čtvrtek 28. března, 12:08 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: SPIKE
Status: expert

Spojená pekařka weekovská - vánoční

Datum: 04.12.2014 18:19
 

Zakládám ještě jeden pekařský receptář, tentokrát jen vánoční cukroví.

 

Prosím opět bez komentářů, vkládejte jen recepty a fotky.

A

AMERICKÉ SUŠENKY (od Majky) /2

B

BRABANTI (LadaB) /1

BRABANTSKÉ DORTÍČKY (SPIKE) /5

BRAZILSKE VANOCNI HVEZDICKY (od Ejky) /3

C

CITRONOVÉ KOLÁČKY (od Galad Elen) /3

ČERNÉ TRUBIČKY (Jaja99) /1

ČOKOLÁDOVÉ KOULE /4

ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY (od LadaB) /4

D

E

F

Falešné RAFAELO kuličky /4

G

H

HVĚZDIČKY z kynutého těsta (SPIKE) /5

I

IŠLSKÉ DORTÍČKY (Hespa) /1

J

K

KOKOSKY SLEPOVANÉ (od Gabči) /2

KOKOSOVÁ VOSÍ HNÍZDA - 20 ks (od Ejky) /4

KOKOSOVÉ PUSINKY (od Ivik11) /3

KOKOSOVÉ ŘEZY (Jaja99) /4

KOKOSOVÉ VĚNEČKY - do strojku (od Irisky) /2

KOSTKY (od Anavi) /3

KRÉM KARAMELOVÝ (nejen) do košíčků (Majka) /2

KRÉM OŘEHOVÝ (od Mony) /2

KRÉM ŠLEHANÝ NAD PÁROU (LadaB) /2

KRÉM ze 100% tuku (do ořechů) (Jaja99) /2

KULIČKY S OŘÍŠKEM (Spike) /3

KULIČKY S OŘÍŠKEM (LadaB) /1

L

LINECKÁ KOLEČKA /1

LINECKÉ (LadaB) /1

LONDÝNSKÉ ŘEZY (cigánské řezy od Ejky) /3

M

MAKOVÉ PRACNY (Peefko)/ 4

MAKOVÉ HVĚZDIČKY (Suee) /4

MAKOVÉ PRACNY (Peefko) /4

MANDLOVÉ LUPÍNKY z bílků (Majka) /1

MARCIPÁNOVÉ ŘEZY /3

MAROKÁNKY (anny) /1

MAROKÁNKY (Jaja99) /1

MAROKÁNKY (Spike) /5

MASARYKOVO CUKROVÍ (Majka) /2

MOCCA (Majka) /3

MYSLIVECKÉ KONFLÍKY (Kordulka) /4

N

O

OLŽINY DORTÍČKY (Babkaela) /4

OŘECHOVÉ MEDOVNÍČKY (Ejka) /4

OŘECHOVÉ LASKONKY (Mona) /2

P

PARISKY (LadaB) /2

PAŘÍŽSKÉ OŘECHOVÉ ROHLÍČKY (1romca11) /4

PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY (Kaaj) /3

PAŘÍŽSKÉ TYČINKY ( Hrníčková kuchařka) /3

PERNÍČKY (Hespa) /4

PERNÍČKY (Stano) /5

PERNÍČKY (HanaK) /5

PERNÍČKY (SPIKE) /5

PERNÍČKY (Hespa) /5

Perníčky-poleva (Hespa) /5

Perníčky-poleva (SPIKE) /5

PLNĚNÉ OŘECHY /1

PODVODNICE alias Bublinky, alias Vinné /3

PRACNY (Drahuška) /1

PRACNY (Kordula a Jája) /1

PRACNY (Peefko) /3

PUDINKOVÉ TYČKY vykrajované (Jája99) /3

Q

R

Ř

ŘÍMOVŠTÍ HADI (od Anavi) /2

S

SÁDLOVÉ KOLÁČKY (od Skrblice) /3

SLADKÝ SALÁM

SLADKÝ SALÁM - tlačenka (Spike) /4

Š

ŠLEHAČKOVÉ CUKROVÍ (od Evči a Ejky) /2

ŠTAFETKY (od Skrblice) /3

T

TMAVÉ ROHLÍČKY (Jaja99) /1

U

V

VÁNOČKA (od SPIKE) /5

VANILKOVÉ ROHLÍČKY /1

VYSKOČKY (Majka) /1

VYSKOČKY KOKOSOVÉ (Jája) /2

Z

ZÁZVORKY (LadaB) /2

ZÁZVOROVÁ SRDÍČKA (Spike) /4

ŽLOUTKOVÉ CUKROVÍ jako rakvičky (od Majky) /2

ŽLOUTKOVÉ ROHLÍČKY (od Hespy) /1

 
Upraveno 22 krát. Naposledy upravil Majka (22.12.2017 09:37)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 2 z 6
