čtvrtek 25. dubna, 22:49 Svátek má Marek
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Dělená strava
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Dělená strava
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: jaxi
Status:

Shrnutí praktických rad stravování podle LK

Datum: 12.11.2009 13:35
 

Praktické rady vypsané z knížek LK. Prosím, vpisujte jen praktické rady, diskuze je jinde flower smiley

 

...je třeba položit otázku sám sobě: Mám hlad? A je docela jednoduché si na ni odpovědět.

Když ANO, tak se trošku něčeho najím, když jím pomalu - stihnu zaznamenat ten pocit, když už mám dost, a tak prostě nepokračuju.

No a když hlad nemám, tak i kdyby se kolem mě dělo cokoliv, tak prostě nejím. Je to v podstatě velmi jednoduché, ale zároveň i komplikované v tom smyslu, že se necháváme nutit, strhnout se situacemi a neposloucháme hlas svého těla,

když se tohleto naučíme - podle názoru LK - máme vyhráno.

První týden - se vám může zdát, že sníte poměrně hodně, ale to pomine, pokud budete skutečně naslouchat hlasu svého těla.

Druhý týden - už budete jíst méně, třetí týden možná ještě méně, a pak vám bude stačit úplný průměr nebo minimum.

 

Jak dlouho se na dietě hubne, není vpodstatě důležité, protože tahle dieta má nejenom hubnoucí efekt, ale naučí vás i novému stylu stravování. Je to svým způsobem druh nového životního stylu stravování.

 
Upraveno 3 krát. Naposledy upravil jaxi (12.11.2009 19:37)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí1234567 | další
    Aktuální stránka: 2 z 7
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

    Datum: 14.11.2009 13:02
     

    Slazení

    Med lesní - při zvířátkách

    Med luční - při kytičkách

    Ovocný cukr - nebo-li - FRUKTÓZU - používáme v kytičkách i zvířátkách je neutrál stejně jako - Hroznový cukr, dextróza ( druh sladidla ) a všechny druhy umělých sladidel.

     

    Dále se může sladit Javorovým sirupem nebo Jablečnou šťávou ( kytičky).

     

    V žádném případě se nedoporučuje sladit Třtinovým cukrem.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (14.11.2009 13:11)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

     
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

    Datum: 14.11.2009 13:08
     

    Vejce - celé vejce - zvířátka - bílek - zvířátka

    - žloutek - neutrál

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Hroznový cukr

    Datum: 26.11.2009 17:06
     

    Hroznový cukr - Glukopur

    LK doporučuje - vyhýbat se všem sladidlům, v jejichž názvu, či obsahu je slovo - gluko - v jakémkoliv tvaru a formě. Glukóza je už příliš vazebná. Prostě ostatní potraviny, byť se jí odděleně, se s glukózou více vážou než s fruktózou a proces nejenom hubnutí, ale i čištění a zpracovávání potravy se zastavuje.

    Ti, kteří chtějí zhubnout radikálně - by měli preferovat před glukózou raději fruktózu.

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (26.11.2009 17:36)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Sladovit a Sacharóza

    Datum: 26.11.2009 17:45
     

    Sladovit - patří do skupiny glukózové - když už si glukózu chcete dopřát - kombinujte ji zásadně se skupinou kytičkovou.

     

    Sacharóza - ( neplést si se sacharidy ) - se vstřebává nejhůř a nejvíce váže tuk. Není pro SPLK vhodná.

     

    Sacharidy - jsou také cukry ( např. obsaženy v tmavém chlebu, těstovinách atd. ), ale jiné cukry, než které by naši dietu mohly narušovat. Tyto cukry nemají s negativním vlivem rafinovaného či přírodního cukru nic společného, a ve stravování L.K. nemají žádný tloustnoucí ani jiný nežádoucí efekt.

     

    Maltózový sirup - kytičky

     

    Dextróza - jiným slovem pojmenovaná glukóza ( kytičky )

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (26.11.2009 19:04)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re:Oleje

    Datum: 26.11.2009 18:45
     

    Olivový olej ( neutrál ) - je podle našeho sloníku takzavaně původu neutrálního, protože oliva jsou zelenina a zelenina se hodí ke všemu. Po tomto oleji se netloustne a urychluje trávení.

    Pupalkový olej ( kytka )- je pro urychlení trávení a vstřebávání potravy úžasný.

     

    Řepkový olej ( kytka ) - vstřebávání potravin spíše brzdí, více tedy váže.

     

    Slunečnicový nebo Sójový olej ( kytka ) - koncentrace látek, ze kterých jsou tyto oleje vyrobeny, je v oleji tak nízká, nebo řekněme tak rozplynutá, že tyto oleje nemohou mít ve vazbě s jakoukoliv živočičnou potravinou nežádoucí tloustnoucí efekt.

