pátek 26. dubna, 00:03 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: kordula
Status: expert

Marmelády

Datum: 26.06.2014 09:57
 

osvědčené i nové recepty



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 8 z 9
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 15:07
     

    Tak jsem našla marmeládu, nebo co z toho vznikne, z černého rybízu,

    Rozmixovat, povařit s cukrem a plníme do sklenic.

    Žádné přísady, nejlepší je dělat po 1 kg. To zkusím.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Marmelády

     
     
  • Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 15:54
     

    Bez Pektogelu???? To dělávala maminka nikdy ani sklenička nevydržela do podzimu, vše vybouchalo. Škoda cukru a práce.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 17:21
     

    Moje babička určitě žádný pektogel nepoužívala, ale musí se dát dost cukru a taky se to musí dlouho vařit, aby to zhoustlo. A samozřejmě úzkostlivá čistota - vyvařené sklenice i víčka, otřít okraje alkoholem, aby se to vydesinfikovalo.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 18:38
     

    Jestli se k ty marmeládě dokopu, tak hlavně jen mixovat. Žádné mletí. Ale už vidím, že to skončí v mrazáku a finito

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 19:57
     

    Naši dělali z černého rybízu za studena, už jsme tady obřím někdy psali.

    Propasirovali a rozmichali s cukrem. Musí se dlouho míchat. Pak se to plní do sklenic a dává do chladna. Pod víčko můžete dát trochu rumu nebo slivovice. Jako konzervant.

    Jo a kolik ovoce, tolik cukru.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil gabca (19.07.2021 19:58)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 20:19
     

    Eliška říkala že si mám koupit cosi 2:1

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 20:29
     
    218036392_10217180320734318_8143279713806360554_n.jpg

    Kordulko, to bude toto.

    Používám taky, ale 3:1, aby to nebylo tolik sladké. Na kilo ovoce se dává jeden tento sáček a potom cukr dle toho psaného poměru (tedy 2:1 znamená, že na 2 kila ovoce dáš kilo cukru, já kupuji 3:1 a potom dávám kilo cukru na 3 kila ovoce).

    Dělá se s tím dobře i to dobře želíruje, ale taky je to pěkně drahé. Ten jeden sáček stojí kolem dvacky, spíš o něco víc.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 20:37
     

    Používám taky tento gelfix 2 :1, jen na červený rybíz 1:1, protože je hodně kyselý.

     
  • Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 20:56
     

    Ony jsou i od Labety mnohem levnější. Dr, Oetker je zlodějina platít značku nic víc. [www.labeta.cz]

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 21:43
     

    A já používám želirovaci cukr 3v1 a nic se mi nekazí, páč se vše včas sežere grinning smiley

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 22:08
     

    Já používám pouze od Labety, Želírfix 2:1, 1 kg ovoce a 1/2 kg cukru, kávovou lžičku kys. citronové na konci vaření, když jsou višně, tak trochu rumu, meruňky ty podrtím tyčkovým mixerem, podle toho zda chci kousky ovoce, skleničky po umytí vždy strčím do mikrovlnky ještě nahřát, po uzavření skleniček otáčím do prochladnutí, nic se nekazí do snězení... uf, než jsem to popsala grinning smiley

    teď jsem měla na višňový džem od Labety Želírfix s ovocným cukrem, taky to je 2:1, super višňovka. winking smiley

     
  • Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 22:29
     

    Ta Labeta má vše super.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 22:32
     

    Aleno, Želírfix s ovocným cukrem musí být mls smiley mls smiley .

    Běžně používám od Labely 1:1, vím, že hodně cukru, ale nesní se toho u nás zas mnoho, rozdávám ... letos mám ovšem Dr.O, ptř, v krámě jsem nebyla ani nepamatuju a mým chlapům tohle vysvětlovat eye rolling smiley . Ale ... mám asi z 5 kg jahodovou, cca z 8 kg (už přepasírované měli) malinovou. Višeň letos schvátil moniliový úžeh - nebude nic. Mám zásoy a víc se mi už ani dělat nechce - možná ještě nějakou meruňkovou nebo ostružinovou, ale, želírovadlo došlo.

    Z černého rybízu jsem dělala před pár roky, nesmí se vařit, pasírovat za studena, míchat přepasírované a cukr 1:1 než se cukr rozpustí. Ještě několik skleniček tam je a nic jim není.

    Skleničky neobracím, nenahřívám, jen před použitím dobře umýt i víčka, po naplnění a uzavření šoupnu na balkon, jsou tam do začátku zimy. Moje babička i máma to takhle praktikovaly vždy, babí a mamka zpočátku samože bez želírovadla (posloužil buď zelený angrešt nebo jablka a taky vydržely stát u plotny a svářet do husta - na cestičku).

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 19.07.2021 23:49
     



    iriska napsal(a):

    A já používám želirovaci cukr 3v1 a nic se mi nekazí, páč se vše včas sežere grinning smiley

    Taky používám 3:1, tedy ten přípravek cukr dodávám. Mám ráda miň sladké džemy, potom si dávám do bílého jogurtu a spotřebuji ke kelímku jogurtu 1/2 velké sklenice marmelády (dá se mlsat i samotná). mls smiley grinning smiley

     

    Letos jsem dělala jen jahodovou, té spotřebuji nejvíc, protože ji dávám do palačinek. Ostatní mám ještě od loňska i předloňska (špendlíky, višně, rybíz...). Višně u nás letos vůbec nejsou, špendlíky budou, ale ty si vypeckuji do mrazáku, používám je místo višní do bublaniny nebo ovocných knedíků.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Marmelády

    Datum: 20.07.2021 00:00
     

    Máme mladou rannou Favorit višničku, muž ji zvládl 2x stříknout, tak byly buchty, kynuté knedlíky a z 2 kg džem, něco se snědlo, měly by být meruňky, ať to nezakřiknu.... jo Elo, babička vždy svářela na cestičku.....takovou rybízovku jako měla neudělám.....

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.