Re: Volba prezidenta

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 11.01.2023 18:30

Anavi, nevím jestli ti pomůžu v rozhodování. Ale asi bych si nejdřív vůbec ujasnila, proč jdu volit. Zda je mi to tak nějak jedno, klidně zahodím svůj hlas a hledám reprezentativní věšák na šaty s krásnou češtinou anebo budu postupovat strategicky s tím, že někoho chci podpořit a a odvolit tak, aby můj hlas nepropadl a pak si vyberu nějakého kandidáta..

Dost často se hovoří o volbě menšího zla. Já za sebe osobně se ani tímhle řídit nemůžu. Jako odmítač očkování jsem byla nejdřív druhořadým občanem, kterýmu strkali stále špejle do nosu, aby mohl vůbec chodit do práce. Psát a najít informace se ještě tak nějak dalo.To byla Babišova doba.

Současná vláda stav ještě vylepšila. Ministr Válek, co se týče očkování dětí!, obešel a nerespektoval rozhodnutí SUKLU. Ministra Rakušan hrozil vyhazovem policistům, kteří se nechtěli nechat očkovat. Navíc odpojil některé internetové servery a dokonce zvažuje a diskutují se zákony, jak lidem zalepit zcela hubu. Bohužel žádný z kandidátů se k téhle době nikterak nevyjadřuje a ani přímo v té době neprojevil žádný názor.

Já obobně neshledávám polehčující okolnosti u žádné strany. Ale svým věkem jsem generace květinových dětí a tak se rozhodnu podle jejich hesla Make love, not war.Miluj, neválči. Šanci má ten kandidát, který nejméně haraší zbraněmi a alespoň začne uvažovat o diplomatickém urovnání konfliktu a něco pro něj dělat.A samozřejmě z příslušných kandidátů, zas tak moc jich není, vyberu toho s největší pravděpodobností zvolení.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 13:16
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-volba-prezidenta/read.php?1,1615693,1615716#msg-1615716