Vole, jsem jakoby starej….

Autor: Blb, Datum: 04.04.2009 18:35

Když jsem byl mladej, bylo v módě slůvko „vole“. Oslovovali jsme se „ty vole“, zvolání téhož bylo projevem úžasu, nadšení….. Byli mezi námi tací, kteří „vole“ pužívali za každým slovem. Starší generaci, kupodivu i tu žižkovskou, to štvalo. Dnes je doba jiná, neustále kolem sebe slyším: víšco, jako, jakoby a jiný zhovadilosti. Štve mně to – jsem starej. Kapitola sama pro sebe je političtina. Ta musí štvát každýho. Představil jsem si jak asi vypadá, když si dnešní mladík namlouvá političku – elévku:

 

Jarmilo, pojď, sednem si tady na chvilku, víšco, voní tady jakoby tráva a je jakoby jasná noc, víšco. Podívej se jakoby nahoru, svítěj jakoby hvězdičky. Támhle tomu souhvězdí říkaj „Velkej vůz“ Víšco. Já si teda jakoby velkou káru představuju jinak, víšco. Třeba takovej jakoby Meďour, víšco. Ale jedině v plný palbě, víšco. Jakoby stříkačka, v kůži, jakoby v elektrice, víšco. Jeden frajer ho má. Von je jakoby za vodou, víšco. Von asi jede v perníku, víšco, jinak by ho jakoby neměl, víšco. Hle já taky jednou budu jakoby ve vatě, víšco, a pak bych si tě jakoby vzal, víšco. Máš jakoby hezký voči, A taky, blbě řečeno, ty jakoby, víšco. No, ňadra, blbě řečeno, víšco. A vůbec, celá si taková jakoby pěkná, víšco.

 

Viléme, tvůj projekt není v současné krizové době realizovatelný. Já mám ve střednědobém horizontu na stole jiné závažné priority. Také si nejsem jistá, jestli k takovému závažnému rozhodnutí mám mandát svých rodičů. Ale, až spolu se svými kolegyněmi vyřešíme problém globální lesbiciace, ujišťuji Tě že, pokud mi to moje pracovní vytížení dovolí, celou causu spolu zkomunikujeme. Nalezneme li koncesus, budu to považovat za svůj politický úspěch.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.03.2024 23:01
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/vole-jsem-jakoby-starej/read.php?2,204909