pátek 29. března, 09:26 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Libi
Status:

Krůtí na 100 způsobů :-)

Datum: 12.01.2008 15:04
 

1. Krůta po vimpersku

1kg krůtích prsíček, 1 cibule, máslo, hladká mouka, 5 lžic mletých vlašských ořechů, citrónová šťáva z půlky citronu, 1 žloutek, 8 lžic smetany.

Maso naporcujeme, osolíme, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a maso z obou stran orestujeme. Pak podlijeme vodou a zvolna dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a přidáme máslo, jádra z vlašských ořechů, citrónovou šťávu a smetanu rozmíchanou se žloutkem. Pouze prohřejeme ( !POZOR NEVAŘIT! ). Omáčkou přelijeme porce krůtího masa. Příloha: rýže.

2. Krůta po anglicku

1 menší krůta, 1 kg jablek, 1 kg cibule, 500g suché veky, 1,5 l mléka, vývar, citrónová kůra, muškátový ořech, pepř, sůl.

Do pekáče naskládáme neoloupanou cibuli, podlijeme vodou a upečeme doměkka. Po vychladnutí oloupáme a prolisujeme. V mléce namočíme veku a promícháme s cibulí, okořeníme, osolíme a nádivkou naplníme krůtu. Sešijeme a dáme péci. Poléváme šťávou. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců, pokrájíme na kolečka a povaříme ve vodě s citrónovou kůrou. Krůtu naporcujeme, polijeme šťávou a obložíme jablky.

3. Krůta pečená na slanině

1 krůta, 60g slaniny, 60g másla, 20g hladké mouky, sůl, 2 cibule .

Krůtu našpikujeme polovinou slaniny a osolenou pečeme na másle a zbytku slaniny. K tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli. Podléváme vodou. Po upečení krůtu vyndáme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

4. Krůtí špíz

400 g krůtího masa, 200g klobásy, kousek slaniny, 1 paprika, 2 cibule, 2 lžíce oleje.

Marináda: 2 lžíce oleje, 1 lžička hořčice (nejlépe pikantní), 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl.

Maso nakrájíme na kousky klobásu a slaninu na silnější kolečka, papriku na nudličky a cibuli na plátky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na jehly nebo na špízy a potřeme marinádou. Potřené špízy odložíme do chladna alespoň na dvě hodiny. Poté špízy potřeme olejem a dáme na gril za pomalého otáčení a potírání upečeme do zlatova.

5. Krůtí kostky na smetaně

500g kouská krůtího masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl smetany, citrónová šťáva.

Maso nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, po zpěnění přidáme papriku a mouku, zasmahneme a podlijeme vodou, osolíme, přidáme protlak a dusíme do měkka. Vmícháme smetanu, ochutíme citrónovou šťávou a necháme projít hladem. Podáváme s rýží.

6. Krůtí (kuřecí) řízky po Boloňsku

Pro 2 osoby - minutka - 2 krůtí nebo kuřecí řízky z prsou, 1 lžička hladké mouky, 1 vejce, 2 lžičky oleje, 2 plátky šunky, 4 lžíce strouhaného sýra, mletý pepř, sůl.

Pro diabetiky - Řízky několikrát nařízneme po obvodech, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na močíme v rozšlehaném vejci. Vložíme je na teflonovou pánev s rozehřátým olejem a prudce opečeme po obou stranách. Přeložíme je do zapékací misky, poklademe plátky šunky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v horké troubě, až se sýr začne tavit (nebo pánev přiklopíme poklicí a zahříváme na malém plameni, až se sýr roztaví). Hned podáváme. Vhodná příloha je bramborová kaše a kompot bez cukru.

7. Krůtí řezy s nivou

600g krůtích ( případně kuřecích ) prsou, 150g Nivy, kořenící směs na kuře Pollo, 100g šunky, sůl, olej, křenová šlehačka ( do husté šlehačky vmícháme křen ).

