pátek 19. dubna, 02:27 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Libi
Status:

Ruj vlasatá

Datum: 01.06.2007 21:51
 

tak jsem dneska neodolala a koupila jsem si ruj vlasatou - Royal purple, chtěla jsem abych měla také něco, co bude jiné než zelené

 

[www.havlis.cz]

[dendro.mojzisek.cz]

[www.garten.cz]

 



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 
Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Libi (02.06.2007 13:35)
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 15.06.2009 20:38
     

    ta zlatá ruj je úchvatná!! To musim mít!! please smiley winking smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Ruj vlasatá

     
     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 08:19
     

    Anavi, tvého orange dream je mi líto. Já už jsem kolem toho mého přestala poskakovat. Má vyholené vršky nových větví- kde byly žlutooranžové listy. Zbyly jen světlezelené v dolní polovině stromku. Trochu jsem mu ulevila přestěhováním, ale ani na tom místě nemá ideální polohu. Představ si, že kvůli němu budu kupovat strom, který by ho trochu zastínilgrinning smiley grinning smiley grinning smiley . Moje srdeční záležitost jsou borovice. Mám sice 3, ale jedna je na kmínku asi 60 cm, takže se jí jen udělá korunka a víc neporoste a 2 kleče, z toho jedna je asi roubovaná, takže zůstane malá. No a kvůli tomu javoru chci koupit borovici stromovou, ale roubovanou. Měla by jít jen do 3 m. V zahradnictví u nás je mají (dokonce několik druhů, tak si budu muset jet vybrat). Nemůžu si vzhledem k rozměrům zahrádky dovolit větší strom. Nechci dopadnout tak, že za 20 let si budu rvát vlasy kvůli nějakému desetimetrovému velikánu. Tedy pokud tady za 20 let ještě budu...

    No a máš pravdu, zlatá růj je opravdu krásná. Když jsem jí koupila, byla jsem z ní úplně podělaná. Ale včerejší kontrola ukázala, že okrové lístky už jdou dost do hnědaeye popping smiley . Jen ty spodní listy si zachovaly tu krásnou světlonce zelenou až zlatou barvu. Nezbývá než zase vymyslet kam s ní. A to jsem si myslela, že k zahradě budu přistupovat zodpovědně zejména při nákupu rostlin. A pak v zahradnictví převáží stejně přání nad zdravým rozumemsad smiley 

    Mimochodem - hodně se bavím tím svým původním plánovaným rozpočtem na osázení zahradygrinning smiley grinning smiley grinning smiley. A to ještě určitě nejsem u koncewinking smiley

     
  • Autor: amazonka01
    Status:

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 11:52
     
    Chicht, rozpocet, muj je asi 5 tis na rok, ale hrube +-, treba letos jsem jeste neutratila skoro nic (mam co sazet po presunu), ale uz mam naobjednany ruze a limit je skoro v haji.
    A co se tyka stineni, javory spis uvitaji vodni plochu (i plosku) a ruj az bude v zemi, tak to taky zmakne jinak. Mam v kvetinaci tavoly a jsou chytle i v polostinu, a tytez uz v zemi pri daleko vetsi davce slunicka jsou OK. A jeste neco delam, mulcuju zem, ja tedy posekanou travou, ale v podstate cimkoliv snizit zahrivani pudy a odpar.
     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 12:23
     

    Amazonko, ta růj už má fakt vrchní lístky dost hnědé - i ty mrňousky na vrcholcích, kteří se teprve klubají. Budu jí mít v květníku do ukončení sklizně jahod. Po zlikvidování záhonu po jahodách chci dát do země ruj a javůrky Orange D a atropurpurea. Doufám, že to do té doby přežijou.

    Tavolu mám červenolistou. Měsíc jsem jí měla na úpalu v květníku a vedla si dobře, žádné známky poškození. Ale teď o víkendu jsem jí už prdla do země vedle žebříčků s clematisama. Terpve dnes jsem si pročetla pořádně vlákno o tavolách a obávám se, že jsem jí dala dost blízko k těm žebříkům. Nezbyde než její šířku udržet tak do metru. Na výšku si může růst až do alelujawinking smiley .