     

    Každopádně - tuk v kombinaci se zvířátky se vstřebává daleko lépe a neváže se tolik, jako rostlinný tuk v kombinaci s kytičkami.

     

    Pravidlo: Čím méně tuku, tím lépe. 

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Rostlinná másla

    Datum: 26.11.2009 18:58
     

    Můžeme používat to a to rostlinné máslo, když je v něm obsažena syrovátka? ...a můžeme používat rostlinné máslo, když je v něm obsažen mléčný tuk?

    Syrovátka ( zvířátka ), aleeee - obsažená v rostlinném másle nemůže mít, stejně tak, jako kyselina mléčná, na tloustnoucí vazbu, při spojení onoho rostlinného másla s čímkoli ze skupiny kytičkové žádný vliv. Je to opět subtilností koncentrace oněch látek a také množstvím.

    U přítomnosti mléčného tuku - se musíte podívat na procenta množství mléčného tuku, pokud není uvedeno - radši nebrat.

     

    Pak jsou na trhu másla napůl živočišná a napůl kytičková - prostě mix. Takové se samozřejmě používat mohou, ale pouze v kombinaci se skupinou živočišnou.

     

    V kombinaci s kytičkami - je ideální rostlinné máslo prostě vůbec nepoužívat.

     

    Vánoční cukroví : když jde o tohle - jde vlastně o kombinačně správné hřešení, které se děje pouze příležitostně, tedy ne na pravidelné každodenní bázi.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (26.11.2009 19:56)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Sušené výrobky

    Datum: 26.11.2009 19:01
     

    Sušená vejce - nejnověji - neutrál

     

    Sušené živočišné mléko - zvířátka

     

    Sušené sójové mléko - kytičky

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (27.11.2009 08:39)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: To co se klepe

    Datum: 26.11.2009 19:07
     

    Želatina - skupina neutrální

     

    Sulc - skupina živočišná

     

    Aspik - to je doslana ochucená želatina - neutrál

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (26.11.2009 19:27)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Co je co?

    Datum: 26.11.2009 19:33
     

    Meloun, tykve, cuketa, dýně - zelenina - neutrál

    Puding - kytičky

    Ovocný sirup bez cukru - neutrál

    Worcester - neutrál

    Tatarská omáčka - zvířátka

    Mák a Vegeta - neutrál

    Droždí - kytičky

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jaxi (13.12.2009 09:38)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Platná zásada

    Datum: 26.11.2009 19:36
     

    Když chci zhubnout, tak s kytičkami a nejím tuk absolutně žádný a se zvířátky, pokud je jím, jej omezím na minimum.

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Ovoce

    Datum: 29.11.2009 10:48
     

    Držíme ovocné dny a při nich, jsem si své chutě na ovoce ukojíme.... LK doporučuje mezi ovocem a zvolenou skupinou min. dvě hodky pauzy.......jablko se tráví zhruba půl hodiny, banán až hodinu....platí - čím větší množství ovoce najednou zkonzumujete, tím delší dobu na trávení si dejte...ale za sebe doporučuji samostatné ovocné dny a nic tím nezkazíte.

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re:Prášek do pečiva

    Datum: 29.11.2009 19:42
     

    Prášek do pečiva

    Jedlá soda - obojí kytičky ( vydefinovala Márčí )

     
  • Autor: marcellina
    Status:

    tuky

    Datum: 04.01.2010 11:33
     

    Tak jsem všechny tuky ještě skoumala a pátrala v knížkách od L.K. a zjistila jsem ,že v Heře je sice syrovátka ,ale je jí tam stopové množství,taže ji můžeme v klidu používat. winking smiley Pekla jsem z ní i cukroví a dělala z ní i krémy. winking smileyJinak s rostlinnýma tukama opatrně,vážou se s kytičkama a mají tloustnoucí efekt, thumbs up takže opravdu je nejvhodnější u kytiček olivový olej,který se s kytičkama neváže. winking smiley Mě dokonce v loupáčcích a ve jakýchkoli buchtách chutná líp jako rostlinný tuk.

     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Slazení těst - Márčí

    Datum: 04.01.2010 16:17
     

    Pokud mám kytí - zelenina,tam se fruktóza nemůže ( v nejpřísnějším grafu ),tak si peču loupáčky,vánočku,perník a cuketovou buchtu a sladím vše medem .Med je tekutý,potom je těsto řidší,takže u vánočky a loupáčků přidám trochu mouky.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaxi (04.01.2010 16:58)
     
  • Autor: jaxi
    Status:

    Re: Mák - Delfinka

    Datum: 04.01.2010 21:02
     

    MÁK JE NEUTRÁL

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Dělená strava (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.