čtvrtek 28. března, 12:09 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Hanule
Status: expert

Spojená kuchařka weekovská

Datum: 15.02.2012 10:51
 

Na recepty probírané zejména v Co dnes vaříte.

Srdíčka, prosím, nevpisujte komentáře, jde o čistokrevný sborník a svým příspěvkům přepisujte název dle názvu receptu. Děkujeme! flower smiley

 

Obsah (formou abecedního seznamu, průběžně aktualizovaný):

Způsob zařazení volím citem podle toho, zda se mi zdá stěžejní typický název, surovina anebo produkt. Je pravděpodobné, že ne všude usoudím správně, vše se dá opravit, jsme ve výstavbě. drinking smiley Kdo první dodá recepturu od kvé, bude polit napěněným pivem.

 

 

A

B

Brambory na pivu/FrajerHubert/2

Brambory šťouchané podle Apetitu/Stano/3

C

Č

D

Dip/čatní - Omáčka ke gril. masu/drahus/3

Ď

E

F

Fazole podle Emila (bretaňské)/Majka/1

G

H

Hašé/daga/2

Hluchec/555/2

Hovězí pečeně na mrkvi a cibuli/skrblice/1

CH

I

J

Jablečné knedlíčky/gabca/1

Jogurtové řízky/mihule/1

K

Knedlíky bramborové dle receptur/suee/2

Knedlíky bramborové od oka/Hanule/2

Knedlíky bramborové ze syrových brambor a rohlíků/skrblice/2

Knedlíky kynuté houskové/Majka/3

Knedlík kynutý s citronovou kůrou /sony/3

Knedlíky kynuté s borůvkami /Majka/4

Knedlíky ovocné (tvarohové)/Anavi/1

Knedlíky ovocné z odpalovaného těsta/Hanule/1

Knedlíky špekové/SPIKE/1

Knedlíky špekové srazové/Maca/1

Koláče rychlé (z toustového chleba)/balanclady/3

Kotlety na smetaně/Anavi/3

Králík/kuře na šalvěji/FrajerHubert/2

Králík podle Johanky/Johanka/3

Krušnohorské bramble/Arturka/2

Kuřecí kapsa plněná/Stano/3

Kuřecí nebesa/Stano/2

Kuřecí stehna/Keria/1

Kyselo krkonošské z pravého kvásku/suee/3

L

Lasagne boloňské/daga/2

Lívance s jablky/Majka/1

Langoše z kefíru/Sony/4

M

Mrkev dušená s hráškem/Majka/1

N

O

P

Papriky plněné bezmasé/SPIKE/2

Pizza pravá italská/František/4

Polévka dýňová s červenou čočkou/peefko/3

Polévka hrášková/Majka/3

Polévka mrkvová s červenou čočkou/suee/1

Polévka pórková s kuřecím výpekem/Hanule/3

Q

R

Rizoto šafránové/terka/1

Ř

Řízek dvojitý v trojobalu/Anavi/3

S

Salát cuketový/SPIKE/2

Salát těstovinový jednoduchý/Anavi/1

Salát vrstvený/SPIKE/2

Š

Škubánky bramborové/SPIKE/2

Špagety červené/daga/3

Špalíčky bramborové/jaja99/2

T

U

V

Vepřové na pórku (á la čína)/daga/3

W

X

Y

Z

Zelňačka "weekovská" (červená)/Anavi/3

Ž

 
Upraveno 15 krát. Naposledy upravil Majka (26.07.2019 12:26)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345 | další
    Aktuální stránka: 4 z 5
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 28.06.2014 12:48
     

    Knedlíky kynuté s borůvkama

     

    Dnes se mi obzvlášť povedly, tak sem hned dám aktuálně použitý recept.

     

    kvásek

    220 ml vlažného mléka

    20g droždí

    lžička cukru

     

    400 g polohrubé mouky, já namíchala s hrubou

    špetka soli

    1 celé vejce (přidala jsem plonkový žloutek)

     

     

    Dělám v Brauníkovi, nejdřív nasypu mouku a pak vliju za míchání kvásek s rozšlehaným vejcem. Nechám kynout, pak lžící vykrajuji kousky těsta, roztáhnu a zabalím do něj lžíci borůvek. otočím švem dolů a nechám ještě kynout. Vařím v osolené vodě 8 minut pod pokličkou, v průběhu otočím. Po vyjmutí propíchnu.


