Sikana ve skole

Autor: Didi, Datum: 03.04.2011 11:59

Ahoj ,

 

chci se zeptat, jaky mate nazor na tento problem. Prestehovali jsme se a syn tim padem zmenil skolu. Nebudu zakryvat, ze nas syn neni andilek, je vybusny, nekdo by rekl, ze i drzkaty, kdyz ma za to, ze musi obhajit svou pravdu, necha se rad vyprovokovat (tento problem uz je daleko mensi, nez byl). Na druhou stranu i ucitelka uznava, ze jeho argumenty povetsinou sedi a kdyz s nim mluvi sama, je velice rozumny a hlavne nelze.

O co jde: Syn prisel do noveho kolektivu a jako temer v kazde tride se vyskytne nekdo, s kym si nesedne. Je to kluk o pul hlavy vetsi, docela porizek, ma nadvahu. A ten ho porad otravuje, tu mu nastavi nohu, obvini ho, ze mu slohnul pravitko, vezme ho plastovou lahvi po hlave, proste skoro kazdy den neco. Navic ma jeste kamose, ktery ochotne prisluhuje a plni rozkazy panicka. Pak je tam jeste jeden, ten se obcas prikloni tam a obcas na druhou stranu. Posledni dobou se to stupnuje, ve stredu jsme museli kluka predcasne vyzvednout, protoze se s tim druhym porval.

V patek prisel domu, dostal od nej pesti do obliceje a pak mu zase podrazil nohu. Tak ho nas kluk zmaloval. Ucitelka nastesti dostala od druhych potvrzeno, ze nas nezacal.

Drive jsme mu radili, aby semu vyhybal, ale ono to fakt nejde, on si ho najde, je to mala skolicka. A hlavne, aby si nezacinal. Ono, ale kdyz ma na nej dlouhodobe pifku, tak samozrejme obcas neodola a taky vraci. Dokonce jsme ho uz prendali do jineho fotbaloveho oddilu, protoze vsecha ta kvitka tam take chodila, tudiz jsme chteli, aby se potkavali co nejmin, jelikoz se stouchali i tam.

Nas kluk dela judo a prat se umi, ale my jsme ho vzdycky brzdili, ale od jiste doby mu muj muz dovolil, ze si to nema nechat libit. Ja uz jsem pomalu take stejneho nazoru, protoze po dobrem to nikam nevedlo. Socialni pracovnice skoly s nimi nekolikrat mluvila, kluk slibil, ze toho necha, my jsme s nim mluvili a nic nepomaha. Ted se mame setkat s jeho rodici. Ale nedelam si iluze. Jejich syn nasemu taky nadava, to jsou vyrazy, ze se musim cervenat a pak synovi jeste vysvetlovat, co to vlastne znamena.angry smiley No odkud to asi ma, ze?

 

C byste delali na nasem miste vy? Ja myslim, ze defenzivni chovani nic nespravi a nasemu synovi to stejne moc nejde.Ale dobre mi z toho taky neni. Ale nemam chut, aby si nekdo delal z kluka fackovaciho panaka. A ucitele taky bohuzel nevidi vse.


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.04.2024 17:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/sikana-ve-skole/read.php?1,575310