čtvrtek 25. dubna, 17:39 Svátek má Marek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečený čaj
..... díky, už jsem to našla, bude to hlavně o těch černých bobulých, těch mám hodně, cukr je nutný ???????
Re: Pečený čaj
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
čím bys to chtěla konzervovat? S málo cukrem se zkazí.
Re: Pečený čaj
.......rumem ......já totiž nemám váhu
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Cukru dávám méně a taky ho jen odhaduju.
Re: Pečený čaj
tak mám 7 sklenic,/ koukám, že jsou ještě nějaké upatlané / , doufám, že to nedopadne jako ty moje lonské marmelády, které byly nejedné
Re: Pečený čaj
Takhle to vypadá dobře hezká barvička. Při svém posledním pokusu jsem si spletla cl s dl, tak mám trošku přerumováno a v koutku duše hrůzu, až si to v práci uvařím, aby mě nevyhodili pro opilství
Re: Pečený čaj
Nasypu kilo cukru na plny plech ovoce. Vahy netreba.:-)
Re: Pečený čaj
......také jsem nasypala kilo, ještě mám jeřabinu na jeden plech
Re: Pečený čaj
Kordulko, co takhle ze zbylých jeřabin udělat likér ? Černá jeřabina = aronie ... [www.nasevyziva.cz]
Re: Pečený čaj
Zázvorový pečený čaj s citrusy
Na 8 skleniček potřebujete: 2200 g citrusů (pomeranče, mandarinky, případně 1 grep), 2 citrony, kousek čerstvého zázvoru, 4 svitky skořice, 3 ks badyánu, 6 ks hřebíčků, 900 g hnědého cukru, 50 ml rumu
FOTO: MONA MARTINŮV zimě čaj připravujte raději z čerstvých citrusů než z mrazeného letního ovoce
VŠEMOCNÝ ZÁZVOR Uchovejte si tento malý všelék v podobě domácího zázvorového sirupu a mrkněte i na video, jak zázvor nejlépe oloupat!Postup: Všechny citrusy oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Pokud máte chemicky neošetřené citrony, jeden můžete ponechat i s kůrou, ale zbylé ovoce oloupejte, protože slupka při pečení trochu zhořkne. Stejně tak grep doporučuji dát maximálně jeden a sundat z něj co nejvíce bílých blan. Na plechu smíchejte s oloupaným a najemno nasekaným zázvorem, skořicí, badyánem, hřebíčkem a cukrem. Pečte asi 35 minut při 200 stupních, během pečení jednou promíchejte.
FOTO: MONA MARTINŮJeden citron (pokud není chemicky ošetřený) můžete ponechat i s kůrou
FOTO: MONA MARTINŮOstatní ovoce i zázvor pečlivě oloupejte a nakrájejte nadrobno
FOTO: MONA MARTINŮZázvor a koření ovocný čaj krásně ovoní (o rumu nemluvě :-))
Do upečené směsi vmíchejte rum či jiný alkohol (pokud bude čaj pro děti, alkohol vynechte) a ještě horkou směs plňte do vyčištěných sklenic, které otočte dnem vzhůru a nechte tak až do zchladnutí. Otevřený pečený čaj uchovávejte v lednici, kde vydrží asi dva týdny. Pro přípravu zalejte v hrníčku asi 3 lžičky směsi vroucí vodou a pijte teplé nebo studené.
FOTO: MONA MARTINŮCukr hotovou směs (podobně jako v marmeládách) dobře zakonzervuje
Pro zahřátí přidejte do zředěného čaje i rum, griotku nebo becherovku, která s hořko-sladkými citrusy skvěle ladí. Pro zjemnění vynechte citron s kůrou i grep a část citrusů nahraďte jablkem. Vyzkoušejte také tropickou variantu s kaki, jablkem, ananasem a bílým rumem, jen vždy dodržujte poměr dvou dílů ovoce na jeden díl cukru. Jestli čaj chystáte jako dárek, přetáhněte víčka skleniček látkou a doplňte cedulkou se složením čaje a návodem na jeho přípravu.FOTO: MONA MARTINŮČaj před upečením a po něm
FOTO: MONA MARTINŮHotovou směs smíchejte s rumem (dodá vůni a podpoří trvanlivost) a plňte do vymytých sklenic, které nechte vychladnout dnem vzhůru
FOTO: MONA MARTINŮHorký citrusovo-zázvorový čaj vás v zimě zahřeje a pro vaše blízké poslouží jako milý dárek
Zdroj: [www.prozeny.cz]
Re: Pečený čaj
tak toto bych mohla zkusit s tím zbytkem jeřabin,......
Re: Pečený čaj
Tak už mám hotovou první várku.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Já na něj letos zapomněla a všechno ovoce mám utopené v rumu
Re: Pečený čaj
Gábi super to vypadá a určitě ještě líp chutná! Máš krásné skleničky, u mě je to každý pes jiná ves. Z čeho jsi dělala?
Já už v létě z malin a ostružin...ostružiny jsem mohla prodávat, co jich bylo
Re: Pečený čaj
Jsem si koupila jen víčka.
Jinak je tam skoro vše, ostružiny, maliny, rybíz, borůvky, třešně, švestky, jablko, hruška, limetka, citron......jo a meruňky.