pátek 29. března, 12:41 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Těhotenství
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Moje dítě > Těhotenství
Diskutujte! Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?
 
 
 
 
Autor: Melli
Status: nováček

Mám na to mít mimino v 16-ti?

Datum: 15.04.2010 18:11
 

Dobrý den,

zhruba před 12-ti dny mi skončila menstruace, ještě ten den jsem měla s přítelem pohlavní styk - tudiž jsem ten den neměla antikoncepci, používám Cloe a bílé pilulky v období menstruace vlastně nemají žádný efekt, tak je vynechávám celý týden, den na to jsme spolu opět spali a já si pilulku vzala asi až v 7 večer.

Teď je mi často špatně, bolí mě hlava a občas mě přepadne pocit zvracení. Nejhorší je točení v hlavě a závratě. Nejsem si zcela jistá zda jsem nebo nejsem těhotná, protože jsou tady i další faktory jako například užívání prášku na hubnutí který beru, je to svinstvo s názvem adipex, po kterém je neuvěřitelná dávka energie ale někdy to vede taky k vyčerpání, únavě a zmíněným bolestem. Nejvíce mě znepokojuje návštěva lékaře ke kterému jsem s těmito bolesti zašla, nenapadlo mě že bych mohla být těhotná. Doktorka mi dělala testy na krev a moč, krev v pořádku, ale v moči byl nález, a pak mi to cvaklo - když je v moči nález, co jiného by to mohlo být. Nenapadá mě nic jiného, leda tak užívání adipexu ale to myslím že na moč nemá žádný vliv.

Prosím o váš názor, je mi 16, hodně jsem o všem uvažovala, jestliže se těhotenství potvrdí jsem na 70% přesvědčena si miminko nechat, ale vzhledem k tomu že jsem na konci 1.ročníku gymplu pořád váhám. Situaci mi ulehčuje mámino těhotenství taky v 16-ti, takže myslím že by to pochopila. Potíž je s financemi a následným průběhem, babičky u nás nejsou, miminko by v době mého studia neměl kdo hlídat takže bych zřejmě na rok musela školu "pauznout" a pak pokračovat s ročním spožděním a ročním miminem. Je to celkem komplikované ale čím více přemýšlím na pozitivama a negativama těhotenství a miminka, něco ve mě stále budí pocit že pozitivní stránka věci převažuje. Parterovi je 19, často jsme na tohle téma šprýmovali, věřím že by se zachoval zodpovědně, ale vzhledem k tomu že mu chybí ještě maturitní rok školy, pracovat nemůže, takže jediná věc která mě od toho stále odrazuje jsou ty finance.

Budu ráda za každý příspěvěk. Děkuju, Lenča.

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Mám na to mít mimino v 16-ti?

    Datum: 15.04.2010 19:55
     

    Já ti poradím dvě věci. Zjisti jestli jsi vážně těhotná a pak hledej řešení. Nešpekuluj dopředu, coby kdyby. Kup si těhotenský test, nebo dojdi na gynekologii.

    A přestaň v šestnácti letech jíst to svinstvo adipex a začni hubnout jiným způsobem.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Mám na to mít mimino v 16-ti?

     
     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Mám na to mít mimino v 16-ti?

    Datum: 16.04.2010 17:25
     

    Nemaluj čerta na zeď. Myslím, že těhotná nejsi, jen se tím strašíš, protože víš, že něco nebylo, tak, jak mělo být. winking smiley Je příliš brzy na to, aby ti gynekolog něco konkrétního řekl. To snad pozná při prohlídce až od 9 týdne těhotenství. Pokud nechceš další týden, nebo 14 dní, žít ve stresu, tak si kup těhotenský test a budeš vědět na čem jsi. O peníze si doma klidně řekni. Antikoncepci ti jistě taky hradí rodiče, tak nemusíš říkat co si za ně budeš kupovat. Neděs nikoho dopředu. Jinak bereš pilule pravidelně, jen jsi měla pauzu v době menstruace. Ale tak je to psané v návodu, ne? eye rolling smiley V tom asi problém není.

    Abych tě potěšila, taky mě je šoufl. Budu mít asi nějakýho bacila, kdepak miminko...grinning smiley 

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Těhotenství (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.