![]() |
pátek 9. června, 04:29 Svátek má Stanislava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: O všem a o ničem, ale ne o kytkách
Kordulko, žádná Amerika ale s tím srdcem by to bylo asi v rámci možností co s tím lepší. Určitě ti to řekli, žádný bláznění a divočení. Třeba jako ta kůra, že?! Chladno je pro kardiaky zrovna tak špatné jako vedro při pobytu venku.
Jinak co vidím podle nemocnosti v práci a špitále, už je mnohem víc jiných respiračních chorob než covidu. A ne s právě pěkným průběhem. Jednou z hlavních příčin budou určitě izolace z dob covidu, kdy se většina populace neměla možnost každodenním pravidelných stykem s infekcemi promořovat. Velice špatná je situace u dětí, kde ještě chybí úplně základní léky.
Silvestrovské oslavy a nabídka menu v Kambodže.Zaslala dcera. Skoro už rituální povánoční dovolenou v Thajsku rozšířili o Kambodžu.
á - tak to pozdravuju .. aspoń zas vidí kus světa.

Jinak mě dneska k úvahám, i když na tohle téma myslím dost často, přivedla série fotek z Kambodži. Návštěva přírodního parku Bokor [zemesveta.cz] V roce 2007 si tuhle část pronajali na 100let Číňané za 100 milionů dolarů, což je celkem za hubičku. Zahájili výstavbu rezortů, začali likvidovat lesy a hlavně regulovat vodu a stavět hydroelektrárny. Sloni přicházejí o své přirozené prostředí a začíná likvidace dalšího kusu světa.
Tohle je jen špička ledovce co se týče znečištění zeměkoule. My jako Evropa se na tomto podílíme tak deseti procenty, což znamená, že kdybych i dobrovolně přestali dýchat, tak se prakticky nic nezmění, pokud nezačne celý svět a hlavně silně se průmyslově vyvíjející rozvojové země. Tato skutečnost je ovšem v celém evropském běsnění zcela opmíjena i když je to nad slunce jasnější. Často si člověk klade otázku proč?
Tohle je jen špička ledovce co se týče znečištění zeměkoule.
Regino, ptáš se proč ? ...... Můj nestarší by jen řekl: " Za peníze v Praze dům" ... nebo "za vaše peníze mi nic není drahé." Prachy nebo aspoň jejich vidina vládne světem ....
Neteř byla asi před 8mi roky na Kilimanžáru ... snad větší zážitek a možná trauma bylo ve vesnicích pod, oni jsou všichni chudáčci (já tvrdím, že Evropané je trohle naučili) ... natahování ručiček dětiček na každý dar .. já už snad nevím co na to napsat ... chtěla si adoptovat černouška, neudělala (dodnes má jakousi "tíhu" z nesplněného úkolu) ... začínám být víc než cynik ... bližší košile než kabát ... a teď mne kamenujte.
Elí, není zač kamenovat. Za peníze v Praze dům, je taky jasná věc. Spíš přemýšlím nad tím, proč je většina lidstva tak pitomá, že to dopustíme. a ještě to platíme.
včera byla Silva v Ostravě kupovat novou myčku .. stará jim odešla - a dovezla mi jaro .. dva květníčky narvané cibulovinami . tři růžové hyacinty a druhá hodně plnokvěté bílé narcisy. bohužel mi klekly baterky ve foťáku - tak nevyfotím ..
ve Štramberku blázinec .. natáčí se tu část americ, filmu ..jelikož není sníh - tak udělali umělé zasněžení - herec Keanu Reevers - nebo jak se jmenuje a plno statistů. prostě blázinec.. honičky, střílečky. bych je hnala posranou metlou , američany
Tak soused pokračuje ,asi takhle. Byla jsem uvnitr, dobrý. Jen ty dveře na pergolu,3x6 m, si nenechají poradit.Kafe oknem podají, ale jinak se dost nalítají tím odcházenim.Je to moc pěkné.
SOS,.. máte někdo zkušenosti
Potřebujeme předělat na chatě střechu.
To je možností a ty ceny
Poslední nabídka fólie, to si vůbec nedovedu představit. Klidně bych dala černou lepenku, nemůžu dát 80 tis, další nabídka pořízena podle letecké ho snímku, to nevím co všechno započítali. Asi i souseda 271.400,-
Elišky manžel , práce všeho druhu, mě řekl.,abych dala lepenku. To si všichni pokryvači klepaly na čdlo, kde to žiju. Nakonec jsem se pohádala v dědkem a tím asi " akce střecha " bych klidně mohla ukončit. Ale já se tak lehko nevzdám.
Kordulko, co třeba nějaký tašky z bouračky, Lidi se toho často zbavují. Střechu zas nemáš tak velkou.
Kordul,máš tam šindel a ten bys už nechtěla?My máme na chatě střechu rovnou .plechovou,ta je tam přes 50 let.
Ipu máme na garáži,už taky hromadu let,ale už ji manžel taky opravoval,ale je to taky rovná střecha.
Na pergole a kůlně máme šindel.
Po té zkušenosti se šindelem, i když je už asi o něco kvalitnější, už ne. Nevím , ještě se uvidí . Lepenku mě všichni páni pokrývači odmítli. A je ,jak říkali drahá.