![]() |
čtvrtek 19. května, 20:56 Svátek má Ivo
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Ovoce
Z lonicery je velice pikantní úžasný džem. Měly být minimálně dva keříky kvůli lepšímu opylení. Nevzdávej to, já tedy bych brala ještě dvě Sinoglasky, mají vělké plody a dozrávají později než moje ostatní.
Hložinky miluju, se dřínkami jsem se nesetkala asi tu nerostou jsme hodně vysoko.
Jajo, ja bych muchovnik doporucila Princ William nebo Ballerina. PW mam jako stromek, Ballerinu jako ker.
Drin bych taky brala, ale jeste nemam pro nej misto, a hned tak mit nebudu.A je to asi vetsi stromek, ne?
Musím konsatovat, že s výjimkou muchovníku, je to pro mě z větší části španělská vesnice. Jajo, Iviku, prosím o fotografické rozšíření obzoru. Až to dozraje.
Regi lonicery už mám ve sklínkách, mohu poskytnout fotky prázdných keřů, byl to fofr, musí se sklízet honem, jinak opadají.
Jajo, lonicery znám jako popínavky, jestli se nepletu. Že by se na tom něco jedlo, to jsem nikdy nevěděla. Ale nikdo neví všechno.
Vrána k vráně sedá, kos ke Kosové sedá

[www.week.cz]
tady jsou i fotky
Já měla na chalupě tohle [www.obrazky.cz]
Ale moc se tomu nedařilo. Jak by řekl dědek, nic pořádnýho k jídlo se tu nepěstuje.
Co je k jídlu si už vybavuju. Má to kolega přes rhododendrony. Má k tomu i spoustu všelijakých borůvek.
Tahle se nejí :-)
Holky, kdo máte ještě místo a máte rády tohle drobné ovoce, zkuste velkoplodou meruzalku [zahradaweb.cz] . Stojí to za to. My máme jen vyselektované podnožové meruzaly (roubuje se na ně stromkový angrešt a rybíz) ty s většími plody jsme namnožili. Roste to téměř jak plevel, zjara v květu úžasně voní, plody se sce sbírají probírkou, ale jsou
.
Elo, to mě zajímá. Ta meruzalka je vlastně rybíz, černý?
Jajo, meruzalka je podnož pod rybízy a angrešt, má menší hladké listy, květe žlutě, nevoní ani nechutná jak černý rybíz. Když si koupíš stromek angreštu podrůstá často meruzalka pod ním - ta není velkoplodá, ale my vybrali postupně ty s většími plody, ty s prťavými šly do pryč.
Aha, jako že je to podnož chápu, zajimalo by mě jaké jsou plody.
Naše jsou kapku menší než třeba josta, chuťově tak trochu mix rybíz-angrešt-borůvky , ale na popis chutí jsem tak trochu hotentot.