čtvrtek 25. dubna, 13:57 Svátek má Marek
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Interiérový design
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Bydlení a domácnost > Interiérový design
Diskutujte! Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
 
 
 
 
Autor: Alena53
Status: nováček
Klikni pro filtrování

Plovoucí podlaha nebo Lino

Datum: 04.11.2009 18:47
 

Potřebovala bych vyřešit jedno dilema. Jedná se mi o podlahu na chalupě, kterou jsme dříve využívali jen k rekreaci, ale nakonec jsme se tam přestěhovali natrvalo, takže nám nyní slouží jako byt. Váhám mezi plovoucí podlahou a Linem, je pravda že v poslední době jsem slyšela mnoho názorů že plovoucí podlahu nikdy, vzhledem k tomu že máme 50ti kilového psa a je fakt že v některých frekventovanějších prostorech se za pěkného počasí nepřezouváme.

Spíš mi bylo doporučováno Lino. Původně jsem uvažovala o podlaze dřevěné, ale prý vzhledem k dnešní nabídce dřeva bychom brzy měnili a jak se jeden odborníik vyjádřil, takový pes podlahu zlikviduje do roka.

Nemáte zkušenosti? Díky moc za rady.

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12345678 | další
    Aktuální stránka: 1 z 8
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 04.11.2009 20:34
     

    Aleno, protože píšeš, že to chceš na chalupu, tak bych se asi přiklonila spíš k linu než k plovoucí podlaze. Dělají se dnes úplně ve stejném dekoru jako je plovoučka a vypadá to dobře. Ty plovoucí podlahy se dělají i v provedení, že by měly vydržet nápor psa a podobně, ale jsou samozřejmě o dost dražší než ty obyčejnější. Věra

     
  • Autor: Reklama

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

     
     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 04.11.2009 21:54
     

    Aleno taky tento problém (zatím tedy jen teoreticky ale s plánem do budoucna) , ještě jsme ale nikde nebyli okukovat takže zůstává jen u rozjímání . Myslím ale že linu bych se nebránila.

     
  • Autor: Alena53
    Status: nováček

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 04.11.2009 22:16
     

    Věruško, díky za odpověď, pomohlo mi to, protože taky se spíš kloním k tomu Linu. Ještě jsem se chtěla zeptat, jak jsem se dívala do Tvé fotogalerie, ten psík to je bígl? My teď máme labradora a chtěla bych si pořídit ještě jednoho a ti bíglíci se mi moc líbí, jsou hodní? Slyšela jsem že jsou dost tvrdohlaví, ale to nemusí platit pro všechny.

    Ještě jednou díky. Alena V.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 04.11.2009 22:28
     

    Aleno, nakoukni do diskuzí o psech. Bíglů tu máme víc. Já ho jen dlouhodobě hlídám dceři. Je to milý psík, ale trochu nepoddajný. Mě si omotal kolem packy dokonale. Dcera nebude mít radost, že to, co ho pracně naučila, jsem já pokazila. Právě se tu rozvaluje na gauči a hlasitě spinká. grinning smiley Věra

     
  • Autor: Keria
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 04.11.2009 23:35
     
    p1090001.jpg
    Pred rokom, ked som zariadovala miestnost pre rodicov, tak som tam tiez riesila PVC - a to z dovodu udrzby - lebo su tam sice parkety, ale to PVC sa mi pre nich zdalo ovela praktickejsie - otec chodi s choditkom, a obidvaja su uz dost nepozorni a kazdu chvilu nieco im spadne, rozleje sa.. ..
    Hm..znacku mmt. zase neviem, ale je to s protismykovou upravou - drsne ako "zle vybrusene drevo"..bolo to aj dost drahe, ale mozem ho po roku hodnoti ako vynikajuce a zaroven aj vyzorove super!
     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 00:05
     

    Keri to vypadá moc dobře thumbs down

     
  • Autor: Papinka
    Status:

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 06:49
     

    Aleno, také bych ve Vašem případě volila lino. Z mých zkušeností - mají ho dvě sestřenice, jedna ho má ale položené důkladně a opravdu je to k nerozeznání od plovoučky, druhá to už tak dobré nemá a je to prostě vidět na první pohled. Přeji hodně štěstí při výběru.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 06:58
     

    Mám zkušenost s obojím, každé má svoje pro i proti. plovoučka nepotřebuje dokonalý podklad, je rychle položená a já osobně na ní mám lepší pocit při chůzi, že jako pruží.