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 04.12.2014 18:55
     

    Krém ze 100% tuku (do ořechů) (Jaja99)

    2 vejce utřít
    120g cukru
    Do utřených vajec s cukrem přilít pomalu 1 celý 100% tuk (rozpuštěný a vychladlý, ještě tekutý. Do krému přidáme 30 g mletých ořechů, vanilkový cukr a lžíci rumu (podle potřeby můžeme obarvit kakaem).
    Skvělý krém vydrží a hodně ztuhne

     
  • Autor: Reklama

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 04.12.2014 18:56
     

    Krém šlehaný nad párou (LadaB)

    Do kastrolu dáme vařit trochu vody a připravíme si misku,která na něm bude pěkně sedět. (Já mám nerezovou,ale dnes jsou asi i plastové odolné.) Pozor, miska nesmí být ve vodě...musí být mezera mezi vodou a dnem misky. Nejdříve krátce rozšlehám žloutky s cukrem a pak postavím na kastrol s horkou vodou a šlehám do zhoustnutí. Hmota je teplá, ale nesmí být moc horká. Reguluju od oka,chvíli mám kastrol na ohni,chvíli odstavím. Až je krém dostatečně našlehaný a hustý, tak nechám trochu zchládnout a do vlažného zašlehám máslo. To je základní krém,do něj podle potřeby kafe, kakao,ořechy,rum. Pokud dělám jen čokoládový, tak šlehám lžíci kakaa rovnou ze žloutkama nad párou.

     

    3 žloutky

    3 lžíce cukru

    3 lžíce horké vody

    250g másla

    Tu horkou vodu zašlehám po lžících hned po začátku,tak se začne dělat pěna.(po minutce šlehání)

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 04.12.2014 18:57
     

    Karamelový krém (nejen) do košíčků (Majka)

    3 celá vejce
    8 dkg cukru moučka
    1 tyčinka ledových kaštanů

    Směs šleháme nad párou do zhoustnutí, po vychladnutí zašleháme 15 dkg másla + 7 dkg cukru

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 04.12.2014 18:57
     

    Zázvorky (LadaB)

    30 dkg cukru

    2 žloutky

    2 celá vejce

    2 dkg mletého zázvoru

    Vše ušleháme

    30dkg hladké mouky a 1/3 prášku do pečiva

    Připravíme na vál a do mouky nalejeme ušlehanou hmotu. Uděláme těsto, je dost tuhé.

    Ihned rozválíme asi na 3mm,(né moc tenké) vykrájíme zázvorky,dáme na plechy a necháme

    asi půl dne sušit. Pak pečeme v mírné troubě do růžova.

    Tato dávka je asi na tři plechy,kdo nezná,doporučuju zkusit z půlky.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 04.12.2014 18:58
     

    Parisky (LadaB)

    30 dkg ořechů

    30dkg cukru

    2 bílky

    Vše smícháme, vyválíme asi na 3-4mm. Nakrájíme na proužky asi 2cm široké a 8cm dlouhé(jak to vyjde) Dáme na plech na pečící papír

    Poleva

    20 dkg cukru

    1 bílek

    1 lžíce citronové šťávy

    Umícháme polevu, dlouho,do hladka.

    Připravené parisky potřeme polevou a dáme péct do mírné trouby.

