úterý 16. dubna, 13:08 Svátek má Irena
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Interiérový design
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Bydlení a domácnost > Interiérový design
Diskutujte! Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Lofty

Datum: 30.05.2007 08:11
 
Dneska jsem narazila na tento článek [bydleni.atlas.cz] a musím říct, že se mi ten interiér líbí. Ale bydlení v loftu si nedovedu představit. My máme dveří dostatek smiling smiley, a přesto mi někdy připadá, že jsme stejně všichni na jedné hromadě a o klidu si můžu nechat zdát grinning smiley
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: evelina
    Status:

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 08:43
     
    Je to sice efektne, ale ten dom vykurovat. To urcite moze len naftovy magnat!
     
  • Autor: Reklama

    Re: Lofty

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 08:48
     
    ... a uklízet/!! eye rolling smiley
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 10:39
     
    A hlavně, kdo má šrákat porád po těch schodech, co? Nejhorší to bude s tím vytápěním. Ale za 100 táců, no nekup to grinning smiley
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 18:25
     

    Když jsem četla název diskuze, tak jsem sipod tím nedokázala nic představit. Jkao první mě napadlo nějaký kus žvance grinning smiley , tak jsem pohledala na googlu.

    info z [www.bydleni.tvujdum.cz]

    Fenomén loftového bydlení

    22.8.2006 Typickým znakem loftového bytu jsou běžně pět a více metrů vysoké zdi s obrovskými kovovými okny. Velkorysost a světlost umocňují autentické stavební prvky typu: režné zdivo, obnažené nosné trámoví, původní vzduchotechnika, kovová schodiště a zábradlí. Vše působí účelně a logicky.

    Co je pravý loft?
    Pravý loft v podstatě nedělí žádné příčky. Místnosti v pravém slova smyslu tu vlastně nejsou, což v sobě skrývá dosti protichůdnou interpretaci, zda se jedná o výhodu, či nevýhodu. V každém případě otevřený prostor vybízí ke komunikaci a sociálnímu kontaktu, na druhé straně ale přináší ztrátu soukromí a nemožnost vyhledat samotu, a to může působit jisté napětí. Lofty nejsou příliš vhodné pro rodiny s malými dětmi, přestože současné projekty již zohledňují i praktické aspekty bydlení. Šíření pachů, hluku a úniky tepla, které významně zvyšovaly finanční náročnost ateliérového bydlení, jsou eliminovány použitím vhodných materiálů a interiérovým řešením. Přesto stále platí, že loft je spíše bydlením pro mladé.

    Zahraničí
    Stále populárnější se stávají lofty zejména ve velkých světových městech, jsou dokonce symbolem určitého životního stylu. Ještě před nedávnem jsme je v Čechách znali pouze ze zahraničních filmů nebo časopisů – nyní po nich touží řada zejména mladých lidí. Odkud se vzaly, co vlastně jsou a kde je najdeme?

    Historie
    První loftové byty se začaly stavět v šedesátých letech minulého století v Londýně, New Yorku a dalších velkých městech. V této době totiž vyvstal problém s původními průmyslovými objekty, továrními halami a podobně, které v rostoucích centrech měst zabíraly zbytečně atraktivní lokality a jim samotným zase plocha vymezená novějšími, přilehlými obytnými budovami omezovala možnost rozšířit výrobu, nehledě na to, že městská centra se pro ně stala příliš drahá. Průmyslové objekty, tovární haly a další se tedy začaly přestavovat na obytné domy – lofty.

    Definice
    Loft tedy představuje způsob ateliérového bydlení a vzniká přestavbou nebo dostavbou nevyužívaných průmyslových objektů. Jedná se vlastně o velkoprostorové bytové jednotky, většinou téměř nečleněné, vyznačující se nezvyklou výškou. Původní tovární haly či skladiště totiž bývají „nařezány“ příčně a podélně, přičemž podélný půdorys loftu není rozdělen přepážkami, a tak vzniká jeden celistvý otevřený prostor.

    Pro koho je vhodný
    Otevřený prostor, který loftové byty skýtají, vyžadují opravdu především mladí lidé (často bezdětné páry přitahované netradičním životním stylem). V šedesátých letech je obývali především herci, spisovatelé, bohémští výtvarníci a „podivínští“ zbohatlíci, dnes získávají oblibu také u úspěšných podnikatelů, sportovců... Každopádně se jedná o jedince, kteří bývají ve svém oboru na špičce, neboť pořizovací cena se pohybuje (i vzhledem k velikosti jednotek – nebývají menší než 80 m2, spíše naopak) v řádech milionů korun.

