pátek 29. března, 13:50 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma > Co se jinam nehodí
Diskutujte! Je spousta věcí na které tu není chlíveček
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: sm30
Status: začátečník

sledujete "nekomerční" filmy?

Datum: 27.10.2008 18:47
 

Protože už nemám nějaký ten měsíc televizi (a fakt mi schází), tak jsem požádala svoji kolegyni (studentku na brigádě), jestli by mi nepůjčila nějaký ten film, který bych mohla sledovat na PC. Upozornila jsem ji, že páč jsem momentálně v háji, nechci nic složitýho, ryze komerci, oddychovku (vyloučily jsme typy Kameňák, Prcičky, Snowborďáky...)
Tak mi přinesla všechny čb filmy Vláčila, asi 20 ryze avantgardních studentských krátkometrážních filmů, 8 válečných, 6 animovaných, z toho dva čb animované. Všechny jsou v originálním znění a samozřejmě bez titulků. A všechny jsou z produkce zemí od Izraele po "Svahilsko". Vůbec těm filmům nerozumín (a to nejen namluvenou řečí). Unikají mi dějové linky. Jeden film (ten o mamutech - už jsem tady o něm psala) byl celkem v pohodě. Další je například o tom, že dvě hodiny koukáte do auta, kde se asi má něco dít, smysl nechápu. Pak jsou tam nějaké "dokumentární" filmy, kdy sice nepotřebujete titulky, ale i Woody Allen by měl asi co dělat, aby to pochopil. Ještě jsou tam nějaké "nezávislé" sci-fi, asi 7 kousků. Dívala jsem se na csfd na děje filmů, ale nechápu ani popsaný děj.
Jak jste na tom s takovými snímky? Sledujete? Rozumíte? Líbí se?

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 27.10.2008 18:55
     

    Sm...nemám k takovým filmům přístup...v naší obecní videotéce jsou většinou jen ty komerční, hafo nějakých akčních a sci-fi. To nesleduju. Takže jsem závislá na tom, co tv dá. Třeba na dvojce občas jdou filmy s titulky...dá se mezi nimi vybrat...jenže rodinná rada mě většinou přehlasuje a mám smůlu. grinning smiley

    Možná bych něco z tvé ,,nabídky´´ skoukla...ale za pochopení děje a vůbec filmu bych ruku nedala. grinning smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 27.10.2008 19:08
     

    čas od času na dvojce, ale přiznám se, že většinou na doporučení, že se jedná o skutečně zajímavý snímek.

    Ale jednu dobu jsem pracovala ve firmě, kde to měli snad jako firemní kult. Čím složitější film, tím se víc tvářili, jak to bylo dobrý. eye rolling smiley 

     
  • Autor: Kukuc
    Status: začátečník

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 27.10.2008 21:59
     

    Hm, no jasně, pitomí tvůrci.

     
  • Autor: sm30
    Status: začátečník

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 27.10.2008 22:17
     

    Ale ne, tvůrci jsou v pořádku. A jsou právě hodně tvůrčí. A většinou mladí. Ale já jsem nějak mimo. Nestíhám ani sledovat myšlenkové linie těch studentů, natož pak jejich filmů :-) Tak mi zajímalo, jak to mají ostatní. Že Ty jsi na jejich vlně mi bylo jasný. Ale já bohužel nemám Tvůj přehled. Ať už se týká filmů, knih nebo politiky. Proto ten dotaz není na K. Tam by jste mi rozcupovali grinning smiley

     
  • Autor: Kukuc
    Status: začátečník

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 27.10.2008 22:35
     

    Na co se teda ptáš?

     
  • Autor: sm30
    Status: začátečník

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 27.10.2008 23:11
     

    Víš, Tebe bych se já přímo neptala. Protože Ty máš znalosti snad ze všech oborů a mám pocit, že k těmto věcem inklinuješ. Když jsem Tě kdysi zpočátku poznala (četla), tak jsem po čase měla pocit, že jsi snad člověk na vozíku upoutaný k netu, jinak jsem si nedokázala představit, kde ty znalosti bereš. A před Tvými znalostmi mám velký respekt. Tento dotaz byl spíš pro ostatní, kteří jsou na tom asi jako já, že občas na nějaký takový film kouknou, ale zajímalo mi, jak na něj reagují. Jestli to dokáží pochopit a co si z toho vezmou. Já mám s těmi studenty už celkem problém, fakt začínám mít pocit jiné generace. Ne, že bych zrovna musela sledovat Homolkovi nebo už někde taky zmiňovaný Kameňák, ale i když jsem s těmi studenty denně v kontaktu, tak je mi jejich myšlení a jejich svět nějak čím dál vzdálenější. A tím, že narozdíl od nich řeším denně velmi přízemní starosti, tak mi ubývá i kreativity a pochopení. Je to blbý, ale je to tak. (alespoň u mne). Můžu jim závidět mládí a život na kolejích a chuť a čas na avantgardu, ale mé problémy to nevyřeší. A tak "chátrám" a vyhledávám komerci.Tam nemusím přemýšlet.

    Takže dotaz je opravdu k tomu, jestli někdo (vyjma Tebe) sleduje tyto filmy a jestli jim rozumí a jestli je vyhledává. Tím myslím lidi, kteří nejsou už studenty, mají běžný rodinný život s běžnými starostmi a přesto na ně tyto filmy působí tak.že si k nim rádi sednou a těší se na to. Zajímá m,i co si z toho berou. zda chápou a jestli je to baví. Za mne totiž říkám, nebaví, nechápu. (to chceš slyšet, viď?).

     
  • Autor: Kukuc
    Status: začátečník

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 28.10.2008 08:58
     

    Ne, pořád tomu nerozumím, na co se ptáš. Ty tedy chceš, aby ti odpověděli jen lidi, kteří jsou na tom stejně, jako ty. Když jsem ti odpověděla já, tak jsi mne vyřadila, protože jsem to já. Takže ty nechceš o "těch filmech" nic vědět, ty chceš jen ujistit že ty to máš správně?

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 28.10.2008 10:52
     

    Dá se k nekomerčním filmům počítat včerejší Hotel Rwanda? Ten jsem shlédla, bohužel jsem nevydržela až do úplného konce... eye rolling smiley Líbil se mi, ale přemohl mě spánek.

     
  • Autor: lostris
    Status:

    Re: sledujete "nekomerční" filmy?

    Datum: 28.10.2008 15:59
     

    já taky občas sleduju 2.program a jeho titulkové filmy.někdy mě osloví jindy po pár minutách přepínám.už jsem tu někde psala,že totálně na mě zapůsobil film král zlodějů a taky zrůdy.oba /každý svým způsobem /ve mě vyvolaly strach,soucit,pocit bezmocnosti a taky slzy.sci-fi nesleduju ani nečtu a horory mám ráda takové ty nekrvavé,při kterých naskakuje husí kůže z atmosféry ,ne z hektolitrů krve a pohozených rukou,nohou a hlav na každém kroku.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Co se jinam nehodí (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.