Krůtí prsa nakrájíme na plátky ( 2 na porci ), naklepeme, mírně osolíme, okořeníme, po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji a pak na talíři na plátek prsou položíme plátek šunky a na ni tenký plátek nivy zakryjeme druhým plátkem. Spíchneme párátkem a dáme ještě krátce zapéci. Na zahřátém talíři pak každou porci ozdobíme kopečkem křenové šlehačky, zeleninovou oblohou a podáváme s bramborovými kroketami nebo hranolkami.

8. Krůtí stehna na česneku

4 porce stehna, 3 stroučky česneku, sůl, 20g slaniny, hořčice, 2 lžíce oleje, 1 cibule.

Stehna prodkneme částí slaniny, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Na oleji rozškvaříme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme ji do zlatova, přidáme stehna a lehce osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a dusíme. Poloměkká stehna dáme dopéct za občasného polévání šťávou a podlévání vodou. Podáváme se zelím a bramborovými knedlíky.

9. Krůtí mozajka v alobalu

4 krůtí řízky, 4 črverce alobalu, olej Nádivka: 50g žampionů, sterilovaná okurka, odřezky krůtího masa, 1 červená a 1 zelená paprika, 30g slaniny, 1 vejce, 1 vařený brambor, 1 lžička hořčice, mletý pepř, sůl, špetka muškátového květu.

Řízky rozklepeme do šířky, osolíme a položíme na alobal, potřený olejem. Odřezky, papriky, okurku, houby a slaninu pokrájíme na kostky, brambor postrouháme. Slaninu rozškvaříme, přidáme žampiony a dusíme. Přidáme rozšlehané vejce a nechám e je srazit. Přidáme další přísady a promícháme. Pláty masa potřeme nádivkou, stočíme a závitky zabalíme do alobalu. Pečeme 25 minut na plechu v troubě nebo dusíme s trochou vody na plotně. Podáváme s brambory a dušenou zeleninou.

10. Krůtí roláda

Krůtí maso, mrkev, pórek, slanina, vejce, sušené namočené houby, sůl, rozmarýn, dobromysl, cibule, mouka, máslo.

Připravíme si pláty masa. Na troše másla zpěníme slaninu a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a houby. Pokořeníme a nakonec přidáme vejce. Směsí potřeme nasolené pláty masa, vytvoříme rolády, které zpevníme nití. Obalíme v mouce a dáme na máslo péct.

11. Pečená krůtí játra

1 balíček krůtích jater, 1 pórek, 50g másla, mletý pepř, sůl.

Játra opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Vyšší kousky podélně rozřízneme. Do pekáčku dáme plátečky másla, játra, opepříme a posypeme nakrájeným pórkem. Maličko podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme asi 20-30 minut. Teprve hotová játra osolíme a hned podíváme s bramborovou kaší nebo s brambory. Můžeme sypat pažitkou, petrželkou nebo osmaženou cibulkou. Přidáme čerstvý salát.

12. Krůtí stehna s černými fazolemi

250g černých fazolí, 1 l vody, 2 cibule, strouček česneku, sůl, 4 hřebíčky, plévková zelenina, pórek, bílý pepř, olej, 2 krůtí stehna, bobkový list, svazek tymiánu, 3 lžíce octa, petrželka.

Fazole namočíme alespoň na 6 hod. Cibuli a česnek oloupeme, 1 cibuli překrojíme napůl a napícháme do ní hřebíčky. Zbytek cibule, zeleninu a česnek jemně nakrájíme. Do masa vetřeme pepř a sůl a opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme sekanou zeleninu a opečeme. Fazole zcedíme (vodu zachytíme). Fazole a asi 2/3 vody přidáme k masu, dále přidáme bobkový list, půlky cibule a tymiám a vaříme asi 1,5 hod. Postupně podléváme zbylou vodou. Vyndáme půlky cibule, bobkový list a tymián. Stehna vyjmeme, maso nakrájíme a vrátíme do nádoby. Osolíme, opepříme, ochutíme octem a přidáme sekanou petrželku.

13. Krůtí prsa s chřestem

400g krůtích prsíček, sojová omáčka, olivový olej, strohaný sýr, sůl, zakysaná smetana, 2 vejce, konzerva chřestu.

