úterý 23. dubna, 14:29 Svátek má Vojtěch
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Klikni pro filtrování

Smažený sýr

Datum: 10.10.2006 18:13
 
Miluju ho, ale!!! Strašně mi leze na nervy, když mi při smažení začne vytékat...asi to všichni znáte. Máte na to nějaké fígle? Já obaluju dvakrát, sýr má pokojovou teplotu...a stejně zmetek občas vyteče. Taky asi záleží na druhu sýra...confused smiley
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 1234 | další
    Aktuální stránka: 1 z 4
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Smažený sýr

    Datum: 10.10.2006 18:26
     
    Jo znám... je to druhem sýra. Taky by mě kleplo, když začne téct. Tak kupuju jen určitý druh a když nemaj, tak si nechám zajít chuť ...
     
  • Autor: Reklama

    Re: Smažený sýr

     
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 10.10.2006 18:56
     
    Který druh???
     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 10.10.2006 19:05
     

    Já už sýr neobaluju vůbec. Začala jsem kupovat už obalený od Nowaca, nemá chyby. Nevyteče ani omylem. Mám ho  pořád připravený. Vždycky si nechám po létě přivezt celou bednu, nastrkám do mrazáku a když už dojde inspirace na vaření, vyhraje to vždy sýr. Děti si ho taky umí udělat sami. I ten devítiletý to už zvládne.

    Letos jsem objednávala beden šest. Vzali si všechny kamarádky a příbuzní. A chuťově je výborný. 

     

    No moc jsem vám neporadila, že jo.confused smiley

     
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Smažený sýr

    Datum: 10.10.2006 19:26
     
    Já jsem taky jednou koupila předsmažený sýr (nevím od jaké firmy), ale nebylo to k jídlu. Možná, že od Nowaca je jiný.Asi jsem nekoupila ten správný. smiling smiley Já sýr nechám zavadnout (nezabalený v lednici), pak 2x obalím a smažím rychle z obou stran najednou. Musí být hodně sádla, aby se smažil s obou stran najednou a samozřejmě do něj nepíchám. Zásadně všechno smažím na sádle, tak příznivci správné výživy mě nepochválí. winking smiley
     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 10.10.2006 22:21
     

    Andoro máš pravdu, taky jsem párkrát koupila nějaký předsmažený sýr a nebyl dobrý, ale tenhle od Nowaca (nechci kecat, musím se podívat) myslím není předsmažený, je jen obalený a zmražený.

    A taky je prověřený, myslím co se chuti týká, protože ho v létě prodáváme na koupališti a lidi si ho moc pochvalují. Místní zahrádkáři dokonce k nám chodí speciálně na něj k obědu, nebo k večeři.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 11.10.2006 06:38
     

    A na čem smažíte? Nevlastním friťák, takže já klasicky na pánvi. Ono to asi není zrovna milé, když sýr vyteče do friťáku. grinning smiley Já kupuju obyčejně eidam. Amdoro...je možný, že to bude také tím zavadnutím, musím to vyzkoušet.

    Amee...mně vždycky u zmražených sýrů odradí ta cena.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 19.10.2006 21:18
     

    Jsem na tom stejně jako vy. Obaluju dvakrát, někdy vyteče, někdy ne. Zjistila jsem, že menší šance na "vytečení" je, když ho opeču zprudka - rychle osmahnout jen strouhanku a nestihne se roztýct. Ale někdy to je zas až takový, že není hezky rozteklej uvnitř, no je to na hlavu sad smiley. Mám na něj vždycky hroznou chuť a pak se u toho naštvu smiling smiley. dělám ho na teflonce, na tenké vrstvě oleje. Andoro, na sádle, ty barbare!!!!! smiling smiley

     
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Smažený sýr

    Datum: 20.10.2006 21:08
     
    Já už žádný olej (kromě olivového, kterej používám jen zastudena)už nepoužívám. Prostě máslo, sádlo. Jak říkáš, Anavi, barbar. winking smiley
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Martina

    Re: Smažený sýr

    Datum: 25.10.2007 15:23
     
    Musíte obalit sýr dvojobalu a dát ho tak na hodinu do mražáku.Pak nevytečeflower smiley
     
  • Autor: lostris
    Status:

    Re: Smažený sýr

    Datum: 25.10.2007 15:29
     
    ono taky záleží kolik %tuku ten sýr má.jednou jsem v návalu zdravé výživy koupila nízkotučný a měli jsme k obědu jen strouhanku ,páč ten sýr ,ne že vytekl,ale on se doslova vypařil.eye popping smiley mls smiley eye popping smiley
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 25.10.2007 16:44
     

    Martino..něco na tom bude. V restauracích mají sýry obalené a namražené a smaží je jen tak ,,povolené´´...ne úplně rozmražené.

    lostris...jo, to je taky pravda.

    Teorii bych tedy znala, zítra se uvidí...bude na pořadu praktická stránka věci. grinning smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 02.11.2007 17:49
     

    a taky je asi lepší opéct zprudka, to se ten sýr nestihne tolik roztavit winking smiley

     

     

    Známá mi teď říkala,že v rámci úsporných opatření začala vyrábět sýrové placičky (místo klasického smažáku). Nastrouhá sýr, rozmíchá to s vajíčkem a strouhankou, dokud z toho nejdou ty placičky. Prý je to moc dobré.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Smažený sýr

    Datum: 02.11.2007 17:54
     

    Anavi...ty placičky taky občas dělám.

     

     

    S čím máte smažák rádi? U dětí asi jasně vedou hranolky. Já zas jen tak samotný sýr se šopákem. thumbs down mls smiley

     
  • Autor: gaga
    Status: začátečník

    Re: Smažený sýr

    Datum: 02.11.2007 17:58
     
    Anavi ,winking smiley Jééé to jste mě potěšila,pořád jsem hledala recept na syrové placky a už ho mám od vás.Díky
     
Stránky:  1234 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.