    Těsto bylo tužší, než jsem zvyklá, bála jsem se, že budou knedlíky tvrdé, ale výsledek byl nad očekávání. Jako dech, pani, jako dech. winking smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Spojená kuchařka weekovská

     
     
  • Autor: Frantisek
    Status:

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 04.02.2015 09:32
     

    Obdržel jsem tento recept na pizzu,ale nezkoušel jsem jej ještgě. Kdo bude prga ??!! grinning smiley grinning smiley

     

    Těsto na pizzu- recept z Itálie

    -----------------------------------------------------------
    Recept na pizzu se severni Italie,nakynulo za 20 minut
    Do velké mísy si dáme 3 plné hrnky hladké mouky, do mouky bokem zahrabeme 3 lžičky soli, vprostřed uděláme důlek, kam dáme 1 lžíci cukru a na to rozdrobíme 42 g kvasnic, zalijeme 1 hrnkem teplé vody a jemně promíchneme, dáme na teplé místo, udělá se nám během pár minut kvásek (bude to nabublaný), přidáme 2 lžíce oleje a vše promícháme a vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo kynout, např. do mísy... s vodou , postavíme mísu s těstem, nebo do teplé trouby. Po vykynutí rozdělíme na 2 plechy.
    Těsto rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
    Tento recept je originál z pizzerei v Udine v Severní Itálii. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 18.02.2017 08:22
     
    dscn2760.jpg

    Velikonoční pleco -/ ale i mino velikonoce

    1kg mouky- dávám výb. polohrubou s asi třetinou výb . hladké

    1 Heru - , rozpuštěnou

    2 celá vejce .

    kvasnice / balenou kostku s trochou cukru v mléce na vzejití -

    sůl , trochu anýz

    zadělat s mlékem - všechno vlažné

    mleté maso / většinou plecko / a uzené / tepelně zpracované/ , nakrájené na hrubší plátky , tak asi 2cm . nemí být studené , těsto by nevzešlo .

    rozválíme na plechu - z tohoto množství těsta ještě odeberu na ty bochánky. těch bylo devět .

    na těsto dáme asi v třetině plechu ochucené mleté maso // česnek, cibule , kmín ,trochu pepře a vajíčko // kousek vedle do řady naskládat uzené . překrýt těstem od stran , pomazat vajíčkem . ještě chvíli nechat znovu kynout

    BOCHÁNKY jsou to samé - jenže bez uzeného . nachystáme placky těsta asi 12 cm v průměru a dáme maso . zabalíme , spojeným dospod. taky se potře vajíčkem . jinak stejně - dá se do trouby upéct .

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 23.08.2017 10:38
     

    Letní salát s rajčaty a okurkami

    ------------------------------------------

     

    Vajíčka

    Hermelín

    měkký salám (točený, Gothaj, Junior... co kdo upřednostňuje)

    cibule (možno spařit horkou vodou)

    majolka

    hořčice

    sůl

    pepř

     

    Ingredience nakrájíme na drobné nudličky, v libovolném množství a poměru smícháme.

     

    Druhý den do toho přidáme nakrájená rajčata, papriky a okurky, necháme vychladit. Podáváme ozdobené bazalkou.

     
    Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Anavi (04.12.2020 10:11)
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 23.08.2017 11:50
     

    Kdo nemá rád králíka, začne winking smiley

    Králík na tymiánu

    1 naporcovaný králík

    Marináda:

    2 dcl vody

    2 dcl oleje

    lžička pepře

    lžička mleté papriky

    5 stroužků česneku

    2 velké cibule

    1 lžíce plnotučné hořčice

    3 lžíce kečupu

    špetka chilli

    lžička tymiánu

    sůl dle chuti

    Všechny přísady na marinádu smíchame, a králíka do ní naložíme přes noc.

    Druhý den králíka pečeme i s marinádou. Popřípadě marinádou pak podléváme.

    Pečeme tak 2 hodiny, aby byl králík krásně měkoučký. Podáváme s brambory, může být i rýže.

