pondělí 8. března, 03:52 Svátek má Gabriela
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 11:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 16 z 21
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 08:51
     
    img_20210124_214231.jpg

    Včera housky od p.Cuketky.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 09:11
     

    Tvorítko na žemle DELÍCIA | Food, Fruit, Cantaloupe

    Tak tohle mě teď pobavilo v těch popiscích... tvořítko SLIMÁK?? Opravdu? winking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 09:24
     

    No jistě, to je klasický slimák grinning smiley grinning smiley grinning smiley

    Kdysi jsem toužila po nůžkách na bylinky, protože dle e-shopu byly naprosto nepostradatelné pro každého chovatele bylinek eye rolling smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 09:33
     

    grinning smiley grinning smiley grinning smiley Taky dobrý. thumbs down

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 09:49
     
    13..jpg
    Další fotografie:

    Anavi s kváskem si nelámu hlavu, dám všechno do robota a zadělám. Nechám kynout až se zdvojnásobí, pak to přendám do mísy (vymazané olejem) a když udělá kopeček zapnu troubu. Nařezat můžeš ještě nedokynuté, ale nedělá to tak krásné trhliny jako chleba z kvásku. Dávám od mísy jen spodek, chleba hezky vyběhne udělá bochánek, potírala jsem vodou, ale nevidím rozdíl, totéž zapařování. Jsem líná zbytečně si nepřidělávám práci. Fotky jsou chleby z jara, teď už nefotím. Prostě peču chleba k jídlu ne na ozdobu, semínka nedávám, chceme chleba, který se hodí ke všemu.

     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 09:55
     

    Jájo, ty jsou thumbs down mls smiley

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 09:56
     

    jajo, to je super recept, myslím, že by tam šlo dát i sušené droždí. Zrovna jsem si pekla z celozrnné pernerky a moc mi nechutnal. Koupím chlebovou.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 10:18
     
    img_20210125_111501.jpg

    To půjde se sušeným taky. Holky důležitý je ten ocet on dá chlebíku chuť, že není jak buchta, kváskařky by mě kamenovaly. Já na kvásek nemám "koule" jsem nedůsledná a neuchovala bych ho. Tohle je dobrý chleba samo není to úplně na 100% pravý chleba, ale slušný. Fajn je to míchání mouky ona ta bílá svou funkci udělá a ta druhá to obarví a ochutí. Opatrně s žitnou, je lepší pšeničná nebo špaldová, každý si musí vyzkoušet jak ta mouka chleba změní. Já ráda tu špaldu, ale v mlýně kam jezdím ji nemají, teď peču se žitnou jsou chlebíky hutnější a tmavší viz. fotka. Prostě každá mouka má svoje a každý si vychytá co mu chutná.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2021 19:16
     

    Holky, opravdu závidím, ale přeju thumbs down , že jste schopny péct chleba ... na to už opravdu jaksi nemám stydlin smiley . Dědek od jarní uzavírky vyhrožuje, že jak se nase.e, upeče chleba, ale asi ještě není dostatečně ....

    Jájo thumbs down mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2021 16:34
     
    dsc_0948.jpg

    Potřebovala jsem zpracovat tvaroh, proto jsem upekla "prošívanou deku".

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2021 16:42
     

    Holky včera menší nákup 20kg mouky, 2x4 kg povidel, 2x3kg tvarohu, 5 kg sádla a balení mléka a 10kg cukru je ještě v autě a můžu zase péct. grinning smiley smoking smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2021 17:24
     

    Jájo, ty tedy netroškaříš! grinning smiley

     

    Já dnes kupovala hladkou mouku na rohlíky. Začala jsem s jejich pečením nedávno, tak mouka ubývá (peču obden z půl kila).

     
  • Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2021 18:08
     

    Já si peču kváskový chleba několik let. Kvásek jsem měla taky dlouho a před několika týdny mi chytil takovou kyselou chuť. Tak jsem vypěstovala nový z sypkého od dr. Oetkra a jedu dál. Míchám žitnou mouku z pšeničkou a dávkuji mouky od oka. Ale letos jsem se naučila přidávat mleté vlašské ořechy. Jsou tučné a tak přispívaí k delší vláčnosti chleba. Nějaká semínka jsou již samozřejmostí. Vyzkoušela jsem všechna, která lze sehnat na trhu. Nejdůležitější je u mě kmín. Toho drceného přidávám hodně. Mám ho ráda. mls smiley

    A rohlíky jsem pekla včera. Taky z půl kila mouky a zkusila jsem je zadělat ředěným podmáslím. Ale nepřipadá mě to nějak důležité pro konečný výsledek. To byl jen pokus. Důležitější je hodně těsto propracovat a to robot udělá dokonale. Silný robot jsem si pořídila za "rouškovné" a musím říci, že to byla dobrá investice. coffe smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2021 19:06
     

    Tak 3 plechy borůvkové s tvarohem a 25 koláčků hotovo

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2021 07:30
     

    U nás v pekárně prodávají "kvásek na kyselo" - je to ten samý, který by šel použít na pečení chleba? Se možná ptám jako absolutní amatér, ale člověk nemůže vědět všechno a o kvásek a vše kolem se zajímám poměrně krátkou dobu. Pořád nemám na něj odvahu a pokud se dokopu zkusit chleba, tak určitě nejdříve z droždí. Robota nemám, takže já vše hezky ručně.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Mraveniště v jahodníku Ovoce
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 07:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Potřebuju poradit, mám jahody zasazené na černé netkané textilii, krásně se rozrostly, ale... v nynější době mám u každé sazenice mraveniště!!! Obyčej

Autor: Missi - 18.06.2007 04:57
Rubrika: Škůdci - Komentářů: 3

Borůvky (nevím jaké, neptejte se ) letos sázené Letošní převislé měsíční jahody, nic moc Chudinka broskvička, která je samý klejotok, kter

Autor: drahus - 18.07.2007 09:35
Rubrika: Ovocné stromy a jejich plody - Komentářů: 300
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 17:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 18:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.