Maso pokapeme sójovou omáčkou a olejem a necháme 24 hod. odležet. Ve smetaně rozšleháme vejce, sýr a ochutíme solí. Maso osmažíme na oleji, dáme je do vymaštěného pekáčku a prokládáme je chřestem. Zalejeme připravenou hmotou a pečeme 15 min. v troubě při teplotě 250 stupňů.

14. Krůtí stehna na slanině

2 krůtí stehna, 50g slaniny, hladká mouka, 1 cibule, pepř, sůl.

Spehna prošpikujeme slaninou a zbylou slaninu necháme zesklovatět a na ní osmahneme maso, přidáme cibuli a opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme, podlejeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, dáme do trouby a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a opražíme. Přidáme trochu vody a zavaříme.

15. Majoránková krůtí stehna

2 krůtí stehna, majoránka, sůl, sádlo, špek, zeleninový vývar.

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme majoránkou. Dáme do pekáčku sádlo a položíme na něj ještě plátky špeku. Pečeme přikryté doměkka a podléváme zeleninovým vývarem. Příloha: kyselé zelí, knedlík, brambory.

16. Roláda z krůtího masa se žampióny

Asi 3/4 kg krůtích prsou, sůl, 400g žampiónů, 50g slaniny, 2 větší cibule, 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky, 1 lžíce provensálského koření, 1/4 l smetany, 1 lžíce polohrubé mouky.

Maso očistíme, opláchneme, upravíme na plát, naklepeme jej a osolíme. Žampióny očistíme, větší klobouky sloupneme a nakrájíme. Část drobně nakrájené slaniny a cibuli zpěníme, přidáme houby, osmahneme je, osolíme a 5 minut podusíme. Třetinu jich odložíme, rozsekáme a promícháme s petrželkou a kořením. Směsí potřeme maso, stočíme je a upevníme jehlami na závitky nebo povážeme pevnou nití. Zbylou slaninu nadrobno nakrájíme, rozehřejeme, vložíme roládu, kterou osmahneme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a pečeme. Měkkou roládu vyjmeme. Do šťávy přidáme podušené žampióny, zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a povaříme na zahoustlou omáčku. Z rolády odstraníme jehly nebo nitě, nakrájíme na plátky a upravíme na nahřátou mísu. Šťávu podáváme zvlášť. Podáváme s vařenými brambory, houskovými knedlíky, noky, dušenou rýží, těstovinami.

17. Medailonky z krůty

150g dušeného krůtího masa, 200g másla, 200g aspiku, 80g šlehačky, sůl, mletý pepř, mletý muškátový oříšek.

Maso jemně umeleme. Máslo ušleháme do pěny, přidáme maso, směs dobře prošleháme a nakonec okořeníme, osolíme, zjemníme smetanou a plníme do tvořítek vyplněných asi 1 cm ytuhlého aspiku, ozdobeného vykrajovaným bílkem a okurkou.

18. Plněná krůtí prsa

800g krůtích prs vcelku, sůl, pepř, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce másla, 300g čerstvého špenátu, 2 lžíce oleje na pečení, sladká paprika.

Krůtí prsa nařízneme, aby vznikla hluboká kapsa, a navrch i uvnitř osolíme a opepříme. Na 1 lžíci másla necháme zesklovatět nadrob no nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme listy špenátu, krátce podusíme, osolíme a opepříme. Špenátem naplníme kapsu a zašijeme nebo pevně ovážeme nití. Roládu osmahneme ze všech stran na oleji do zlatova, nepatrně podlijeme a dopečeme asi 15 minut v troubě při teplotě 180OC. Zbylé máslo rozehřejeme, rozmícháme v něm papriku a během pečení jím maso potíráme, aby dostalo pěknou barvu. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory.

19. Pečená krůtí prsa

4 porce masa z krůtích prs, (600g), 50g ementálu, 50g slaniny, 50g másla, sůl, 3 lžíce sterilovaného hrášku, olej.

Na olejem potřené čtverce alobalu klademe osolené porce naklepaného krůtího masa. Sýr ustrouháme, slaninu i šunku umeleme, vše smícháme s hráškem, k masu přidáme kostičku másla, dobře zabalíme a pečeme 25 minut při 2000C.

