![]() |
pátek 9. června, 03:34 Svátek má Stanislava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Balkonové květiny
hodnocení: 4.10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: oleandry
týden měj se fajn přikládám foto
Dobrý den mam dotaz poradite mi jak ostřihat oleandr dostala jsem ho a je moc velky a ma uschle nahoře ty pupence,nevim kde ho zacit zakulacovat....dekuji moc...Ilona
spatna fotka ....
já bych ho šmikla dole u toho výhonku. Je to krutý řez, ale rozrostl by se krásně. Nebo ho chceš formovat na stromek? Ale přes zimu chce být v chladnu.
já bych ho šmikla u toho roztrojení, aby zůstal právě ten budoucí základ kmene, pokud ho chceš tvarovat na stromek.
Pokud to má být stromek - tak ponechat to roztrojení 10-15 cm nad tím šmiknout.
Pokud chceš keřík, tak fiknout cca 20 cm od zeminy (musí ti tam zůstat růstová očka na kmeni).
Každopádně se připravíš o kvetení v příštím roce, ale budeš mít pěkně obrostlý oleandr. Také záleží, kde budeš zimovat, pokud někde ve tmě, tak bych konečný řez ponechala na jaro a nyní střihla jen to, co vysloveně překáží a květní stvoly, aby se zbytečně rostlina nevysilovala.
Missi já ho loni šmikla dost a kvetl na nových výhonech. Asi se mu u mě daří
Dekuju za radu...asi to rysknu a vemu to nad tim roztrojenim....
Dekuju asi to tak udelam......
Dekuju strihnu to tam....jak pisete.