|
|
středa 8. září, 20:35 Svátek má Mariana
|
|
Vyhledávání
Chat
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Dotazy a rady
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Pro všeobecné rady, které se většinou týkají všech kategorií a dotazy na rostliny
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Odpověď na příspěvek
|
Re: lepší fofo fakt nemám, květina je ze zahradnictví
Nejspíš ze všeho to bude najký latnatec ( ceanothus)
[www.calfloranursery.com]
[www.jamesdeandesign.com]
u nás není zcela mrazuvzdorný
pouze odhad, fotka je hodně špatná
Je to určitě latnatec. Mám ho a podle listů i květů ho poznávám. Mám ho venku už pár let a zatím všechny zimy přežil.
Jeeej...a vies presne o ktory druh ide?...A tiez mozes pridat aj viac informacii o polohe - teda klimatickej a hlavne ako ho mas zasadeny.. alebo ci ho na zimu nejak extra chranis, do akej vysky dorastol, ako bohate kvitne..atd...Samozrejme by som uvitala aj nejake fotky
Mám kultivar Concha, bydlím ve středních Čechách (asi 15 km na východ od Prahy). Je chráněný plotem a domem a zatím dorostl asi do 1,5 metru. Jestli dobře počítám, tak jsem si ho koupila v roce 2005 asi 20 cm vysoký. Hned jsem ho zasadila ven a mám ho na jednom místě pořád. Letošní zima ho ale dost poničila, musela jsem ho hodně zkrátit, ale naštěstí mi obrazil. Taky jsem ho loni stihla namnožit, takže už mám zasazený nový keřík. Loni vypadal nádherně viz foto. Letos nevím, jestli vykvete, hlavně, že přežil. Na zimu ho asi tentokrát nějak zakryju, pokud by tedy měla být taková zima, co byla teď.
Galerie: Klikněte pro zobrazení
No nic, budem vam obom drzat palce, nech sa mu to uz viac nestane...Ono tie prve roky mnohe dreviny su chulostivejsie..a ako starnu, tak viac vydrzia...