úterý 16. dubna, 10:36 Svátek má Irena
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Dělená strava
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Dělená strava
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: jaxi
Status:

Shrnutí praktických rad stravování podle LK

Datum: 12.11.2009 13:35
 

Praktické rady vypsané z knížek LK. Prosím, vpisujte jen praktické rady, diskuze je jinde flower smiley

 

...je třeba položit otázku sám sobě: Mám hlad? A je docela jednoduché si na ni odpovědět.

Když ANO, tak se trošku něčeho najím, když jím pomalu - stihnu zaznamenat ten pocit, když už mám dost, a tak prostě nepokračuju.

No a když hlad nemám, tak i kdyby se kolem mě dělo cokoliv, tak prostě nejím. Je to v podstatě velmi jednoduché, ale zároveň i komplikované v tom smyslu, že se necháváme nutit, strhnout se situacemi a neposloucháme hlas svého těla,

když se tohleto naučíme - podle názoru LK - máme vyhráno.

První týden - se vám může zdát, že sníte poměrně hodně, ale to pomine, pokud budete skutečně naslouchat hlasu svého těla.

Druhý týden - už budete jíst méně, třetí týden možná ještě méně, a pak vám bude stačit úplný průměr nebo minimum.

 

Jak dlouho se na dietě hubne, není vpodstatě důležité, protože tahle dieta má nejenom hubnoucí efekt, ale naučí vás i novému stylu stravování. Je to svým způsobem druh nového životního stylu stravování.

 
Upraveno 3 krát. Naposledy upravil jaxi (12.11.2009 19:37)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí1234567 | další
    Aktuální stránka: 4 z 7
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Čím přelít zeleninový salát v nejpřísnějším grafu?

    Datum: 07.01.2010 17:49
     

    Márčí Citron je citrusový plod,takže ovoce.Citron se dá pro čisté svědomí a klid v duši - nahradit koncentrátem

    ,,Citronkem",ten je většinou z kyseliny citronové,takže citrony neviděl ani z rychlíku.

    Dle Inavy - je zbytečné, abychom se při zvířátkách citrónu vyhýbaly....( a já za sebe jako vždy dodávám - citrón navíc štěpí tuky a pokud obsahuje nějaké ovocné cukry, kterých se bojíme ve zvířátkách, je jich opravdu minimum...)

    Ve 100g plodu citrónu - je 30-70% - mg vitamínu C...

    Ocet neutrál,tak ten je OK.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (08.01.2010 10:04)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Čím přelít zeleninový salát v nejpřísnějším grafu?

     
     
  • Autor: Inava
    Status: začátečník

    Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

    Datum: 08.01.2010 12:18
     

    kvasnice, prášek do pečiva = kytičky

    poznámka: až když jsem napsala, zjistila jsem, že už kvasnice i prášek do pečiva je na předcházejích stránkách - takže opakování matka moudrosti

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Inava (08.01.2010 12:25)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: kombinace ovoce a zeleniny - Inava

    Datum: 08.01.2010 16:52
     

    Pokud chceš dodržovat nejpřísnější graf, nebo při zvířátkovém dni a chceš jíst ovoce i zeleninu, tak to udělj takhle.

    Dopoledne jez jen ovoce, pak si dej min. 3 hodinovou pauzu a po ní si vyber skupinu a tu dodržuj podle daného grafu.

    Příklad: dopoledne do 12 hod. jen ovoce, od 15 hod. zvířátková strava už jen se zeleninou

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Čím zahustit omáčku - Márčí

    Datum: 09.01.2010 13:42
     

    Já ,abych měla omáčku hustší,tak tam dám více cibulky ,ta se v omáčce krásně rozvaří a zahustí ji a nebo podle toho jakou dělám tak přidáma rajčátka,papriky a cuketu.Tento typ zeleninky spolehlivě krásně omáčku zahustí winking smiley .Do toho kuřátka na smetaně bych asi přidla neochucený tavený sýr,pár kousků. To omáčku taky zahustí

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Jak upravit sóju - Márčí

    Datum: 09.01.2010 13:49
     

    Když maso namáčím,tak tam dám zeleninový bujón,nebo ho taky můžeš v něm povařit. winking smiley Pak ho připravuju stejně jako maso.Na guláš osmahnu cibulku,přidám maso a opékám,pak přidám papriku a gulášové koření,kmín a trochu vegety.Kořením opravdu nešetřím.No a pak to dodělám jako klasický guláš.

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Javorový sirup

    Datum: 11.01.2010 15:32
     

    Kytička

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Šlehačka ve spray - Inavy

    Datum: 12.01.2010 16:08
     

    Rostlinná šlehačka /Kaufland/ - obsahuje invertní cukr / fruktóza s glukókou/ - glukóza se zvířátky nenono smiley Takže použití

    pouze ke kytičkám

    DIA šlehačka /Globus/ - živočistná šlehačka bez jakéhokoliv slazení - Použití jen při zvířátkách

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Jedlá soda

    Datum: 19.01.2010 12:17
     

    Neutrál

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (19.01.2010 13:20)
     
  • Autor: Inava
    Status: začátečník

    Vinný ocet, balsamico

    Datum: 03.02.2010 22:50
     

    vinný ocet a balsamico /ocet/ se vyrábí z hroznového vína - lze jej zařadit do neutrálu i v nejpřísnějším grafu. Jeho koncentrace v jídle je tak malá, že nemůže mít na dělení vůbec žádný vliv.

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Avokádo

    Datum: 13.03.2010 10:19
     

    ovoce

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re:Tatarská omáčka, majolka

    Datum: 13.03.2010 20:33
     

    zvířátka - nejlepší Hellmans, ale nenmusíte se bát ani ostatních - cukr i škrob se rozloží

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Vlákniny

    Datum: 13.03.2010 20:34
     

    Neutrál

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Co mlsat ve zvěři

    Datum: 13.03.2010 20:36
     

    Mimo našich pečených dobrůtek -, med lesní, oříšky - ne buráky, DIA čokolády, oslazený jogurtík lesním medem - dochucený kokosem, skořicí, kakaem atd....

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (08.05.2010 00:01)
     
  • Autor: Inava
    Status: začátečník

    Re: Cukr v koření

    Datum: 24.03.2010 12:55
     

    cukr v koření nevadí, je ho tam málo a je rozložený, takže pro dělenku vhodné

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Guma GUAR

    Datum: 05.05.2010 17:06
     

    Neutrál ( Márčí )

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Dělená strava (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.