čtvrtek 18. dubna, 16:05 Svátek má Valérie
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Pečete domácí chléb?

Datum: 16.08.2006 12:04
 

Pečete někdo chleba? Zkoušela jsem bílý a docela se mi povedl, ráda bych zkusila třeba nějaký celozrnný. Máte nějaký zaručený recept?

Díky všem!



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 11 z 16
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 05.03.2015 17:53
     

    Ty je děláš pořád tak krásně řezané! thumbs down

    Já si obvykle vzpomenu až ve chvíli, kdy je chléb už v troubě, že jsem opět nenařízla povrch nožem.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečete domácí chléb?

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 05.03.2015 20:06
     

    A nedá si pokoj a nedá ..... winking smiley love smiley . Je nádhernej mls smiley mls smiley mls smiley . A ještě navíc kecá, že neumí vánočku ... na takovouhle se já nezmůžu ani náááááhodou [www.week.cz] . Hanulko, nemohla bych tě adoptovat ? Nebo ... mám tu volné dva syny ... ale to bych ti nemohla udělat .

     
  • Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 05.03.2015 21:54
     

    babko to jsem se snažila svého času i já a prd:-(

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 06.03.2015 08:13
     

    Také je to jediná, co se mi kdy v životě povedla, hm, hm. A byl to mrňousek, abys nemyslela. Veškeré ostatní už se vždycky nějak odklonily, tak jsem na ně projistotu zanevřela. A také je to jen šestipramenka, ne patrová, kterou mám za tuplem záludnou. Ne, na vánočku prostě nemám buňky, ovšem zase to budu trošku zkoušet. I ten šestipramenný úplet si musím oživovat, jak ho nepoužívám.

    Eli, adopci bych si nechala líbit, jenže to bys asi získala dalšího strávníka k výkrmu spíš.

     

    Věrko, proti mně pečeš opravdu ve velkém, tak jsem zvědavá, jestli si případně někdy vzpomeneš, určitě se podělíš, viď?

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (06.03.2015 08:15)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 06.03.2015 08:15
     

    Podělím se ráda. Čím míň na mě zbyde, tím menší budou mé přírůstky faldíků. grinning smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 18:41
     
    6590 brazdy.jpg
    Další fotografie:

    Jsem si, myslím, obnovila závislost na focení chleba. Hm. Snad trochu spolupotěším milovníky prasklin.

    Víc než 90 procent žita.

    A došla mi mouka, tak si třebas dám pokoj.

     
  • Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 18:46
     

    Ten není k jídlu, to je umělecký atrefakt:-) thumbs down thumbs down thumbs down

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 19:08
     

    Fakt krásnej. To je snad zbytečné hodnotit chuť, umělecký dojem by dorovnal i chuť nepálené cihly.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 20:20
     

    ..... no, neadoptovali byste ji ........

    Další dva strávníky beru love smiley love smiley .

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 21:22
     

    Jdu balit! (Nic dalšího ale opravdu neumím...)

     

    Věrko, musím říct, že mi žitný sedí čím dál tím víc, je to důsledkem tobě dobře známého propadání určitým chutím. Vyhovuje mi ta hutnost, i ještě delší poživatelnost. Ale peču jen z běžné chlebovky, ne z ortodoxně celozrnné jako ty.

    Tuhle jsem si v pidlivizaci ze zvědavosti koupila Žitan, takový malý kulatý chlebíček s tím dnes populárním cejchem z jedlého papíru, tak jsem doma hledala, čí je to produkt, a tedy Delty (neuvádějí, prevíti, jestli je stoprokvasový). Já jen, že jsem ho ještě neznala... chutnal mi a opět jsem si potvrdila, že se v rámci žánru za chuť své vlastní produkce stydět nemusím. Se mi ulevilo, a jak jen to půjde, budu dlabat to své, protože mě to baví.

    Ty jsi takový znalec všeho, máš vyzkoušenou produkci Globusu?

     
  • Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 21:30
     

    Hanule, vracím se tak trochu bokem k pečení (odmítám vyndavat těsto z pekátny, protiví se mi na rukou) Jaké jsou cenové relace mouky, zatím peču z bílé, ale není to ono. Do pidivizace se špatně dostávám a nemám přehled.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 21:35
     

    Jaji, také moc nevím.

    Tipla bych tak kolem dvacky za chlebové, čtyřiceti za celozrnné. Věrka snad odebírá velkobalení, ovšem to bych nespotřebovala ani neuskladnila.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (12.03.2015 21:37)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 22:06
     

    Vím, že jsi, jaji, hodně přísná na své chuťové standardy, ale myslím si, že pokud by ses třeba uchýlila ke kompromisu, kde nahradíš polovinu té hladké pšeničné žitnou chlebovou, mohla bys být s výsledkem spokojena a i cenově jde o únosný kompromis (finanční limity důvěrně znám.)

    Ona ta pšeničná chlebová je opravdu lepší, ale speciálně u drožďového chleba, který ti až dosud chutná i z konvenční hladké, nepůjde o takový posun. Je prostě na chleby vhodnější, ovšem pšenice je stále pšenice, a to i když je třebas celozrnná - zkrátka výkrm sporného nutričního přínosu. A jak si na ní pochutnáváme, co. Vždyť já taky.

     
  • Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 22:15
     

    Já používala i čistě jen chlebovou v dobách kdy v Tescu bývala kolem 17 Kč, je nepopiratelné, že s celozrnnou je chleba lepší a chutnější. Stejně tak jistě i kváskový je zase vyšší level, ale já nejsem schona kvásek uchovat a nemám troubu v které bych pekla chleba o další level lepší. Mám kachláky a roztopit je na pečení chleba schopné teploty je neúnosné co do spotřeby dřeva. Prostě každý jsme nějak linitovaný a musíme se těm limitům (bohužel) podřídit. Topení na teplo je úplně jiná, nižší, úroveň a navíc už se blíží doba kdy se topit nebude. Proto musím péct v pekárně (krom mé nelibosti z těsta na rukou).

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečete domácí chléb?

    Datum: 12.03.2015 22:26
     

    Tví Pražané ti rozumějí.

    Když tě mám takhle na drátě, jaji, pokud v sezóně na kachlákách vaříš, jaká odhaduješ, že je teplota v troubě?

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.