pátek 29. března, 07:40 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Studená kuchyně
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Studená kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování

Pomazánky

Datum: 18.09.2006 14:52
 

Sliny mi tečou, tak já to rozpoutám...

Moje nejoblíbenější je jednoduchá česneková. Jeden tvaroh, necelá lžička soli, zředit mlékem, do toho přidat rozmačkané stroužky česneku podle chuti.

Namazané jednohubky lze vylepšit  vlašským ořechem, hroznovým vínem, kouskem kiwi, mandlí, olivou - je to vcelku jedno, nikdy nezbyde ani kus!!!!!  smiling smiley

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345678910
    Aktuální stránka: 10 z 10
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 02.02.2015 20:32
     

    holky please smiley please smiley please smiley recept na škvarkovou pomazánku máte někdo?

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (09.09.2015 23:46)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Pomazánky

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 09.09.2015 20:02
     
    mg_2452.jpg

    SRBSKÝ AJVAR

    Suroviny

    5 podlouhlých červených paprik (kapií)

    5 zelených paprik

    2 lilky

    1 palice česneku

    2 lžíce rostlinného oleje

    2 lžíce citronové šťávy nebo vinného či jablečného octa

    1 lžíce mletého černého pepře

    1 lžička soli


    Postup

    Troubu předehřejeme na 230 °C, nebo rozpálíme gril. Papriky a lilky narovnáme na plech nebo na grilovací plotýnku a pečeme je v troubě či na grilu zhruba 30 minut, až se na slupce začnou vytvářet puchýřky a zčerná. Vyjmeme, papriky dáme do jedné misky a lilky do druhé, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme alespoň 10 minut zapařit, slupka pak půjde krásně stáhnout. Papriky a lilky oloupeme, odkrojíme stopku a zbavíme semínek. Rozmixujeme dohladka s oloupanými stroužky česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou nebo octem. Promícháme a pomalu přiléváme za stálého míchání olej do konzistence kaše. Uložíme do chladničky, nebo rozdělíme do čistých, suchých sklenic a sterilujeme 10 minut v hrnci s horkou vodou.


    Více na: [www.tchib]oblog.cz/svaciny-do-skoly-pet-uzasnych-pomazanek/

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 09.09.2015 20:05
     
    mg_2446.jpg

    BULHARSKÁ LUTENICA


    Suroviny

    4 zelené papriky

    4 červené papriky

    2 lilky

    6 rajčat

    100 ml olivového nebo rostlinného oleje

    1 lžička soli

    1 lžíce cukru

     

    Postup

    U této pomazánky je začátek postupu naprosto stejný jako u ajvaru. Tedy předehřejeme si troubu 230 stupňů nebo použijeme gril. Na plech si vyskládáme papriky a lilky a pečeme je cca půl hodiny. Pak je vyndáme, dáme do svých vlastních misek a přetáhneme potravinářskou fólií, aby se alespoň na 10 minut zapařily. Po zapaření z nich totiž velmi snadno stáhneme slupku. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme stopky a rozmixujeme v mixéru na pastu. Vlijeme do hrnce a necháme na středním stupni vařit, až se objem tekutiny zmenší zhruba o třetinu. Trvá to zhruba 20–30 minut. Mezitím oloupeme papriky, rozkrojíme je a rozmixujeme dohladka, lilky zpracujeme stejným způsobem. Do rajčat přidáme papriky a vaříme 15 minut, vmícháme lilky a necháme ještě 1 hodinu probublávat na nízkém stupni. Osolíme, osladíme, vmícháme olej a necháme ještě 15 minut povařit. Rozlijeme do čistých, suchých, horkých sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru, nebo můžeme plné sklenice ještě 10 minut sterilovat v hrnci s horkou vodou.


    Více na: [www.tchiboblog.cz]

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 09.09.2015 20:08
     
    mg_2459.jpg

    DÝŇOVÁ POMAZÁNKA


    Suroviny

    1 dýně hokkaido

    ½ špagetové dýně

    1 lžička olivového oleje

    šťáva z ½ citronu

    ½ lžičky soli

    1 špetka čerstvě mletého pepře

    1 hrstka směsi semínek (len zlatý, len hnědý, chia a sezam)

     

    Postup:

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Hokkaido dýni nakrájíme na čtvrtky, špagetovou rozpůlíme a upečeme doměkka, trvá to zhruba 45 minut. Vydlabeme dužinu a ještě ji rozmačkáme. Přidáme olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a semínka. Množství koření a dalších ingrediencí ladíme dle chuti.


