pátek 29. března, 12:12 Svátek má Taťána
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Podle mě je ten rum i kvůli konzervaci, když se to jen otáčí a nesteriluje
Re: Pečený čaj
Re: Pečený čaj
myslím, že si to každý časem vychytá k obrazu svému. Nezkazilo se mi nikdy nic, asi ani nestihlo . Už nemám zase nic.
Re: Pečený čaj
Z první várky jsem dala mladým na ochutnání 1 skleničku, z druhé už 4 .
Bezinkový likér (mám ho právě teď u ruky s limetkou a ledem ) jsem udělala už taky 2x. Z dávky je 2,5 litru. Z první várky dostali mladí na ochutnání 1 lahev, ze druhé už půlku dávky. A vypadá to, že specielně pro ně budu dělat ještě sirup - bez rumu, jestli si tedy přinesou bezinky, protože já už o žádném dalším keři nevím.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Bezinky nechám ozobat ptákům, ten likér zůstal asi 3 roky nedotčený ve špajzu, nikomu u nás nechutnal a já se přiznám, že když už se musím něčeho napít, tak raději si dám štamprli pálenky, ale tyhle lepidla, brrrr. Bezinka je hezký stromek, moc ráda si utrhnu na snědení čerstvé bezinky, ale nijak je nezpracovávám.
Re: Pečený čaj
Tak hotovo.
A zítra jdu odrbat troubu, respektive dvířka. Až při použití blesku jsem zjistila, jak jsou jetý.
Anavi, tu druhou fotku si nerozklikávej.
Re: Pečený čaj
Už se stalo a jako... jak u nás doma A vypadá to parádně, snad bude chutnat
Re: Pečený čaj
Gabčo, vypadá výborně. Taky jsem si až při focení všimla nedokonalostí na své troubě
Tak ze 2 kil ovoce jsi udělala tedy hodně skleniček.
Re: Pečený čaj
Tady se pořád řeší kolik kdo dává rumu a já jsem nedala žádný Zapomněla jsem na něho. Holt jsem si ho nenachystala na linku, no
Re: Pečený čaj
Arturko
Není to tak dlouho, co jsem dělala pečený čaj poprvé a už mám za sebou 3 várky (postupně). Do té poslední bych ho i dala, ale zapomněla jsem, že jsem ho vypotřebovala na předchozí várky a taky na bezinkový likér. Takže je poslední várka bez rumu, ale pro jistotu jsem zavařila, aby se nekazil. Protože ani toho cukru jsem tam nedala tolik jako je v úvodním receptu. Jedna sklenička se mi nechytla, tak jsme jí spotřebovali a chutnal mi možná víc než ten s tím rumem. Tak nezoufej
Re: Pečený čaj
Už jsem dělala druhou várku, ale měla jsem míň rumu a je fakt, že ta první s 200ml je lepší.
Takže Arturko.....musíš si ho tam přilít, jinak to nebude ono.
Přemýšlím, že udělám ještě jednu várku, jsou jablka, hrušky a v mrazáku od švestek, po rybíz, borůvky, meruňky....., tak by se dalo. No, uvidíme, ale zima bude dlouhá.
Re: Pečený čaj
Uvidím jak budu stíhat s marůdkem a dědou, ale chystám se píct zítra - černý rybíz, maliny, angrešt, josta, višně .
Re: Pečený čaj
babčo, nezapomeň na rum, já dávám rovnou čtvrtlitr , aby to dobře zakonzervoval
Re: Pečený čaj
... od Anav jsem čajíček měla a byl vynikající
Re: Pečený čaj
mám plnou lísku černé jeřabiny, jablky a trochu červeného rybízu,... tak co s tím
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Recept máš v úvodním příspěvku:-)