středa 24. dubna, 00:28 Svátek má Jiří
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Studená kuchyně
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Studená kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování

Pomazánky

Datum: 18.09.2006 14:52
 

Sliny mi tečou, tak já to rozpoutám...

Moje nejoblíbenější je jednoduchá česneková. Jeden tvaroh, necelá lžička soli, zředit mlékem, do toho přidat rozmačkané stroužky česneku podle chuti.

Namazané jednohubky lze vylepšit  vlašským ořechem, hroznovým vínem, kouskem kiwi, mandlí, olivou - je to vcelku jedno, nikdy nezbyde ani kus!!!!!  smiling smiley

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 8 z 10
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 28.01.2014 19:00
     

    věrko, když si vzpomenu na chuť červené "sedmdesátky", sbíhají se mi sliny ještě te´d. Ale taková Veselá kráva, to je umělá hmota, to není sýr confused smiley sad smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (28.01.2014 19:03)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Pomazánky

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 28.01.2014 22:00
     

    Ivo, ta "70" byla výborná mls smiley Ještě pamatuju Limburský (s obrázkem lišky, jak čeká, až vráně vypadne sýr ze zobáku) a pak polotvrdé trojúhelníčky s obrázky kytiček. To byla svačinová klasika, střídaná s paštikou.

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 29.01.2014 07:13
     

    Věrko, po Limburském se mi stýská. Dělala jsem z něj fantastickou pomazánku. Ale to už je hóóódně let zpátky.

     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 29.01.2014 08:02
     



    SPIKE napsal(a):

    Taveňáky obsahují nějaké nezdravé svinstvo, ale to obsahuje skoro každá potravina průmyslově vyráběná. Jíst to občas neuškodí, ono to nezabíjí po jednom požití, je toho tam malé množství, ale vadí, když se to jí častěji. Proto občasné použití taveňáku není až tak hrozné, jde o to mu nedávat přednost před tvrdými sýry a necpat se s ním denně (naše generace na nich vyrostla, šunka byla nedostatková a drahá, tvrdé sýry skoro žádné, tak se kupovaly taveňáky dost často)

    Zdravý selský rozum ... thumbs down

    Když nebudu taveňáky každý den snídat, tak občasná pomazánka z něj určitě zásadně neuškodí a zejména , určitě není možné jíst vše jen domácí a bio kvalitě nono smiley eye rolling smiley sad smiley

     

    A po "70" se mi také stýská grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 11.02.2014 17:34
     
    1779083_677663262284886_696037757_n.jpg

    Tuhle pomazánku asi zkusím, vypadá zajímavě (Kuchařka ze Svatojánu)

     

    VLOČKOVÁ POMAZÁNKA
    Recept je z časopisu Dobroty. 100 g ovesných vloček zalijeme 150 ml horké vody a necháme nabobtnat. Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě pokrájené cibule, přidáme lžičku kari koření a lžičku drceného kmínu a osmahneme. Nastrouháme najemno jednu větší mrkev a spolu s vločkami vmícháme k cibuli. Zalijeme trochou vody (asi 100 ml), okořeníme domácím polévkovým kořením a 10 minut na mírném plameni dusíme. Odstavíme, vmícháme dvě lžíce lahůdkového droždí, 200 g přírodního tofu nastrouhaného najemno a dvě lžíce sojové omáčky. Podle potřeby dosolíme a nakonec vmícháme dvě nakrájené naťové cibulky.

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 11.02.2014 21:01
     

    70 si vůbec nepamatuju (možná to nedělala každá mlékárna)

    polotvrdý primátor s kytičkou jsem přímo milovala mls smiley , nedávno jsem na něj někde narazila, ale nějak to nebylo úplně ono

     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 12.02.2014 08:56
     

    Hani, smetanový sýr "70" byla krabička buď modré nápisy nebo červené a ta červená byla smetanovější mls smiley mls smiley

    Taky je galerie potraviny spinning smiley sticking its tongue out

    [ekonomika.idnes.cz]

    Ta "sedmdesátka" je na straně 54 - Potraviny drinking smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 12.02.2014 12:28
     

    jééé, to je nádherný retro love smiley

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 02.03.2014 22:22
     

    A ty ceny...

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 31.12.2014 10:16
     

    Doporučte dobrou pomazánku na jednohubky please smiley Nejlépe z potravin běžně dostupných v lednici winking smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 31.12.2014 16:13
     
    pc310228.jpg

    česnek + sýr ,..navrch vl. ořech třeba ,.... já jsem dělala jen chlebíčky

     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 31.12.2014 16:19
     

    Ráno jsem udělala padesát chlebíčků a teď se tam krčí osamocené dva angry smiley 

    Ale pomazánka vydržela, neb jsem jí zašila do sklepa winking smiley nastrouhat tvrdý sýr + taveňák + majolka + česnek, klasika. Na kolečka rohlík, namazat, mňam mls smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil cancourek (31.12.2014 16:22)
     
  • Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 31.12.2014 16:53
     

    Nechápu co na tom česneku máte, mě byste zkazily večer smoking smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaja99 (31.12.2014 16:54)
     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 31.12.2014 17:00
     

    Miluju česnek.

     
  • Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 31.12.2014 17:13
     

    grinning smiley každá máme jiné chutě grinning smiley.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Studená kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.