úterý 16. dubna, 09:49 Svátek má Irena
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Majka
Status: moderátor
www.majkaj.webg..

Lívance

Datum: 23.01.2007 19:06
 
Lívance s jablky

1/4 l kefíru
3 vejce
10 dkg cukru krupice (asi 10 lžic)
7 dkg strouhaného kokosu ( 7 lžic)
2 lžíce rozpuštěného vlažného másla
13 dkg hladké mouky
2 lžíce rumu špetka soli,několik na malé plátky pokrájených jablek - všechno smícháme dohromady a smažíme dozlatova. Sypeme moučkovým skořicovým cukrem.

Cukru jsem dala míň, máslo vynechala a ničím nesypala. Budiž čest a chvála neznámé autorce na liv, odkud jsem si tent recept kdysi zkopírovala.
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 4 z 6
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 04.09.2009 07:31
     

    Hanul......tak i u nás je to tak jak píšeš. A určo je udělám o víkendu s jahodovou marmeládou vlastní výrobymls smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Lívance

     
     
  • Status:

    Re: Lívance

    Datum: 04.09.2009 11:08
     

    Hanulko, mám to stejně. grinning smiley

    Že já to týhle diskuze vůbec lezla. grinning smiley Já je snad zítra udělám. mls smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 17:11
     
    jablecne.jpg

    Majčiny jablečné lívance v koutku naší zdravé výživy - recept jsem obligátně trošku heknula.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (06.11.2010 17:13)
     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:22
     

    Tak tyhle jablečné lívance teď dělám docela často a moc nám chutnají. Je to zase něco jiného a ta chuť jablek s kokosem je moc mls smiley mls smiley mls smiley

    Já je dělám na lívanečníku ,jsou trochu vyšší a sypu jen skořicovým cukrem. Někdo se ptal na počet, tak z lívanečníku jich je asi 25.

     
  • Autor: wzteklina
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:24
     

    Gabčo a jablka opravdu na plátky, co kdyby se nastrouhaly?

     
  • Autor: Skokanka
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:26
     

    já je strouhám,ani jsem nevěděla,že se to taky dělá na plátky

     
  • Autor: wzteklina
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:27
     

    No v receptu jsou psané plátky.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:29
     

    Já je nakrájím na plátky a ty pak ještě nadrobno nakrájím. Na takové miniplátky.winking smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:30
     

    Myslím, že ty plátky jsou lepší, nepustí tolik šťávy a hlavně tak hezky křupou.mls smiley

     
  • Autor: wzteklina
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:36
     

    Tak to bude asi opravdu lepší.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:44
     

    Strouhala jsem a u Majčí byly též nahrubo strouhané. Plátkování je určitě fajn, nicméně na crcačky mě nikdo nepřemluví. flower smiley

    Skořici vrážím rovněž rovnou dovnitř, neb ani na sypání mě neužije. Navíc šetřím své duševní zdraví, neboť takto se nám při přesunech z poživatiny nic extra nesype. grinning smiley Znáte to..

    A použila jsem pohankovou mouku, páč jí nevadí, že není tepelně doupravená, je perfektně stravitelná. Rum vynechán, neb to cpu do batolete, co si na tom u Majky vypěstovalo závislost. smiling smiley A cukr seškrtávám snad u všeho..

     

    Asi by skalní ctitele původní receptury šlehlo.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (06.11.2010 19:46)
     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:51
     

    Hanule, upravené, neupravené, hlavně když nám všem chutná, ne?winking smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 19:53
     

    ¨tak ted jste mě nalákaly mls smiley zítra jsem chtěla dělat palačinky, ale myslím, že tohle dostane přednost. Akorát nemám kefír ale možná použiju bílý jogurt zředěný mlíkem, to by taky mohlo jít ne? eye rolling smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 20:06
     

    Suel, myslím, že jo - u mě posloužilo prozměnu podmáslí. flower smiley

     

    Holky, spíš - dokážete konkretizovat, kolik tam dáváte těch jablek? Třreba kolik menších nebo jak je velká výsledná hromádka, prostě nějaký příměr..

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (06.11.2010 20:08)
     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 06.11.2010 20:09
     

    To jsem měla ještě včera, ale upekla jsem z něj chleba winking smiley nejradši bych se do nich pustila hned, ale v ledničce se mi chladí variace na tiramisu co dům dal....

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.