     
  • Autor: amazonka01
    Status:

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 13:01
     
    Jj, ja verim, ze je spalena, ale chtela jsem tim napsat, ze az bude v zemi, tak zvladne tezsi podminky. Ja mam vsechny kvetinace (i treba skalnicky) v aspon polostinu, nebo lip pod stromem, protoze stejne jako v zime koreny chranime pred mrazem, v lete to chce ochranu pred horkem. Az bude ruj i javor v zemi, nebude treba stim potreba, snad jen prvni rok nejakou provizorni ochramu. Totiz, abys je nezastinila a neprisla tak o barvy.
     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 13:12
     

    Amazonko, jak ráda bych tomu věřila. To by bylo fajn, kdyby se zasazením jejich stav zlepšilflower smiley

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 13:25
     

    Ta plánovaná borovička by poskytovala částečný stín od jihozápadu. Ještě to prozkoumám. Na chatičce jsme ještě nespali a netrávili tam dost času. Koupili jsme jí na podzim a prakticky doteď tam probíhaly nějaké úpravy.Teď už to snad bude lepší a budu mít příležitost vysledovat pohyb slunce a případných byť jen minimálních stínů.

    Amazonko, jak probíhá zabydlování? Dej nějaké fotky. Kam plánuješ ty růže?

     
  • Autor: amazonka01
    Status:

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 14:54
     
    Jasne, to chce, taky zkoumam slunicko, preci jen jsme tu chvili, tak to nemam zmakly.
    Fotky az budu pripojena, zatim to honim pres mobil, takze bez fotek.
    Ruze budou lemovat cestu, nebo spis cesta bude lemovat ruze, no a pak jeste par odolnejsich k plotu. Bude tu hodne ruzi, miluju je.
     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 14:58
     

    Jestli se správně orientuju, tak vy jste měli ohromné "latifundie". Teď to bude taky tak?winking smiley

     
  • Autor: amazonka01
    Status:

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 15:34
     
    Jj, meli, ale zemedelske, zahrada (tedy dvur usedlosti) jsem mela asi 2tis m2, ted mam 4tis jen pro sebe, chybi pole, louky, les a rybniky.
    V podstate jsem na tom se zahradou daleko lip, i kvalita pudy je nebe a dudy.
     
  • Autor: Missi
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 18:23
     

    Děvčata, pokud koupíte jakékoliv rostliny takzvaně "do zásoby", že je budete sázet za 2-5 měsíců, tak doporučuji strčit do zeminy. Kamkoliv, ale dát je do volné půdy! Nejjednodušší sundat květináč, kořenový bal nijak nenarušovat, strčit do vyhloubené janky a zahrnout zeminou. Rostlina má tím pádem kořeny v teplotě, na jakou by měla být připravena pro následovné přesazení, má dostatek vláhy - není ani přelitá, ani vysušená, což se v květináči běžně stává. A za tak krátkou dobu napevno nezakoření. Každopádně je to pro ni šetrnější uchování, než když ji trápíme těch pár měsíců v květináči - kor v letním období.winking smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 18:25
     

    Míšo, aha - tak já to dělám tak, že je zapustím i s květináčem... a proleju vodou jak květináč, tak hlínu okolo. Takže pro příště - lepší sundat i ten květináč, vidím...

     
  • Autor: amazonka01
    Status:

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 16.06.2009 18:56
     
    Souhlas, taky to u me vypada jako preplacane zasobni zahony, ale na tech rostlinach je to hned znat, ted jsem "upichavala" (jen na chvili, jdou jinam) dva zakorenene rizky bezu, za tyden poskocily o pekny kus. Takze i to je navic, ne jen ochrana korenu.
     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Ruj vlasatá

    Datum: 17.06.2009 07:14
     

    Missi díky, já ty své javory a růj taky prdnu do záhonu. Kdopak ví, jaká budou vedra než sklidíme ten záhonek s jahodama.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.