     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 18:34
     

    Ještě pár obrázků, co jsem vygoglovala. Vypadá to na pohled nádherně, prostorně, vzdušně, ale vytápění musí být opravdu zajímavé. A bordel nejde schovat za dveře grinning smiley

     

     

     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 19:05
     
    Je to hezký, ale za ty prachy bych to snad ani nechtela. A pak je asi casto problém to okolí.
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 20:07
     

    Jakožto názorová konzerva mám blízko k loftu v jeho původní podobě, tedy svérázně obydleného industriálního prostoru. Loft pro mne znamená specifickou kombinaci omšelosti - nemusí se uklízet grinning smiley, neboť neomítnuté cihlové a betonové zdi, zkorodované pláty plechů, mříží a potrubí se neleští ani nezbavují prachu v nedosažitelných výškách smoking smiley - a luxusu pro obydlí jako takové naddimenzovaných rozměrů obytné (přesněji řečeno obývané) plochy, stejně jako světlé (nebo spíš tmavé grinning smiley?) výšky stropů - z logiky věci daných původním účelem stavby - či případného extravagantního zařízení - a v tovární hale je "nepřiměřené", tudíž svým způsobem extravagantní cokoli, co se nepodobá průmyslovému vybavení, nýbrž bytovému doplňku; naopak nábytek přejímající rysy někdejšího funkčního osazení je opřívlastkován pro nábytek netypičností sám o sobě, takže to máme, to máme.. prašť jako uhoď grinning smiley.

    Skřípění staré vzduchotechniky a kolesa nákladního výtahu, jehož vyústění se nachází řekněme jen několik desítek metrů od volně stojící vany ohrazené paravánem? Tak tomu jsem ochotna obětovat i nadměrné opotřebení sanice zapříčiněné permanentním drkotáním zubů v nevytopitelné stavbě. Ovšem dokonalý lesk loftu novodobého, komfortního, skrz naskrz nakrášleného a skutečně zrekonstruovaného či nedejbože uměle vystavěného, jako sem dala Anavi, ne, to mi nic neříká. Na mne je to zkrátka.. málo ošuntělé.

    Nehledě na to, že za zůstatek svého konta a obsah peněženky bych si nepořídila ani ten jeden metr čtvereční, což se mi nazdává tlouci se s loftovou ideou více, než se sluší, ne? smoking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     

    To je ale blábol, co? grinning smiley

    Nic, konec humoru. Kuk, loftí hotélek smiling smiley winking smiley

    [www.bedandbreakfast.com]

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (30.05.2007 20:11)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 20:28
     

    [www.bartleylofts.com]

    Zaujal mě ještě tento odkaz, za pozornost stojí nejen interiér a bazén na střeše, ale i půdorysy.

     

    [daemons.net]


    Blog s loftovou.. garsonkou? smiling smiley


     
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Lofty

    Datum: 30.05.2007 21:17
     
    Asi bych tam zabloudilathumbs up
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 31.05.2007 08:36
     

    Hanule, z toho tvýho popisu jsem si vybavila situaci z nějakýho filmu, jak do tohoto ošuntělého prostoru přiskřípe ten výtah a z něho vyleze (přímo do toho bytu)... vrah!!! angry smiley A krouhne tu holku, coje ve vaně za paravánem...eye rolling smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 31.05.2007 08:59
     
    Libi, jídlo jsou lokše smiling smiley
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 31.05.2007 09:32
     
    Ivčo, ty máš smysl pro dramatično smoking smiley . No tak dobře, vrah přichází vzorně udržovanou zahradou, vchází přes terasu francouzským oknem do prosvětlené mezonetové haly a vstupuje do.. prvotřídním italským obkladem obložené tzv. spodní koupelny v domě se sprchovým koutem, jdu ten scénář přepsat. grinning smiley grinning smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 31.05.2007 09:38
     
    Hanule, neser grinning smiley grinning smiley !!! Jak, kua, víš, že máme italský obklady?????
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lofty

    Datum: 31.05.2007 09:49
     
    Jsem špičkový scenárista. grinning smiley
     
Stránky:  12 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Interiérový design (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.