    Těsto i poleva trochu vyběhne. Poleva dostane krémovou barvu.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:05
     
    p1080643.jpg
    Další fotografie:

    Cukroví - římovští hadi (od Anavi)

     

    Ingredience:

    50 dkg moučkového cukru
    5 vajec
    ½ sáčku perníkového koření (cca 13 g)
    1 hořká čokoláda
    6-8 lžic medu
    50-70 dkg bílo-žitné mouky jemné
    1-1 ½ lžičky jedlé sody
    30 dkg nasekaných vlašských ořechů (lískových oříšků, mandlí nebo poměr zmíněných přísad)

    Postup
    Moučkový cukru a celá vejce našleháme metlou nebo ve šlehači. Přidáme půl sáčku perníkového koření, důkladně zapracujeme. Přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu a vláčný med. Společně přísady smísit s hmotou, zašleháme. Přidáme mouku, do části mouky přesejeme a zapracujeme jedlou sodu. Na závěr vmísíme 30 dkg vlašských ořechů (nebo 15 dkg ořechů a 15 dkg mandlí).
    Těsto necháme odpočinout do druhého dne. Vytvarujeme kuličky o průměru 2 až 2,5 cm a naskládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 150ºwinking smiley 10 minut - těsto musí lehce zrůžovět.
    Cukroví se dá ihned konzumovat.


     
    Upraveno 4 krát. Naposledy upravil SPIKE (11.12.2014 20:12)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:10
     

    Vyskočky kokosové (od Jáji.99)


    200g hl. mouky
    500g mouč.cukru
    250g tuku
    150g kokosu
    1/2 lžičky sody
    lžička prášku do pečiva

    já to vyválela - malinko silnější a super- vykrájet a na 150stupňů upéct do růžova

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:11
     

    Ořechový krém (od Mony)


    8 lžic mléka

    150g ořechů

    250g másla

    3 lžíce mouč.cukru

    2 balíčky vanilkového cukru

     

    Mléko svaříme a v něm spaříme pomletá jádra ořechů. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a nakonec i s ořechy.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (10.12.2018 18:19)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:12
     

    Ořechové laskonky (od Mony)

     

    3 bílky

    120g mouč.cukru

    1 vanilkový cukr

    60g mletých opražených jader ořechů

     

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí (sníh nesmí téci). Nakonec do sněhu zamícháme ořechy. Na vymazaný plech (papír) děláme malé kopečky, které lžičkou namočenou ve vodě roztíráme na oválné placičky a v mírně teplé troubě je sušíme. Usušené z trouby vyjmeme a po vychladnutí spojujeme krémem.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:15
     

    Šlehačkové cukroví (od Evči)


    30 dkg hladké mouky

    1 šlehačka 250 ml

    1 omega

     

    Udělat těsto, nechat odpočinout v lednici, vyválet, vykrájet, upéct, obalit v cukru a SEŽRAT(aspoň u nás)grinning smiley

     

     

    Šlehačkové cukroví (od Ejky)

     

    225 g hladké mouky

    125 g Hery (nebo másla)

    polovina šlehačky (100 g) (31% smetana)

     

    Vše smícháme a vypracujeme těsto, nemusí se nechat uležet. Vyválíme na cca 3 mm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Pekla jsem na 200 °C cca 5 minut a pak ještě 2 minuty se zaplým horkovzdušným programem (chytlo pěknou barvičku). Vlažné jsem obalovala v moučkovém cukru s vanilkovým. Někdo obaluje třeba ve skořicovém cukru. Čím teplejší se obaluje, tím více cukru se na něj nalepí.

     

    Z tohohle množství mám cca 60 kousků. S těstem se mi dělalo úplně super a byla to fakt rychlovka grinning smiley

     

     

     

    PODVODNICE (od SPIKE)

     

     

    50 dkg hladké mouky

    40 dkg másla

    1 šlehačka

     

    Hned zpracovat, vykrajovat tvary, horké obalit v moučkovém cukru.

    Dělá se to dobře a rychle to přibývá (a je to dobré)

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil SPIKE (13.12.2014 00:26)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:18
     

    Americké sušenky (od Majky)


    25dkg másla

    1 vejce

    1 hrnek cukru krupice - utřít ...