     
  • Status: nováček

    Re: Dvojitý řízek v trojobalu

    Datum: 23.08.2017 21:46
     

    Prosím, není pak to hovězí moc tuhé? Kuřecí je měkké hned.

    Anavi napsal(a):

    Inspirováno pořadem Kluci v akci - několikrát odzkoušeno (vždy tedy pouze v kombinaci kuřecí prsní řízek + vepřová krkovice)

     

    Dvojitý řízek v trojobalu

     

    Řízek připravený ze dvou druhů mas, mezi jejichž plátky se klade plátek másla



    Teprve pak se řízky obalují v tradičním trojobalu a smaží. Máslo se mezi masy rozpustí a krásně je provoní.

    800 g hovězí svíčkové nebo vepřové krkovice
    800 g kuřecích prsou
    pepř
    sůl
    100 g másla

    na obalení
    hladká mouka
    vejce
    trochu mléka
    sůl
    strouhanka
    olej na smažení

    citron

    Z hovězí svíčkové a z kuřecích prsou nakrájíme po osmi stejných plátcích a rozklepeme je. Obě masa ochutíme solí a pepřem. Na plátky kuřecího masa klademe do středu plátek másla, zakryjeme plátkem svíčkové a po okrajích poklepeme, aby se masa spojila.

    Tuplované řízky obalíme v trojobalu – v mouce, rozmíchaném vajíčku s mlékem a solí, ve strouhance.

    Smažíme v hojném množství oleje dozlatova z obou stran. Řízky necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme je s citronem.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Dvojitý řízek v trojobalu

    Datum: 24.08.2017 10:27
     

    Hovězí maso jsem nezkoušela, pouze krkovici a ta je bez problémů (což ostatně zmiňuji přímo v receptu).

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (24.08.2017 10:27)
     
  • Status: nováček

    Re: Dvojitý řízek v trojobalu

    Datum: 24.08.2017 20:26
     



    Anavi napsal(a):

    Hovězí maso jsem nezkoušela, pouze krkovici a ta je bez problémů (což ostatně zmiňuji přímo v receptu).

     

    To jsem četla, ptám se na hovězí.

     
  • Status: nováček

    Re: Dvojitý řízek v trojobalu

    Datum: 24.08.2017 20:26
     



    drahus napsal(a):

    Pravá svíčková tuhá nebude, ale kdo jí na toto obětuje winking smiley

     

    Děkuji vám, Drahuško.

     
  • Status: nováček

    Re: Dvojitý řízek v trojobalu

    Datum: 26.08.2017 07:02
     

    Promiňte.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 02.04.2018 13:44
     
    29595395_10209611896448441_7830310417785792631_n.jpg
    Další fotografie:

    Indická polévka z červené čočky se zázvorem a kokosovým mlékem

     

    červená čočka

    cibule (červená i žlutá)

    římský kmín

    čerstvý zázvor

    citronová šťáva

    krájená rajčata (konzervovaná)

    tamari (nebo sójová omáčka) - tamarindová pasta (já bych tam klidně dala jako náhradu sušené švestky

    zeleninový vývar

    himalájská sůl

    cukr

    kokosové mléko

    kajenský pepř nebo chilli

    kurkuma (nebo směs kari)

    čerstvé bylinky na ozdobu

    kardamom

    česnek

    olej

    čerstvý zelený koriandr

     

    Čočku propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme římský kmín a najemno nastrouhaný zázvor. Přidáme čočku, krájená rajčata a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není čočka měkká. Doladíme dle vlastních chutí tamari, pepřem, solí, šťávou z citrónu, případně přidáme ještě zázvor nebo kardamom. Úplně nakonec zjemníme kokosovým mlékem. Pokud chceme polévku krémovou – rozmixujeme ji. Podáváme s čerstvými bylinkami. Na ozdobu můžeme ještě posypat hoblinkami sušeného kokosu a černým sezamem.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (15.11.2021 13:18)
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 26.07.2019 12:23
     

    Nejlepší langoše, co jsem kdy jedla (od Sony)

     

    Potrebujeme:
    Na cesto:
    1 kg hladká múka
    6 dl kefír
    2 ks vajcia
    1pl. Soľ
    5 dg droždie
    asi 1 dcl vlažné mlieko
    2 čl. cukor