20. Plněné řízky z krůtího masa

4 plátky z krůtích prsou, sůl, 4 menší plátky šunky, 100g pařeného sýra, 1 lžíce provensálského koření, hladká mouka, 2 lžíce oleje, vývar, 1 dl dezertního vína, ořech másla.

Plátky naklepeme, nasolíme, na ně rozložíme šunku, kousky sýra, posypeme kořením, maso přehneme a spíchneme jehlami nebo párátky na závitky. Obalíme je v mouce, v oleji po obou stranách osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měka. Měkké maso vyjmeme, šťáv u doplníme vínem, krátce povaříme a zjemníme máslem. Řízky přendáme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny nebo kompotem.

21. Plněná kapsa

1 krůtí prsa, 300g libového vepřového masa, 150g slaniny, 150g sterilovaných žampiónů. 100g housky nebo veky, 2 vajíčka, 1 dl mléka, pepř, cibule, muškát, zázvor, sůl, petrželka, lžíce koňaku.

Krůtí prsa upravíme na velký plát, umeleme vepřové maso, smícháme s cibulí osmahnutou na slanině,přidáme mlékem zvlhčenou housku, petrželku, vejce, nakrájené žampiony, všechno koření, sůl a lžíci koňaku. Zpracujeme ve směs a tu natřene na plát masa. Stočímë, převineme nití a pečeme na másle v toubě. Podáváme jak teplé, tak za studena.

22. Amor

Krůtí prsa, 2 plátky šunky, menší celer, lžíce křenu, 2 vejce, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka.

Z masa nakrájíme větší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátků navršíme směs strouhaného celeru osmašeného ma másle promíchaného se křenem a nudličkami šunky. Překryjeme zbývajícími plátky, spíchneme párátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme na tuku.

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 15:05
     

    Krůtí prsa v česnekové omáčce

    Tomuto výraznému aromatickému pokrmu dominují měkkoučká krůtí prsa ve velice jemné česnekové omáčce.

    Postup přípravy receptu:

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Paličku česneku zabalíme do alobalu a pečeme ji 30-40 minut, až balíček změkne. Jakmile česnek trošku vychladne vymačkáme všechnu dužinu do nylonového sítka. Sítkem ji prolisujeme do misky a zašleháme do ní lžíci oleje, citronovou šťávu a bazalku. Vezmeme maso a opatrně vsuneme prsty mezi kůži tak, abychom vytvořili jakousi kapsu. Tu naplníme česnekovou omáčkou. Nahřejeme velikou pánev a opečeme na ní párky dohněda. Při opékání je rozdělíme na kousky. Přidáme špenát, vývar a bylinkovou směs a necháme dusit na pánvi asi 5 minut, až špenát změkne. Směs přelijeme do veliké mísy a přidáme opečený chleba, nakrájený na kostky. Tuto směs dáme do zapékací mísy a navrch položíme kůží nahoru prsíčka. Potřeme je olejem a posolíme. Kolem masa nasypeme cibuli a pečeme zakryté alobalem 40 minut. Potom sundáme alobal a ještě 30 minut dopékáme, až je maso hotové. Nakonec přidáme maličká rajčata a 5 minut zapečeme, potom ihned podáváme.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

     
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 15:17
     

    Krůtí prsíčka v pikantní omáčce

     

    Pokud je to potřeba, maso odblaníme.

    Hořčici smícháme s kořením a máslem. Touto směsí potřeme maso, přikryjeme a necháme hodinu odpočinout.

    Drůbeží omáčku z balíčku necháme přejít varem, vmícháme hořčici a smetanu.

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, které opékáme 12 minut při nižší teplotě a často obracíme. Maso přelijeme horkou omáčkou a necháme přikryté odpočívat. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a cukrem.

    Podáváme s bramborem, nebo kroketami a zeleninovou oblohou či salátem.

