pátek 9. června, 04:14 Svátek má Stanislava
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Anavi
Status: expert

Pivoňky

Datum: 05.04.2007 07:22

Pěstujete některá pivoňky? Dostala jsem včera jednu od tchyně, prý je to nějaká dřevitá a může vyrůst až jeden metr. Je nádherná, plnokvětá, jenže já od včerejška marně hledám pro takového obra místo... Řekněte mi ze zkušenosti, jestli se to dá stříháním udržet v nějaké "normální" velikosti smiling smiley a jestli ten střih nějak případně neomezuje kvetení...
Trochu mimo téma: na podzim jsem třeba aktivně ostříhala hortenzie, abych si záhy přečetla, že jsem tím zlikvidovala květní puky a tudíž budu i letoš bez květů sad smiley.
Díky za rady. Fotky uvítám! grinning smiley

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Status: expert

Re: Pivoňky

Datum: 05.06.2020 13:17

U nád na horách teprve začínají dřevité, čínské ty mají poupátka jak kuličky na hraní, my si ještě počkáme

• Autor: Reklama

• Autor: bosk

Datum: 05.06.2020 14:10

jaja99 napsal(a):

U nád na horách teprve začínají dřevité, čínské ty mají poupátka jak kuličky na hraní, my si ještě počkáme

Na chatě mě kvete jenom červenofialová,bílá a růžová mají jen poupata.

• Autor: gabca

Datum: 05.06.2020 18:00

jaja99 napsal(a):

Ta je Jájo krásná, taková něžná. love smiley

Datum: 05.06.2020 18:04

56.jpg

Jajo, pěkná pivoňka. thumbs down

Jak jsem předvídala, pivoňky rozprší. A nejvíc mě štve, že když už rozprší, tak ale pořádně nenaprší, spíš stále jen mrholí. Už provádím sestřih, přijde mi, že takhle nadělají víc parády. Hlavně ty plné.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (06.06.2020 08:22)

Datum: 05.06.2020 18:08

hespa.jpg
    Další fotografie:

Tu mám od Missi a ještě mám podobnou od Hespy ta má snad 20 poupat a odkvetla tmavá mám jen mizernou fotku (ta barva se mi pranic nelíbí)

• Autor: kordula

Datum: 05.06.2020 18:14

Jajo ta první je dřevitá? Nádherná a plná poupat.

Datum: 05.06.2020 18:15

Jajo, až to rozbalí, bude parádní, pokud na ni něco nepřijde. I kočky to okukují, jak vidím. grinning smiley

Datum: 05.06.2020 22:16

U nás když prší, tak to stojí zato. Prší dlouho ajsou to většinou provazy. Je tak mokro, že nezalévám a 12 m3 nádrž už dlouho odtíká do odpadu. Brno se v posledních letech hodně s počasím změnilo. Asi to způsobila Haškova fotovoltaika, která je všude na jihu místo polí. Určitě to klimatu neprospívá grinning smiley

• Autor: kaaj

Datum: 07.06.2020 19:01

dscn5716.jpg
    Další fotografie:

vykvetla první pivoně.. a dokonce poprvé z toho jednoho ocásku . má krásný květ . horní část je do něžně růžova a spodní do slabě žluté .. musím se podívat, jestli najdu papír od objednávky.

Datum: 07.06.2020 19:26

76.jpg

Kaaj, parádní květ? A voní?

Já zas vůbec poprvé vidím kvést tu růžovou v prostředku. Je jednoduchá a co má ta krajní žluté, má růžové.

Ivo, tady Hašek nemá žádné panely grinning smiley, i když tu samozřejmě jsou. Počasí se taky změnilo ale úplně jinak než v Brně. Tady skoro neprší vůbec.

• Autor: Pinka

Datum: 08.06.2020 08:51

20200608_073948.jpg

Ta jednoduchá je krásná, takovou nemám. Ale letos poprvé kvete kříženec dřevité a bylinné Bartzella a ze strachu, že kvůli dešti nic neuvidím, jsem si utrhla domů poupě a takhle rozkvetlo winking smiley

Datum: 08.06.2020 09:02

Pinko, je nádherná, také jsem ji měla objednanou, ale už nevěřím, že bude. Myslím, že už ukázaly květ všechny, snad až na jednu. Ta jaksi nechce ani růst, je sotva vylezlá grinning smiley

• Autor: kaaj

Datum: 08.06.2020 10:14

dscn5715.jpg
    Další fotografie:

[www.krasneruze.cz] pro zajímavost dávám odkaž z KR , pivoňky. pokud si chcete zalistovat winking smiley

- já našla papír s mými kdysi od Lukon Bulbs - takže nejdražší byla za 200kč a je to RASPBERRY SUNDAL - to je ta na fotce .

další jsem objednala Laura Desert - ta už kvete několik let

ještě jsou ve skupině Sarah Bernhard ,Lady Alexandra Duff, a Coral Charm -tak u té to asi bude záměna.teprva rozkvete a je dost červená ..takže to asi Coral nebude. sad smiley

druhá fotka je Laura Desert - mívá ale střed více vanilkový . je to první květ-

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (08.06.2020 10:54)

Datum: 08.06.2020 13:08

Kájo, ta Coral má poupata dost červená, třeba bude. Je to krásná pivoňka, má hodně pevné stonky winking smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.