     

    ..... přidáme 2 - 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli

     

    Do těsta přidáme sekané rozinky a skořici, nebo sekané arašídy ( obě verze jsou výborné)

    Z těsta tvoříme malé kuličky, klademe na plech s pečícím papírem a mírně kuličky zmáčkneme. Po upečení dostanou tvar kulaté sušenky.

    Tento recept jsem dostala od Majky. Dávám ho sem proto, že je to cukroví mimořádně jednochuché na zpracování a výborné. Žádné formičky, žádný válečekthumbs down

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:20
     
    ŽLOUTKOVÉ CUKROVÍ Z AMONIA (od Majky)

    3 žloutky
    15 dkd moučkového cukru
    1 kávová lžička amonia (rovná)

    Třeme asi 20 minut

    Přikryjeme mokrou utěrkou a necháme do druhého dne v chladu
    Potom přidáme:

    15 dkg cukru
    2 malé hrsti hl. mouky

    Zpracujeme na vále těsto, vykrajujeme tvary a pečeme v mírné troubě na plechu vymazaném sádlem.
    A VERZE BEZ AMONIA, MOŽNÁ LEPŠÍ

    asi (60 ks)
    Suroviny:
    5 žloutků, 1 vejce, 28 dkg cukru moučky, sádlo na vymaštění formiček

    Žloutky, vejce a cukru šleháme dokud hmota nezesvětlá a nenabude (asi 5 minut). Formičky vymažeme sádlem a cukrářským pytlíkem nebo lžičkou do něj nalijeme těsto. Formičky plníme asi do poloviny, protože těsto vyskočí. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C . Asi po 10 minutách nám těsto vyskočí, ztlumíme troubu na 60 – 50 °C a dosušíme (špičkou nože zkusím vyndat jednu a tak zjistím jestli jsou i ve spod hotové). Mám vyzkoušeno, že pokud jsou dobře upečené, je lepší je chvilku nechat chládnout a pak vydloubnout. Rozhodně nevyklepávat, jsou tenoučké a křehké, unitř duté.

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Majka (10.12.2014 22:32)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 21:59
     

    Masarykovo cukroví od Majky)

    Ingredience:
    30 dkg polohrubé mouky
    20 dkg másla
    10 dkg cukru moučky
    20 dkg lískových jader ( namočených 1 hod. ve studené vodě nebo i přes noc v rumu)
    1 žloutek
    1 lžíce kakaa

    :
    Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Lískáče musíme, ale osušit.
    Z těsta uděláme váleček asi o průměru 4 cm.Dáme do druhého dne do lednice.Druhý den nakrájíme kolečka o síle asi 1,5 cm. Pokládáme na plech na pečící papír a upečeme pozvolna. Můžeme teplé obalovat v cukru moučce.Ja obaluji vychladlé , protože nenabalí na sebe tolik cukru.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 10.12.2014 22:03
     
    kokosky.jpg

    Úžasné kokosky slepované (od Gabči)

     

    - 10 dkg kokosu

    - 20 dkg cukru pudru

    - 3 bílky

    - 2 lžičky strouhanky

     

    Šleháme ve vodní lázni, nejdřív bílky, pak přidávám postupně cukr, kokos a nakonec strouhanku. Po vychladnutí tvoříme na plech malé kopečky ( opravdu malé ) a zvolna upečeme. Pak slepujeme marmeládu na linecké kolečko ( musíme upíct ) a krém ( máslo s cukrem a čokoládou- rozehřátou ) na kokosku. Nakonec mašlovačkou kolem dokola potřeme čokoládou.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Majka (14.12.2014 11:37)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

    Datum: 11.12.2014 07:36
     

    KOKOSOVÉ VĚNEČKY - do strojku (od Irisky)

     

    300 g polohrubé mouky

    100 g moučkový cukr

    120 g jemné kokosové strouhanky /prostě strouhaný kokos/

    120 g tuku HERA

    1-2 celá vejce

    trochu vanilky

     

    Tuk rozemne do mouky, přidáme cukr, kokos i vanilku a vejcem spojíme těsto. Necháme odležet. Potom strojkem tlačíme tyčinky a stáčíme do věnečků nebo rohlíčků. Po upečení v prostředně teplé troubě je horké obalujeme ve vanilkovém cukru, nebo necháme vychladnout a máčíme v čokoládě.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.