     

    Zapečená krůtí prsa

     

    Suroviny:
    4 porce
    1/2kg krůtích prsíček
    50g nivy
    plátkový sýr
    plátky šunky
    sůl,pepř,olej

    Postup:
    Krůtí prsa pokrájíme na plátky můžeme mírně naklepat osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na pánvy na oleji opečené plátky naskládáme do pekáčku, poklademe plátky nivy, šunkou a nakonec plátky sýra můžeme zastříknout výpekem z pánvičky a necháme asi 30 min. zapéct

     

     

    Plněná krůtí prsa na grilu


    Složení:
    1 kg krůtích prsíček, ostrá čili omáčka, sůl, grilovací koření, steakový pepř, sojová omáčka sladká, sojová omáčka, žampióny, červená a žlutá paprika, anglická slanina, ostrá klobáska nebo paprikáš či jinou uzeninu, ostrá bambusová párátka nebo jehly na špízy (nemusí být, ale pokud máme možnost čerstvých bylinek je dobré dát trochu bazalky, tymiánu, oregána a šalvěje dle chuti), olej

    Příprava:
    Krůtí prsíčka nakrájíme na větší pláty (dvojplátek), tj. přes prsíčka nařízneme jeden plátek asi 1 a 1/2 cm, který nedořízneme do konce (asi tak 2 cm necháme) a řežeme další 1 a 1/2 cm plátek, který již uřízneme celý. Vznikne velký plát, který bez problému naplníme. Plátky opravdu velmi lehce naklepeme (nejlépe, když přes ně dáme na mikrotenový sáček - maso se netrhá a nelepí). Maso z obou stran trochu osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochou steakového pepře. Pak již máme připraveno k plnění. Stranu, kterou budeme plnit lehce potřeme čili omáčkou a kapkou sojové omáčky (můžeme přidat trochu bylinek, ale nesmíme to přehnat, bylo by to hořké). Na to dáme plátek anglické slaniny, lžičku žampiónů, trochu nakrájených barevných paprik a kousek uzeniny. Uzavřeme párátky a připravíme si směs na potírání. V hrníčku rozmícháme asi 2 dcl oleje s grilovacím kořením, trochou sladké sojové omáčky a čili (ale jen trochu, aby to bylo příjemné na chuť ne na hasiče) a máme-li přidáme trochu posekaných čerstvých bylinek.
    Pak již grilujeme na mírném plameni za občasného otáčení a hojného potírání směsí asi 35 - 40 minut. Komu nevadí sýr, může do náplně přidat kousek tvrdého sýra nebo nastrouhanou Nivu.

    Krůtí prsíčka ve smetanové omáčce

    Postup přípravy

    Jogurt našleháme s kořením, přidáme pokrájené menší řízečky, promícháme a necháme uležet aspoň půl dne. Připravíme si smetanovou omáčku tak, že všechny suroviny smícháme a prohřejeme. Maso pečeme na másle na pánvi do poloměkka. Pak všechno přendáme do omáčky, kde maso dusíme. Podáváme s opečenými bramborami.

    Suroviny

    500 g krůtích prsíček 2 stroužky česneku sůl oregáno trochu mletého zázvoru 2 lžíce papriky 2 lžíce jogurtu půl lžíce octa máslo na smažení

    Na omáčku:

    100 ml šlehačky 2 lžíce kečupu kardamom sůl

    Pečená krůtí prsíčka *

    Ingredience:
    750 g krůtích prsou,
    200 ml smetany,
    sůl,
    provensálské koření,
    česnek,
    pepř,
    kadeřavá petrželka,
    150 g uzeného masa,
    1 červenou papriku,
    150 g anglické slaniny,
    2 vejce,
    trochu mouky nebo Solamylu na zahuštění

    Příprava:
    Z krůtího masa oddělte 200 g a rozmixujte s 200 ml smetany, osolte, okořeňte provensálským kořením, prolisovaným česnekem, opepřete. vmíchejte rozsekanou petrželku, na nudličky nakrájenou papriku.

    Krůtí maso nakrájejte na plátky a naklepejte.

    Hranatou formu vyložte anglickou slaninou a plátky masa, osolte, posypte provensálským kořením. Naplňte připravenou směsí, do které vmáčkněte půlky natvrdo uvařených vajec. Přikryjte masem a slaninou, zakryjte alobalem, vložte do trouby a velmi zvolna upečte ( při 150°C 90 minut).

