vodou)

    Na piškoty namazat krém ( 1/2 l mléka, vanilkový pudink, máslo)

    Krém polít čokoládou

     

    Je moc dobrý a ta růžová je hezká na pohled thumbs down

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ZE SÁDLA

    Datum: 14.05.2012 14:44
     

    TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ZE SÁDLA –ap–

     

    30 dkg hladké mouky

    20 dkg sádla

    2 celá vejce

    kvásek: 4 dkg droždí, 1 lžíce mléka. 1 kostka cukru

     

    náplň: tvaroh, vejce, cukr, kapka rumu, lžička solamylu, rozinky

     

    Po vzejítí kvásku ihned zadělat těsto (nekynout!), vyválet, nakrájet na čtverečky, které plníme rozdělaným tvarohem. Přeložíme do trojúhelníčku, přimáčkneme a pečeme do růžova. Horké obalujeme v cukru.

     

    Jedla jsem je minulý týden na vernisáži a byly fakt úžasné. Tak jsem si od autorky vydyndala recept. Množství tvarohu fakt nevím, já bych použila jednu kostku a kdyby bylo málo, doplnila bych to nějakými povidly nebo marmoškou.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Majka (15.05.2012 10:25)
     
  • Autor: Arturka
    Status: expert

    Nenáročný chléb

    Datum: 24.06.2012 12:47
     
    p1000686.jpg
    Další fotografie:

    Chléb

     

    Do větší mísy prosij 1 kg hladké mouky

    Uprostřed udělej důlek, do něho nadrob kostku kvasnic.

    Na kvasnice dej lžíci krystalu a zalij vlažnou vodou.

    Odměř si 1/2 litra vody vlažné, tolik budeš potřebovat na celý chléb, na kvásek vezmi trochu z toho množství.

    Až je kvásek hotový, osol mouku asi 1lžící soli, přidej drcený kmín, dolij zbytek vlažné vody

    Zamíchej( míchám vařečkou, pak rukama na vále. Důležité je kynutí)

    Nech vykynout těsto, až vykyne, udělej dva bochánky a ty na vále nech ještě kynout.

    Na plech dej pečící papír a na to přendej bochánky. Teď jim udělej pěkný pevný tvar winking smiley

    Dej do předehřáté trouby na 200 st na 10 minut. Tím se zapeče a nerozjede se tvar.

    Potři máslem

    Potom se peče asi na 170 st.

    Během pečení aspoň dvakrát potři slanou vodou. Dělá se dobrá kůrka.

    Doba pečení celkově asi 3/4 hod

     

    Jíme jenom s máslem, dát si tam třeba salám je zvrhlost angry smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Arturka (24.06.2012 12:50)
     
  • Autor: daga
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 25.07.2012 14:43
     

    Od Irisky - 22.7.2009

    KOLÁČE

    utřít: 20 dkg másla

    20 dkg cukru krystal

    3 celá vejce + 1 žloutek

    1 kg polohr. mouky

    1/2 l mléka

    5 dkg droždí - udělat kvásek

    vanilkový cukr

    citr. kůra

    muškát. oříšek

    1 lžička soli

    trochu rumu

    (oříšek nedávam)

    těsto nechat kynout 1-2 hodky, v Tupperware míse ani ne hodku, těsto je řidší než na knedlíky,

    udělám asi 15-16 bochánků, které dám na olejem namazaný pečící papír, rozválím do kulata a kraje potřu rozkvrdlaným vejcem.

    Tvaroh:

    2 kg tvarohu

    1 šlehačka (ale když je řidčí tvaroh nedávám ji)

    40 dkg cukru prášk.

    7-8 žloutků

    vanil. cukr, rum, 2 lžíce domácího sádla

    3 ušlehané bílky

    Tvarohem pomažu celý koláč.

    Mák kupuji 250 dkg a rozemelu si sama, kupovaný namletý se mi neosvědčil. Do máku přidám prášk. cukr a mlého a nechám přejít varem, kaše musí být řidčí, aby šlo dobře zdobit. Přidám i rum a nešetřímdrinking smiley

    Povidla rozdělám též s rumem a vodou, aby byly řidčí na zdobení, rozinky namočím do rumu a mandle koupím už nakrájené.

