pátek 19. dubna, 20:34 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Nápoje
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Pálenka

Datum: 24.07.2009 18:12
 

Aktuální téma - chceme nechat vypálit meruňkovici...bo meruněk hafo. Našla jsem tyto stránky s recepty:

[www.slivovice.kvalitne.cz]

[www.ireceptar.cz]

Jenže my potřebujeme postup pro méně chápavé, pro začátečníky - kolik, do čeho, kde nechat kvasit atd atd...Necháváte někdo pálit? Máte zkušenosti, recepty?

Díky. winking smiley drinking smiley

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12345 | další
    Aktuální stránka: 1 z 5
  • Autor: skrblice
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 24.07.2009 19:25
     

    Moni, všechny ovocné přebytky házejte do bečky nebo nějaké velké kádě,,,, . Nesmíš tam hodit nahnilé kusy. Meruňky vypeckujte. Pár pecek můžeš do bečky přihodit, aby bylo cítit v pálence jádro. Cukr už nedávejte, meruňky jsou samy o sobě dost sladké a když se přidává cukr, tak je někdy v pálence cítit.... škrábe v krku.My děláme švestky. Nepřidáváme už cukr, aby byla slivovička kvalitní. Až budeš mít bečku plnou, tak ji zakryjte a nechte někde ve stínu kvasit. Tak za měsíc, 6 týdnů byste měli mít kvas hotový. Meruňky jsou rychlejší než švestky, tak to neodhadnu, ale poznáš to podle toho, že na hladině se utvoří takový škraloup a kvas už nevytváří pěnu a bublinky. No a potom si musíte najít nějakou pálenici, kde si vypálíš svůj vlastní kvas. Jinak vám kvas může Honza zkontrolovat v září grinning smiley grinning smiley grinning smiley... nesmí zoctovatět. Ale to se stává jenom když hotový kvas moc dlouho stojí a není vypálený.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pálenka

     
     
  • Autor: skrblice
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 24.07.2009 19:27
     

    Moni, ta meruňkovice bude.,..... uuufff... my letos sebrali 10 strupatých meruněk.... zničily nám je kroupy. Honza letos zasadil druhou meruňku, protože se hádáme, co s nimi, kdyby se nám urodily. Naše první meruňka rodí teprve třetí rok, je mladá, tak se holka teprve snaží.... tak ať se vám daří grinning smiley

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 24.07.2009 20:16
     

    skrblice...super, díky. Tu diskuzi jsem nezaložila jen kvůli meruňkám, my máme obalené i dva obrovské stromy hrušky. eye rolling smiley Švestek tedy moc nemáme, ale i ta hruškovice by stála za pokus. grinning smiley

     
  • Autor: skrblice
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 24.07.2009 20:47
     

    no hrušky jsou taky dobré.... ty taky pálíme grinning smiley grinning smiley grinning smiley... u nás, co nemá nohy a neuteče, Honza vypálí . Když předminulý rok meruňka poprvé urodila (měla asi 20 meruněk) , tak přiběhl celý upachtěný do baráku a už z dálky na mě hulákal, že jde vymývat bečky grinning smiley grinning smiley grinning smiley... jemu ovoce nejvíc chutná z bečky grinning smiley.

     
  • Autor: lostris
    Status:

    Re: Pálenka

    Datum: 25.07.2009 01:17
     

    mona,přepálit se dá cokoli.Ono ani druhořadého kalvádosu není někdy dostgrinning smiley Ale my pálíme zásadně švestky.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 25.07.2009 07:45
     

    skrblíková...to se fakt těším na září...myslím, že máme dost obsáhlé téma k probrání... grinning smiley

     
  • Autor: Simi
    Status:

    Re: Pálenka

    Datum: 25.07.2009 16:58
     
    slivovice.jpg

    Je vidět, že Skrbli je z Moravy, že se tak vyzná. drinking smiley grinning smiley grinning smiley

    Pokud by tě Moni to pálení nadchlo tak si můžeš udělat slivovici prakticky z čehokoliv např. z mrkve nebo banánu. Je to sice síla, ale dá se to pít. Stejně po dvou a více kotlech je ti už jedno co piješ, nemám pravdu?

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Pálenka

    Datum: 25.07.2009 21:03
     

    Simi a kolikpak bananu a karotek padlo na tohle mnozstvi? winking smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 26.07.2009 00:05
     

    Koukám, že na Moravě je to podobné jako v Čechách. Tady nejvíc chutnají brambory propasírované přes prase a na Moravě zas je nejoblíbenější ovoce přeměněné v pálenku. grinning smiley grinning smiley grinning smiley Věra

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 27.07.2009 11:39
     

    Simi...banán bych tedy raději snědla... grinning smiley Ale je mi jasné, že pálit se dá vše...co takhle šiškovice? winking smiley grinning smiley

    Skrbli...před vypeckováním umýt, že?

     
  • Autor: skrblice
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 27.07.2009 12:37
     

    Moni, nemusíte omývat... ono to vykvasí a potom se to stejně přepaluje.... jde o to, aby nebylo ovoce nahnilé. To už by bylo s omýváním sakra práce .... neomýváme, jsme zdraví grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 27.07.2009 13:24
     

    skrbli...aha. grinning smiley Tak díky...jdeme na to.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pálenka

    Datum: 28.07.2009 09:25
     

    Včera jsem odpeckovala a pokrájela 70kg meruněk. eye rolling smiley confused smiley Sajrajt oranžovej!!! Zapomněla jsem přitom na plotně okurky na zavařování, takže se tyto zavařovaly přes hodinu. grinning smiley Teď dodělávám druhý sud...

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Pálenka

    Datum: 28.07.2009 09:26
     

    ...a ja uz cekala fotecku plneho sudu grinning smiley grinning smiley

     
Stránky:  12345 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Nápoje (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.