    Po upečení šťávu slijte, zahustěte moukou nebo Solamylem. Můžete podávat teplé i studené.

     

    Salát z krůtích prsíček s medem

    Krůtí prsíčka nakrájíme na hranolky. Smícháme sójovou omáčku, med a pepř. Pokrájené krůtí maso do této marinády asi na 1 hodinu naložíme, během marinování občas obracíme. Salát očistíme, rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Papriky a feferonku rozpůlíme, vyndáme vnitřek a očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Feferonku nasekáme. Okurku omyjeme a nastrouháme na plátky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Koriandr omyjeme, osušíme a otrháme lístky.



    Maso necháme okapat a opečeme je ze všech stran na 2 lžících oleje. Římský salát, nudličky paprik a plátky okurky narovnáme na mísu, posypeme arašídy a posekanou feferonkou. Připravíme zálivku z limetové šťávy, soli, pepře, strouhaného zázvoru a 4 lžic oleje a pokapeme jí salát. Navrch rozložíme horké krůtí maso a ozdobíme koriandrem.

    500 g krůtích prsíček, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, pepř, 1/2 hláv. římského salátu, 2 červené papriky, 1 feferonka, 1 salátová okurka, kousek zázvoru o velikosti vlašského ořechu, koriandr, 6 lžic oleje, 100 g nesolených arašídů, 1 lžíce limetové šťávy, sůl

     
  • Autor: anny
    Status:

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 18:11
     

    Libi,práve dnes som kúpila krůtí a hovorila si,že budem musieť nájsť nejaký recept-takže dík,asi mi čítaš myšlienky winking smiley

     
  • Autor: Keria
    Status: expert

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 18:54
     
    obed2.jpg

    Ja robievam z morcacieho masa tiez roladu( z prs, ale aj z horneho stehen. platku) - plnenu spenatom, k tomu sampinon.omacku - porciu rzye+hranolky, zel. obloha...

    Toto jedlo radim k receptom pre "slavnostne menu" pri nejakych extra prilezitostiach..Sice to nie je az taka piplacka a ani extra zlozite, ale bezne sa nezvyknem takto u sporaka trhnut...

    ....ale efektne a hlavne moc dobre je to.. Prvyktat som to jedla na jednej moooc "nobl" svadbe ..a po nejakej dobe som prave na ten recept narazila v jednom nemeckom casopiseeye popping smiley

     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 19:45
     

    já si ho právě koupila také, teď se ještě oblizuju, měli jsme ho dneska k večeři - nakonec jsem z toho udělala závitky s bramborama mls smiley

     

    Keria - když jem byla poprvé na Slovensku na dovče a měli jsme si v hotelu vybrat z nabídky tří jídel na druhý den, tak jsem si objednala morčacie soté a netušila co mi to vlastně přinesou na talíři - jestli to bude nějaké pečené nebo nadívané morče grinning smiley

     
  • Autor: Keria
    Status: expert

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 20:20
     
    Libi spinning smiley sticking its tongue out.. ocenujem odvahu, ze si si dala morcacie winking smiley.. Haha, ja by som si dala v " cudzine" asi nieco zo zeleniny, tam je najmensia pravdepodobnost "nemileho" prekvapka..
     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 12.01.2008 20:37
     

    Teda děvčátka s vůáma se nedá hubnout - slintám tady do klávesnice a přemýšlím kdy udělám něco z výše uvedených receptů.

    Keria na tom talířï je vpravo vedle rolády ještě něco - kousek masa ? confused smiley

     
  • Autor: Keria
    Status: expert

    Re: Krůtí na 100 způsobů :-)

    Datum: 13.01.2008 09:11
     
    Daso - to bol podla vsetkeho kusok kuracich prs...to vies, ked sa mi nasackuje cela " siroka" rodina, tak aj ked urobim 2 rolady, asi by som vzdy vsetkych neuhostila...preto to zvyknem dokladat este obcas kombinaciou tmave maso( morcacie stehno) + biele maso( kuracie , alebo morcacie prsia)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.