čtvrtek 28. března, 12:00 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 4 z 21
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.05.2023 11:18
     

    Kájo, Zuzčiny dorty, nepochybuju ani náhodou, jsou úplně luxusní (to by řekla moje kamarádka, ta má luxusní úplně vše, ale od rána do večera stojí u plotny - to bych nedala) - navíc jsou kráááásné i na pihled. Já jsem flink, pro mne stačí, že je chuťově dobré, na pohled někdy opravdu thumbs up . Navíc, já opravdu nejezdím nakupovat, které ovoce zahrada nedá - není.

    Brněnská je pro nás trochu náročnější - korpus piškotový, na plech jako na piškotovou roládu další - korpus jsme rozřízly na 3 díly, na prvním byla ostružinová marmoška, na ní krém, na druhém dílu krém a v něm kousky dýňového kompotu (Tonytáta ho má moc rád), na tom dokolečkadokola promazané plátky piškotové rolády, opět krém a na to závěrečný poslední díl dortu, boky omazané krémem, navrch čokoládová poleva ... no, na tom už byla jen 44 .. Tonda už to vzdala a já nechtěla kazit její dílo.

    Zbytek krému si namazali chlapi na kousky bábovky . Co už.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.05.2023 12:10
     

    dědek pekl piškotovou roládu- asi tak , že se pořád vyptával- ale upekl ji dobře. . jako krém měl na slevě koupenou šlehačku a děla karamel . . minule ho spáil , tak tentokrát byl velmi světlý . - musí machrovat ..

    no já taky - donutil mně udělat pařížské , že máme hodně ořechů . no ruce ulepené, děs. ale horší s krémem . jelikož musím u práce sedět , tak jsem si nevšimla , že si máčím rukávy v už nazdobeném cukroví . takže Anavi - i já umím sprostě mluvit stydlin smiley

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.06.2023 14:33
     
    img_20230602_125432.jpg
    Další fotografie:

    První z čerstvého ovoce

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 22:08
     
    352179857_900454707720806_1604577260046410629_n.jpg
    Další fotografie:

    Před pár dny jsem zkusila nový recept na dort - těsto je z banánů a pečou se placky na pánvi jako palačinky.

    Docela dobré, nepřeslazené a rychlé na přípravu.

     

    Dnes jsem byla ve Vraňanech na jahodách, máme tedy jahodové hody. Upekla jsem klasiku - buchta, krém (šlehačka+mascarpone, zbyl mi z toho dortu), jahody, želé.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 22:50
     

    Ježíš, ty mi děláš chutě, vypadá to báječně. Už jsem o tom četla a zapomněla na to, že to zkusím. Jaký jsi měla prosím rcp.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 22:57
     
    352179857_900454707720806_1604577260046410629_n.jpg

    Banánový dort:

    .......................

     

    [www.facebook.com]

     

    Pro ty, co nejsou na fcb recept přepíšu:

     

    3 zralé banány (na kousky)

    2 PL nescafé (sypké)

    2 vejce

    rozmixovat

     

    přidat:

    300ml mléka

    240g hl.mouky

    1 prdopeč

    40g cukru

     

    Na pánvi pod pokličkou péct vyšší placky (je jich asi 5)

     

    Krém popisují složitý, já dala šlehačku s mascarpone.

    Placky postupně mazat krémem, prokládat ovocem a vrstvit na sebe.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 23:04
     

    Díky, musím to někdy vyzkoušet. Líbí se mi, že to je na pánvi rychlovka. Krém bych dala vaničkový tvaroh a šlehačku, to mám neustále.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 23:05
     

    Alenko, myslím, že by z toho šla i roláda upečená v troubě.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 23:12
     

    Věrko, proč se dává na pánev poklička? Kvůli kyprosti, aby to bylo vláčné....

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.06.2023 08:31
     

    Jak nepeču, tak banánový d. mě oslovil smiling smiley , že ho zkusím, jakmile bude víc jahod.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.06.2023 18:54
     



    alenak napsal(a):

    Věrko, proč se dává na pánev poklička? Kvůli kyprosti, aby to bylo vláčné....

    Já myslím, že aby se to peklo i shora. Oni tedy dávali pokličku až po otočení (tak možná aby se tam drželo vlhko?).

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.06.2023 10:43
     


    Rebarbora a kamčatka?

    Manca napsal(a):

    První z čerstvého ovoce

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.06.2023 14:45
     

    Sousedka pekla bramborový dort podle p. Maršálka, úžasná dobrota.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 18:04
     

    Pekla jsem buchtu s meruňkami a drobenkou, do toho volala Eliška jak přehledle v autobuse schod a vymrzlá podlahu. Otočim se a koukám ,jak kocour se prošel celým pekáčem

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 20:35
     
    353015117_233456182784284_5268547888526349901_n.jpg

    Bramborové škvarkovky

    Buchta s pudinkem a zakysankou

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.