    Na hotový langoš:
    2 – 3 strúčky cesnaku
    voda
    kyslá smotana
    na jemno strúhaný tvrdý syr
    soľ
    Na tepelnú prípravu:
    olej


    Postup:
    Z droždia, vlažného mlieka a cukru vymiešame kvások a necháme vykysnúť na teplom mieste.
    Vykysnuté droždie pridáme do nádoby do ktorej sme predtým dali múku, kefír, vajcia, soľ. Cesto dobre vypracujeme a na noc dáme cesto vykysnúť do chladničky.
    Langoše odberáme veľkou polievkovou lyžicou a na pomúčenej doske z neho vyvaľkáme plat, ktorý vložíme do rozohriateho oleja piecť. Je dobre langoš pri pečení točiť, lepšie sa upečie. Po upečení jednej strany langoš otočíme a dopečieme.
    Upečený langoš natrieme cesnakovou vodou ( prelisovaný cesnak dáme do pohára s vodou a rozmiešame, pridáme trochu soli), natrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Podľa chuti dosolíme.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Majka (26.07.2019 12:32)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 28.10.2020 11:53
     

    Tvarohové řezy Himaláje

    edience:

    Na první těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 sáček prášek do pečiva 2 lžíce kakaa 2 ks celá vejce citronová kůra Na druhé těsto: 500 g tvarohu 1 hrnek cukru 1/2 hrnku mléka 1 sáček vanilkového cukru 2 ks celá vejce 1 ks vanilkový pudink


    Postup:

    1. Připravíme první těsto; vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, pak i ostatní ingredience
    2. Připravíme druhé těsto; vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní ingredience, včetně pudinku, který se dává sypký, ne uvařený
    3. Na tukem vymaštěný plech nalijeme nejprve 1/
    2 prvního těsta, na něj nalijeme lžící, pomalu druhé, tvarohové těsto, nakonec na plech nalijeme zbytek prvního těsta
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 °C tak 35-40 minut.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 04.12.2020 10:05
     

    Grenadýr se zelím

    Suroviny

    asi 12 brambor
    sáček těstoviny penne nebo vřetena
    slanina
    sáček zelí
    cibule
    sůl
    pepř
    kmín
    sladká paprika
    olej
    Postup přípravy receptu

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky.

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté přidáme zelí, sladkou papriku, pepř, kmín, sůl (můžete i trochu cukru) a chviličku podusíme.

    Pak všechny suroviny smícháme dohromady a vložíme do pekáče. Zapékáme v troubě přibližně 25 minut.

    Poznámka

    Je to (jak říkají moji synové) pravěké jídlo, které vařím skoro 20 let. Rychlé, "žravé", poněkud více kalorické :-)Někdo jej vaří bez zelí, jen na kamnech bez zapékání.

     

    Zdroj: [www.toprecepty.cz]

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (04.12.2020 10:07)
     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Spojená kuchařka weekovská

    Datum: 03.01.2021 12:58
     



    Anavi napsal(a):

    Grenadýr se zelím

    Suroviny

    asi 12 brambor
    sáček těstoviny penne nebo vřetena
    slanina
    sáček zelí
    cibule
    sůl
    pepř
    kmín
    sladká paprika
    olej
    Postup přípravy receptu

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky.

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté přidáme zelí, sladkou papriku, pepř, kmín, sůl (můžete i trochu cukru) a chviličku podusíme.

    Pak všechny suroviny smícháme dohromady a vložíme do pekáče. Zapékáme v troubě přibližně 25 minut.

    Poznámka

    Je to (jak říkají moji synové) pravěké jídlo, které vařím skoro 20 let. Rychlé, "žravé", poněkud více kalorické :-)Někdo jej vaří bez zelí, jen na kamnech bez zapékání.

     

    Zdroj: [www.toprecepty.cz]

    Ivi , vařím bez zelí a na Slovensku mě naučily z fleků.

    Špekem vyškvařeným na kostičky sypeme až na talíři.

     

    Urcitě vyzkouším tvou variantu se zelím, to musí být dobrota spinning smiley sticking its tongue out

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.