![]() |
pondělí 8. března, 03:52 Svátek má Gabriela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Včera housky od p.Cuketky.
Tak tohle mě teď pobavilo v těch popiscích... tvořítko SLIMÁK?? Opravdu?

No jistě, to je klasický slimák

Kdysi jsem toužila po nůžkách na bylinky, protože dle e-shopu byly naprosto nepostradatelné pro každého chovatele bylinek
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Anavi s kváskem si nelámu hlavu, dám všechno do robota a zadělám. Nechám kynout až se zdvojnásobí, pak to přendám do mísy (vymazané olejem) a když udělá kopeček zapnu troubu. Nařezat můžeš ještě nedokynuté, ale nedělá to tak krásné trhliny jako chleba z kvásku. Dávám od mísy jen spodek, chleba hezky vyběhne udělá bochánek, potírala jsem vodou, ale nevidím rozdíl, totéž zapařování. Jsem líná zbytečně si nepřidělávám práci. Fotky jsou chleby z jara, teď už nefotím. Prostě peču chleba k jídlu ne na ozdobu, semínka nedávám, chceme chleba, který se hodí ke všemu.
Jájo, ty jsou

jajo, to je super recept, myslím, že by tam šlo dát i sušené droždí. Zrovna jsem si pekla z celozrnné pernerky a moc mi nechutnal. Koupím chlebovou.
To půjde se sušeným taky. Holky důležitý je ten ocet on dá chlebíku chuť, že není jak buchta, kváskařky by mě kamenovaly. Já na kvásek nemám "koule" jsem nedůsledná a neuchovala bych ho. Tohle je dobrý chleba samo není to úplně na 100% pravý chleba, ale slušný. Fajn je to míchání mouky ona ta bílá svou funkci udělá a ta druhá to obarví a ochutí. Opatrně s žitnou, je lepší pšeničná nebo špaldová, každý si musí vyzkoušet jak ta mouka chleba změní. Já ráda tu špaldu, ale v mlýně kam jezdím ji nemají, teď peču se žitnou jsou chlebíky hutnější a tmavší viz. fotka. Prostě každá mouka má svoje a každý si vychytá co mu chutná.
Holky, opravdu závidím, ale přeju
, že jste schopny péct chleba ... na to už opravdu jaksi nemám
. Dědek od jarní uzavírky vyhrožuje, že jak se nase.e, upeče chleba, ale asi ještě není dostatečně ....
Jájo
Potřebovala jsem zpracovat tvaroh, proto jsem upekla "prošívanou deku".
Holky včera menší nákup 20kg mouky, 2x4 kg povidel, 2x3kg tvarohu, 5 kg sádla a balení mléka a 10kg cukru je ještě v autě a můžu zase péct.

Jájo, ty tedy netroškaříš!
Já dnes kupovala hladkou mouku na rohlíky. Začala jsem s jejich pečením nedávno, tak mouka ubývá (peču obden z půl kila).
(výška 360 m.n.m.)
Já si peču kváskový chleba několik let. Kvásek jsem měla taky dlouho a před několika týdny mi chytil takovou kyselou chuť. Tak jsem vypěstovala nový z sypkého od dr. Oetkra a jedu dál. Míchám žitnou mouku z pšeničkou a dávkuji mouky od oka. Ale letos jsem se naučila přidávat mleté vlašské ořechy. Jsou tučné a tak přispívaí k delší vláčnosti chleba. Nějaká semínka jsou již samozřejmostí. Vyzkoušela jsem všechna, která lze sehnat na trhu. Nejdůležitější je u mě kmín. Toho drceného přidávám hodně. Mám ho ráda.
A rohlíky jsem pekla včera. Taky z půl kila mouky a zkusila jsem je zadělat ředěným podmáslím. Ale nepřipadá mě to nějak důležité pro konečný výsledek. To byl jen pokus. Důležitější je hodně těsto propracovat a to robot udělá dokonale. Silný robot jsem si pořídila za "rouškovné" a musím říci, že to byla dobrá investice.
Tak 3 plechy borůvkové s tvarohem a 25 koláčků hotovo
U nás v pekárně prodávají "kvásek na kyselo" - je to ten samý, který by šel použít na pečení chleba? Se možná ptám jako absolutní amatér, ale člověk nemůže vědět všechno a o kvásek a vše kolem se zajímám poměrně krátkou dobu. Pořád nemám na něj odvahu a pokud se dokopu zkusit chleba, tak určitě nejdříve z droždí. Robota nemám, takže já vše hezky ručně.