středa 24. dubna, 01:21 Svátek má Jiří
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Užitková zahrada
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada > Užitková zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
 
 
 
 
Autor: monika
Status:

REBARBORA

Datum: 16.05.2008 17:05
 
Už druhým rokem mi rebarbora vykvetla. Květ jsem vylomila, ale stejně jíž nenarostou kvalitní listy. V čem dělám chybu? Má něčeho moc nebo málo?
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345678 | další
    Aktuální stránka: 7 z 8
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 15.05.2015 08:54
     
    p5140018.jpg

    ....závin z listového těsta s rebarborou a rozinkami mls smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: REBARBORA

     
     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 15.05.2015 09:21
     



    555 napsal(a):

    Pinka - tak se poděl o receptík please smiley

    Tak s ročním zpožděním stydlin smiley 

    500g hl.m.,

    1pr.do peč.

    16Og másla-Hery

    120g cukru

    šp.soli

    1 vanil.c.

    2 vejce

    3lžíce mléka

    -----------------------------

    1kg rebarbory

    250g cukru

    1vanil.pudink

    3 lžíce zakys.smetany

    50g tuku

    3vejce

    -----------------------------------

    Očištěnou reb. zasypat cukrem až pustí št´ávu. Do mouky změklý tuk a ost. přísady, zpracovat , zabalit do folie a dát do chladu. Št´ávu z reb. slít a naředit vodou, aby jí bylo 375 ml, v ní rozmíchat pudink a zakys. sm. Pivést k varu za stálého míchání a vařít 2min. odstavit a vmíchat tuk a rozšlehaná vejce. Těsto rozválet a potřít pudinkem a kousky rebarbory. Stř. teplá trouba 45 min. mls smiley

    P.S. je to na velký plech

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Pinka (15.05.2015 09:21)
     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 15.05.2015 13:14
     

    z minulého života smiling smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 15.05.2015 21:34
     

    Ta je obri eye popping smiley

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 26.05.2015 09:10
     

    U mě ještě pár dnů a už budu dělat koláč. Moc se těším-je jednou za rok winking smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 30.05.2016 21:06
     
    10277888_727362653981613_3577112326947542124_n.jpg

    REVEŇOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU A HROZINKAMI


    250 g reveně oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme s 200 g cukru. Necháme odstát, aby reveň pustila šťávu.

    Zatím uhněteme drobenku z 50 g polohrubé mouky, 25 g ovesných vloček, 50 g cukru, lžičky skořice a 50 g másla.


    Do mísy s revení vmícháme 125 g bílého jogurtu, 1 celé vejce, 3 lžíce dobrého oleje, 100 g hrozinek, 1 lžičku kypřicího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 100 g celozrnné špaldové mouky a 100 g hladké bílé mouky.


    Hlubší koláčovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a rozprostřeme do ní těsto. Posypeme drobenkou a pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Špejle zapíchnutá do těsta se nesmí lepit. Necháme zchladnout a krájíme.
    Vzhledem ke smutným očím veganů v rodině jsem musela udělat totéž ve veganské verzi: jogurt jsem nahradila mandlovým mlékem, vejce lžící pomletého lněného semínka a máslo kokosovým olejem.



    Asi zítra zkusím, rebarboru mám. winking smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 30.05.2016 22:39
     

    já ho dělala v sobotu....a už neníííí mls smiley

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 31.05.2016 10:13
     

    Letos mám rebarboru hodně pozadu, lupeny jsou poloviční, než loni. Tak bude koláč tak v půlce června confused smiley

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 31.05.2016 10:46
     

    My máme teprve letos vysázený sazeničky,zdá se,že rostou dobře.Ale koláč zatím nebude.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 07.07.2018 13:24
     
    img_20180707_131825.jpg

    tradičně z pomazánkového, rebarbora, černý rybíz a pár malin, .....trochu kyselé zdá se winking smiley mls smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 07.07.2018 21:38
     

    Kordulko, rebarboru by se měla sklízet do sv. Jana, tj. 24.6, pak obsahuje vysoké množství kyseliny šťavelové . A nejlíp, když dáš pod ní tvaroh, který ji neutralizuje. Jinak koláč vypadá žravě.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 07.07.2018 22:15
     

    říkala mi kolegyňka, že její máma udělala z rebarbory marmeládu a prý je žravá. Asi příští rok zkusím.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 07.07.2018 22:40
     



    gabca napsal(a):

    Kordulko, rebarboru by se měla sklízet do sv. Jana, tj. 24.6, pak obsahuje vysoké množství kyseliny šťavelové . A nejlíp, když dáš pod ní tvaroh, který ji neutralizuje. Jinak koláč vypadá žravě.

    ......jsem ji dostala včera, winking smiley buchta je vynikající, sežrala jsem půlku plechu mls smiley

     
  • Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 08.07.2018 13:49
     

    Marmeládu udělej, je moc dobrá, dřív jsme dělavali každý rok několik skleniček, aby bylo na koláč. Nebylo, stačila jsem vymlsat skoro všechno winking smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: REBARBORA

    Datum: 08.07.2018 14:15
     

    tak příští rok jdu na ní. Zkusím pár skleniček a uvidím, jaký bude mít úspěch.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Užitková zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.