sobota 20. dubna, 12:19 Svátek má Marcela
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Nápoje
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Pečený čaj

Datum: 21.11.2006 19:30
 
Dostala jsem skleničku čehosi naprosto skvělého jmenuje se to pečený čaj, dávají se dvě lžičky do hrníčku a zalije se vařící vodou a může se přidat rumík podle venkovní teploty zkusila jsem i punč nemělo to vadu :-).
1 litr rybízu
1 litr jiného ovoce podle toho co je jablka,banány,maliny,jahody,borůvky prostě cokoliv
1,2 kg cukru
0,125 l Rumu
1 lžička skořice
5 ks hřebíčku

Vše se smíchá a dá péct na plech do trouby při 180 stupních asi na 30 min až to začne bublat. Horké plníme do skleniček,otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Já vím že je po sezoně rybízu a jiného drobného ovoce , ale ochutnala jsem to až teď a bojím se že to do léta zapomenu :-) znáte to Němec.....

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

 
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaja99 (02.07.2007 18:47)
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 10 z 14
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 18:40
     

    Jdu poprvé dělat pečený čaj a mám pár otázek? please smiley

    Během pečení se nemíchá? Může se přikrýt, abych si nezamazala troubu? Ten rum se dává při pečení nebo až nakonec? Na 2 kg ovoce postačí 75 dkg cukru? Nekazí se pak?

    Díky. winking smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečený čaj

     
     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:00
     

    Gabčo, odbornice asi nejsou nikde v dohledu, tak já napíšu postřehy ze svých (zatím 2) pečení.

    Myslím, že 75 dkg cukru bude stačit - četla jsem recepty i s menším množstvím. Ze 2 kg ovoce budeš mít možná 7 malých skleniček (od moravanky), takže asi šanci na zkažení mít čaj nebude, protože moc dlouho nevydrží smiling smiley . Rum jsem poprvé dávala asi uprostřed pečení, podruhé těsně před koncem pečení.

    Ovoce mi nijak neprskalo, tudíž nemusíš mít strach, že by se ti ušpinila trouba. Já bych plech určitě nepřikrývala. Ovoce se mi při krajích trošičku přichytávalo a to byl důvod, proč jsem párkrát odškrábla a zamíchala.

    Tak ať se dílo podaří flower smiley drinking smiley coffe smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:16
     

    Heli, díky. Je velký problém, že nemám hřebíček? eye rolling smiley To jsem celá já, hlavně, že jsem nezapomněla koupit rum. coffe smiley

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:18
     

    Gabčo, tak to neřeš, už se stalo........Já zas neměla limetku, kterou jsem tam mermomocí chtěla (když jsempekla poprvé). Dala jsem tak trochu kys.citronové. Jo a taky jsem tam dala trochu sušeného zázvoru protože čerstvý jsem taky zapomněla koupit. Při druhém pečení už jsem to udělala fakt s rozmyslem. Který je lepší nevím, protože zatím "jedeme" ten první.

     
  • Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:18
     

    Nevadí to, dávím i čerstvý zázvor.

     
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:21
     

    Já to peču bez koření, jen ovoce s cukrem a rumem zalévám až hotové skleničky a pak zasteriluji. Rum při pečení vyprchá.

     
  • Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:32
     

    Já nesteriluju, jen plním vařícím a otáčím dnem vzhůru.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:45
     

    i já

    a dávám hlavně hodně skořice mls smiley

    jaja99 napsal(a):

    Já nesteriluju, jen plním vařícím a otáčím dnem vzhůru.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:48
     

    A ještě, pečete při 180 nebo při 200°C?

    Dala jsem rybíz, švestky, maliny, meruňky, jablka, hrušku a borůvky. Jo a citrón nakrájený na kostičky. Tak jsem zvědavá. mls smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:49
     

    Skořici celou nebo mletou? Já mám celou.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:49
     

    já na 180 - 20 min nechám zapéct, pak přileju 200-250 ml rumu a nechám ještě asi 15 min, aby se dobře rozpustil cukr.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 19:56
     

    Rum dám, až dopeču, aby se nevypařil.

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 20:00
     

    Gabčo, já jsem v průběhu pečení při 180 st. i přidala na 200 st., protože se mi zdálo, že to dost neprobublává. Ona každá trouba peče trochu jinak.

    Já nejsem rumová, ale když je v receptu rum, dala jsem prvně cca 200-250 ml rumu, ale podruhé, když jsem ho dávala ažna konec pečení jsem dala jen asi 150 ml.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 20:04
     

    Tak tak já dám asi 180ml grinning smiley , no manžel je sice rumovej, ale kdyžtak si každej může přilít přímo do čaje, ne?

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 20.09.2013 20:05
     

    Jasně, držím palce a dobrou chuť coffe smiley drinking smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Nápoje (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.