    Peču v el. troubě na 190°

    Když jsou koláče pečené potírám je hned hustou šlehačkou ( asi 6-7 šlehaček nechám 2 dny v kastrolu a pověřím drahou polovičku aby občas zamíchal, pěkně zhoustne a zkysne), když nezkysne a nezhoustne, přidám 1 zakysanou smetanu. A hned pocukruji práškovým cukrem.

    No a pak už jen přeji .....DOBROU CHUŤ.....coffe smiley

     

    Koláče před pečením, udělá se jich z tohoto množství celkem cca 16 kousků , s receptem na těsto jsem maximálně spokojená, píše Iriska.

     

     

     
  • Autor: daga
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská

    Datum: 25.07.2012 14:58
     

    Kordulka:

    Nekynutý koláč na plechu s ovocem - rybízem a tvarohem a drobenkou - z pomazánkové másla

     

    1 pom. máslo - BEZ PŘÍCHUTĚ grinning smiley

    2 kelímek pol. mouky

    1 kelímek cukru krupice

    2 - 3 vejce

    pr. do peč

     

    tvaroh - kostka i vanička

    ovoce

    drobenka

     

    zpracujeme a mokr. rukou rozetřeme na plech, nadrobím tvatoh, posypu rybízem a drobenkou // bez tvarohu s meruňkou ( + černý rybíz), švestkama......

    Tvaroh se nesladí , jen trošku pocukrovat na těstě, drobenka je sladká. Tvaroh ve vaničce jde rozetřít lžící, v kostce se promne rukama a naklade na těsto.

    Tu buchtu roztírám po plechu mokrou rukou a pozor, je dost rychle upečená !

    Nebo jde rozetřít na vymazaný plech lžící nebo stěrkou ...

    Vylepšení - dát 500 g tvarohu , což jsou dva grinning smiley


     

    je to rychlé, dobrou chuť coffe smiley

     

     
Stránky:  123456 | další komentáře>>
 
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Dělená strava podle LK Taky máte vlastní mejlovku? Vaření z dýní
 

Zdravím všechny dělenky! Doufám, že nás tu všechny z Omlázka najdete a že toto fórum pro nás bude příznivější, co se týče podmínek, než bylo Omlázko,

Autor: delfinka - 11.05.2009 15:51
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 7141

Divíte se že někdo píše o mejlovce a umístil ji do kuchyně? Tak si přečtěte něco o tom, že mejlovka do kuchyně skutečně patří: http://www.bmprofit.cz/

Autor: Ram - 12.02.2010 16:52
Rubrika: Kuchyně - Komentářů: 34

V práci jsme docela s kolegyněmi propadly dýním všeho druhu :). Kolegyně hodně vaří z hokaida, teď jsem dotáhla špagetovou dýni, tak hledám recepty...

Autor: Anavi - 21.10.2012 11:54
Rubrika: Povídání o vaření - Komentářů: 21
Galerie: SLANÝ CHLEBOVÝ DORT Něco k ranní kávě Má tvorba
  SLANÝ  CHLEBOVÝ DORT
Autor: kajinamac - 01.08.2008 16:10
Rubrika: Vaření - Komentářů: 8
Něco k ranní kávě
Autor: Otazka - 02.09.2008 07:20
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 24
Má tvorba
Autor: Verka222 - 11.06.2014 20:16
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 0
Adresář: http://www.krasa-netresku.cz http://navylet.net  
 

Sukulenty, skalničky, netřesky, Sedum -nenáročné a stále více atraktivní a žádané sukulentní rostiny pro byt i zahradu.

Autor: petrli - 27.12.2008 10:39
Rubrika: Zahrada a květena - Komentářů: 0

www.navylet.net- Cíl výletu najdeš hned.... Stránky věnované tipům na výlet po Česku a blízkém zahraničí. Informace u každého tipu na výlet - lokali

Autor: Navylet - 20.07.2012 23:26
Rubrika: Tipy na výlety - Komentářů: 0
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.


Doporučujeme: Nutriforum.cz - Diskuzní fórum pro každého, komu záleží na tom, co jí.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.