úterý 18. září, 17:55 Svátek má Kryštof
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto
 
 


Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Nápoje
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Pečený čaj

Datum: 21.11.2006 19:30
 
Dostala jsem skleničku čehosi naprosto skvělého jmenuje se to pečený čaj, dávají se dvě lžičky do hrníčku a zalije se vařící vodou a může se přidat rumík podle venkovní teploty zkusila jsem i punč nemělo to vadu :-).
1 litr rybízu
1 litr jiného ovoce podle toho co je jablka,banány,maliny,jahody,borůvky prostě cokoliv
1,2 kg cukru
0,125 l Rumu
1 lžička skořice
5 ks hřebíčku

Vše se smíchá a dá péct na plech do trouby při 180 stupních asi na 30 min až to začne bublat. Horké plníme do skleniček,otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Já vím že je po sezoně rybízu a jiného drobného ovoce , ale ochutnala jsem to až teď a bojím se že to do léta zapomenu :-) znáte to Němec.....
 
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaja99 (02.07.2007 18:47)
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 36
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 21.11.2006 19:37
     
    Ještě, že jsem koupila ty rybízy.winking smiley
     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečený čaj

     
     
  • Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 21.11.2006 20:54
     
    Představ si že oni si rybíz mrazí aby si to mohli dělat v průběhu zimy hiiii, aby to nemuseli v létě dělat ve velkém. Škoda že jsem to nedostala ochutnat už v létě....
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 21.11.2006 21:29
     

    Mimo jiné se také chystám rybíz mrazit. Ten recept zní dobře. Vyzkoušíme.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečený čaj

    Datum: 22.11.2006 05:39
     
    Pozdě...letos jsem se na rybíz do mrazáku vyprdla...smůla. No neva,počkáme si na příští sezonu vypadá to lákavěthumbs down
     
  • Autor: megi
    Status: začátečník

    Re: Pečený čaj

    Datum: 22.11.2006 07:03
     
    Ahoj, pečený čaj znám a je to šíleně dobrý a s rumíkem ještě lepší ......
     
  • Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 22.11.2006 22:50
     
    Ten rybíz prý je důležitý kvůli chuti, dodává kyselost kterou jiné ovoce tolik nemá nemá, bez něj to prý není ani omylem to pravé. Takže musíme vydržet do nové sklizně :-)
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    MaxViper

    Re: Pečený čaj

    Datum: 10.12.2006 18:06
     
    Pečený čaj je výborná věc... dělá ho maminka mé přítelkyně a zásobuje mě s nímsmiling smiley)
     
  • Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 01.07.2007 23:36
     
    Je nejvyšší čas začít střádat ovoce grinning smiley
     
  • Autor: Evana
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 01.07.2007 23:47
     
    Jájo díky, že jsi to vytáhla nahoru. Ten čaj je bezva nápad.
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 02.07.2007 16:13
     
    Jajo, přijeď si natrhat! Mám ho tu hooodně a je stále O.K. smoking smiley
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečený čaj

    Datum: 02.07.2007 18:41
     
    Taky jsem si na něj vzpomněla,už minulý týden jsem koukala, co vše si mám nachystat...
     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 05.07.2007 19:12
     

    sad smiley otrhala a zpracovala jsem si už višně a část rybízu. Jeden keřík rybízu na zobání jsem nechala, ale zase jsem si už zatím spotřebovala to ostatní.

    Jáji, ten rybíz se dává i z pecičkama, celý?

     
  • Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 05.07.2007 21:03
     
    Jo celý i s pecičkama
     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Pečený čaj

    Datum: 05.07.2007 22:07
     
    Děkujugrinning smiley
     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Čínská medicína Mléčná dieta Rajko Dolečka n.. Barbra a Daniel - sourozenc..
 

Znáte někoho, kdo zkoušel bojovat s nemocí pomocí čínské medicíny nebo jste nějakého člověka, který pomocí této metody léčí osobně poznali? Švagrová m

Autor: Anavi - 02.02.2007 09:00
Rubrika: Zdraví a fitness - Komentářů: 16

Mléčná dieta - neboli redukční dieta Rajka Dolečka 7 AŽ 8 KG 01.06.2008   Jídla jsou po 3 hodinách - takže v 7.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00

Autor: irisiris - 16.05.2010 18:36
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 3447

Milí návštěvníci weeku,představujeme vám naši "adoptivní" dceru Barbru Akamo z Ugandy a jejího bratra Daniela Engadu. Na myšlenku kolektivní „adopce

Autor: Majka - 18.03.2011 11:44
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 452
Blog: Návod na šitý náramek. THAJSKO 2015 - 5.pokračování THAJSKO 2015 - 3.pokračování
 

Autor: chrasteva - 04.01.2015 15:14
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0

Po noclehu v Chiang Rai pokračuje naše putování severem Thajska až na samé hranice. Tato oblast se nazývá Zlatý trojúhelník. Sbíhají se tu hranice Tha

Autor: SPIKE - 25.11.2016 11:02
Rubrika: Thajsko - Komentářů: 0

Pohodlně jsme se vyspali v hotelu a zas jdeme na snídani se spakovanými kufry. Čeká nás třídenní trek hornatým severem Thajska. Máme v hlavě uložen

Autor: SPIKE - 25.11.2016 11:07
Rubrika: Thajsko - Komentářů: 0
Galerie: Červen jako... Pečené nepečené Konec zimy
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
Pečené nepečené
Autor: Hanule - 09.03.2014 18:19
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 11
Konec zimy
Autor: Dasa - 14.04.2014 11:41
Rubrika: Prckové - Komentářů: 9
Adresář: http://navylet.net   
 

www.navylet.net- Cíl výletu najdeš hned.... Stránky věnované tipům na výlet po Česku a blízkém zahraničí. Informace u každého tipu na výlet - lokali

Autor: Navylet - 20.07.2012 23:26
Rubrika: Tipy na výlety - Komentářů: 0
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.


Doporučujeme: Nutriforum.cz - Diskuzní fórum pro každého, komu záleží na tom, co jí.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Nápoje (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.