    Lino potřebuje udělat absolutně rovný podklad, tudíž se to prodraží. Ale má nespornou výhodu, že když na něj vyleješ vodu, nic se neděje. O vzhledu není třeba přemýšlet, některá lina vypadají líp, než plovoučka.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 07:40
     

    Majko, ale plovoučka potřebuje taky dokonalý podklad, vždyť i malé nerovnosti vyrovnávají tmelem. Naopak si myslím, že lino snese i nerovnost. Pokud je podklad moc "hrbatý", třeba stará prkna, tak se to tam pak vyšlape. Ale já jsem radila lino hlavně s přihlédnutím k tomu, že se jedná o chalupu. Lino není určitě tak finančně náročné (a i to položení zvládne člověk sám) a na chalupě určitě bude trpět víc než doma v bytě, tak ho nebude taková škoda. Věra

     
  • Autor: Alena53
    Status: nováček

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 09:38
     

    Holky, moc Vám děkuji za reakce, já jsem v koutku duše taky byla spíš pro to Lino, takže jsem ráda že jste mi to potvrdily. Alena V.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 12:08
     

    Věruš, pod plovoučkou spoustu nerovností spolkne ta zvuková izolace. Lino obkreslí každou malou nerovnost. Ale rozhodně proti němu nejsem, jen že vím, co to obnáší, pokládali jsme obojí a užíváme taky obojí. Navíc u zátěžového lina je větší pocit chladu od nohou, asi jak je slabší než ta měkčená. Jenže ta měkčená zase lehčeji prorazíš.

    Největší výhodou lina je jeho odolnost vůči vlhku a bezespárovost.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 14:52
     

    Majko, ale ta izolace je jen slaboučká (nebo u nás nedělali žádnou větší, jen slaboulinký molitan či co to je, asi proto, že máme na zemi beton a jsme v přízemí. A lino bych dávala určitě na filcu. A teď mě napadlo ještě jedno řešení - podlahové topení a dlažbu. Prý se už dělá taky se vzorem dřeva a vypadá jako dřevěná podlaha. Ale asi nebude zrovna levná. Věra

     
  • Autor: jabraka
    Status:

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 05.11.2009 16:51
     

    Můj názor odborníka je takový,že pokud zvolíš plovoučku s povrchem dubového masivu,životnost je vysoká,ale tak jako cena.Laminátové podlahy jsou trošku horší lina.Kvalitní lino svým povrchem předčí plovoučku,ale vyžaduje skutečně perfektní podklad.Pokud je podkladem beton,před položením lina je nutno povrch srovnat samonivelačním tmelem.Ten se doslova "naleje"na podlahu,rozhrne rychle tak aby tvořil stejnoměrnou vrstvu a do druhého dne nechá ztuhnout.Povrch se pak lehce přebrousí a může se lino položit.Buď se na podklad přilepí,nebo jen volně položí.To preferuji,hlavně v obytných prostorách.Pokud je podklad dřevěný,trámy,prkna,doporučuji položit na ně desky Rigidur,sádrovláknitá deska.Je to obdoba sádrokartonu,ale s mnohem větší pevností.Podlahy tohoto typu vynikají velmi nízkou průzvučností mají dobrou kročejovou izolační schopnost i poměrně dobrou tepelně izolační schopnost.

    Na tento povrch se pak dá položit lino,dlažba,plovoučka nebo koberec.

    Přeji mnoho zdaru v budovatelské práci.

    JABRAKA

     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Plovoucí podlaha nebo Lino

    Datum: 08.11.2009 23:49
     

    To se nám to tu pěkně rozjelo a díky této diskuzi jdeme určitě do lina. Navíc jsme ho viděli ve čtvrtek u známých a moc se mi líbilo. thumbs down thumbs down

     
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Interiérový design (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.