    Více na: [www.tchiboblog.cz]

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 26.04.2017 11:35
     
    hlf_dsc_4419.jpg

    POMAZÁNKA Z PEČENÉ MRKVE

    Na 4 porce budete potřebovat: 3 mrkve, 100 g krémového sýra, 3 stroužky česneku,šťávu z půlky citronu, slunečnicová nebo dýňová semínka, olivový olej, kari, římský kmín, sůl

    Postup: Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte k ní česnek ve slupce, všechno pokapejte olivovým olejem a lehce osolte. Pečte asi 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud mrkev úplně nezměkne. Česnek vyloupejte a společně s mrkví a krémovým sýrem rozmixujte dohladka. Na ochucení použijte citronovou šťávu, půl lžičky kari, špetku římského kmínu a podle chuti případně dosolte. Pomazánku namažte na pečivo a podávejte sypané nasucho opraženými semínky.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 26.04.2017 11:39
     

    Hrášková pomazánka s mátou

    Na 4 porce budete potřebovat: 500 g zeleného hrášku, 1 malou lučinu, 1 lžíci nasekané máty, sůl, pepř, pečivo

    Hrášek a máta? Vynikající kombinace, která vás mile překvapí; David HávaFOTO: DAVID HÁVA

     

    Postup: Hrášek krátce povařte a přelijte ledovou vodou, aby zůstal krásně zelený. Pak ho slejte, dejte do mísy, přidejte lučinu, čerstvou nasekanou mátu a vše rozmixujte nebo důkladně rozmačkejte. Pomazánku nakonec podle chuti osolte a opepřete. Nakrájené plátky pečiva potřete pomazánkou a ozdobte lístky máty.

    Tip: Místo lučiny můžete do pomazánky přidat 2 lžíce čerstvého tvarohu.

     

     

     

    Cottage s jarní cibulkou

    Na 4 porce budete potřebovat: 2 kelímky sýra cottage, ½ lžičky citronové kůry, půl lžičky římského kmínu, 1 svazek jarních cibulek, 1 lžíci nasekané petrželky, 2 lžíce tvarohu, sůl, pepř

    Lahůdková cibulka je jarní klasikou. Také ji máte rádi jako my?; David Háva


    Postup: Římský kmín opečte na suché pánvi a pak ho rozdrťte v hmoždíři. Do mísy vyklopte oba kelímky sýrů a promíchejte je s tvarohem. Přidejte římský kmín, citronovou kůru, petrželku a nasekané bílé části jarních cibulek. Pomazánku důkladně promíchejte. Podle chuti ji osolte a opepřete. Na suché pánvi opečené plátky pečiva potřete pomazánkou a posypte zelenou nasekanou částí jarních cibulek.

    Tip: Pro pikantnější variantu opečte spolu s kmínem na pánvi špetku chilli vloček a rozdrcené je pak vmíchejte do pomazánky.

     

     

     

     

    Tvarohová pomazánka s křenem

    Na 4 porce budete potřebovat: 1 kelímek polotučného tvarohu, kousek čerstvého křenu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci mixu nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, koriandr), sůl, pepř, 2 jarní cibulky, 2 lžíce smetany

    Křen je výrazný, ale léčivý. Zkusíte ho i vy?; David HávaFOTO: DAVID


    Postup: Jarní cibulky nasekejte nadrobno a křen nastrouhejte na jemném struhadle. Tvaroh rozšlehejte se smetanou. Přidejte cibulky, bylinky, nastrouhaný křen, citronovou šťávu a vše dobře promíchejte. Nakonec pomazánku podle chuti osolte a opepřete. Natírejte ji na celozrnné pečivo nebo tousty.

    Tip: Pro jemnější chuť pomazánky použijte polovinu tvarohu a druhou polovinu nahraďte lučinou nebo jiným čerstvým krémovým sýrem.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (26.04.2017 11:45)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Studená kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.