čtvrtek 28. března, 16:22 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma > Co se jinam nehodí
Diskutujte! Je spousta věcí na které tu není chlíveček
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: mr.pork
Status:

Knihobudky

Datum: 18.01.2023 19:44
 

Zdarvím. Máte ve svém okolí knihobudky? Využíváte je? Já občas jo. Podle mě je to dobrý nápad. Někteří známí sice tvrdí, že to je zbytečné, protože prý většinu knih, co v nich jsou nikdo nečte, ale já si to nemyslím. Občas tam najdu zajímavé knížky a všímám si, že se ty knížky občas obměňují.

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: Paula
    Status:

    Re: Knihobudky

    Datum: 18.01.2023 20:54
     

    U nás nevím o knihobudce, ale v knihovně je hned vedle dveří regál, kam může každý dát nebo si vzít knihu - využívá se to dost 👍

     
  • Autor: Reklama

    Re: Knihobudky

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 18.01.2023 21:04
     

    Pane mr.porku ... vo co vám vlastně jde ... jsem bába zvědavá ... napřed jste se podílel se svými sny ........

    K věci .. ke knihám ... je tu jakýsi web, portál či cosi - jsem opravdu stařešina a nějak se nevyznám v klasifikaci co to opravdu je ... nepotřebné či přečtené a nechtěné doma knihy mohu nabídnout kdekoliv ... třeba tady [www.trhknih.cz] nebo nevyhazujto nebo kamarádům, kamarádkám ... o mně je známo, že knihy se nevyhazují na skládku nebo do sběru starého papíru, projde mi jich ročně rukama snad tisíc ... ty co si nechám do sta let nepřečtu, ach jo, není nějak čas ..... ve svém dosažitelném okruhu mám knihobudky dvě, jednu definovanou jako veřejnou knihovnu, druhou jako charitativní .... do obou jsem dodala snad několik zeleninových přepravek knih ... taky jsem si snad tři knížky odnesla - nesmírně mne potěšily, byla jsem za ně ráda ... snad někomu udělaly radost ty, které jsem dodala já ..... mám dlouholetého kamaráda, s knihobudkami je na tom stejně jako já. Nebo ... rozdáme kamarádům ... neřeším, co oni s nimi podniknou dál (vím, že některé putují po Brně, některé se mi po dvou letech putování vrátily, některé, které jsem jen půjčila v dobré víře a s ujištěním, že opravdu jen půjčuji, na kterých mi záleželo a koupila jsem si je, se mi nevrátily ani po 10ti letech .. asi tak nějak).

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil babkaela (21.01.2023 20:02)
     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 06:46
     

    budka sknihama je před plícním - kam jezdím na injekce.. dnes čtvrtá - už dcera jede.. winking smiley lepší se to ..

    a jsem zpět thumbs down

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (19.01.2023 08:02)
     
  • Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 08:08
     

    Knihobudku nenavštěvuju ale určitě je to dobrý nápad. Ve špitále na onkologickém oddělení je taková variace. Kniho koutek.Když chodím na kontrolu a čekám, nikdy neodolám, začnu číst a pak odnáším s sebou. Při příští návštěvě veacím.

    Kaaj, a tos na injekce nadávala. love smiley

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 08:44
     

    vadilo mi , že musím denně brzy ráno až do Příbora.. sice píchnou a jedu zpět , ale celý týden - každý den . ještě zítra a pak až v ůterý doktorka a rentgen . už třetí ..snad to bude OK confused smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 13:39
     

    Knihobudka je u nás na rohu ulice a jsem pravidelný dodavatel i odběratel. winking smiley thumbs down Za mě je to opravdu dobrý nápad. Občas se mi tam podaří vyhmátnout docela skvosty. Minule tam bylo hodně krásných dětských knížek... ale to už je pro nás pasé.

     
  • Autor: Paula
    Status:

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 13:50
     

    Knihobudka a podobné zařízení jsou super nápad - nikdy bych nehodila knížku do sběru, ale když už mně rupnul tíhou regál v knihovně, tak jsem ráda odnesla knížky do knihovny do volně přístupného regálu. Ale jsou knihy, kterých se nikdy nevzdám, ať už klasika nebo rodové ságy, které v poslední době vycházejí, a romány podle skutečnosti, jen nevím, jestli se mně podaří se k nim ještě někdy vratit😀

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 21:06
     



    kaaj napsal(a):

    vadilo mi , že musím denně brzy ráno až do Příbora.. sice píchnou a jedu zpět , ale celý týden - každý den . ještě zítra a pak až v ůterý doktorka a rentgen . už třetí ..snad to bude OK confused smiley

    Kaaj, nehudruj ... chval ... dceru, že tě vozí, chval dr., že tě poslal na injekce ... přeju aby opravdu pomohlo a bylo líp love smiley flower smiley .

    Psala jsem jinde - syn občas padá, nepije ani náhodou, jen blbě ohne hlavou nebo se blbě předkloní a leží ... pan dr. dělá hmmm, hmmm, přijďte za tři týdny na kontrolu a víc odpočívejte - bez neschopenky ... hmmmmm.

    Před 10ti lety jsem jezdila při borelce celý prosinec (vč, vánočních svátků) na půlhodinové "kapačky" na druhý konec Brna (vím, byla jsem mladší a pohyblivější než ty), byla jsem vděčná, že tam nemusím ležet celou tuhle dobu, ale lze řešit ambulantně. První dny mne vozil manžel - cesta 15 min., při zácpě možná půl hodky - kecy, že nemá kde zaparkovat, kecy jak kdo blbě jede, kecy, že sněží ... po 10ti dnech jsem to vzdala ... jezdila jsem městskou dopravou, dva přestupy, cesta tam - hodina, cesta zpět také - někdy i víc, podle toho, zda navazovaly spoje. Můj boj, řidičám mám déle než můj chlap, ale krom Babety jsem neřídila ... joooo, 2x auto, ale zase kecy takové, že už jsem do toho nikdy víc nešla ....

     
  • Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 19.01.2023 21:27
     

    S léčbou z domova plně souhlasím. S Klárou jsem kdysi před lety a lety jezdila na ozařování denně Kolín Brno skoro dva měsíce. Sebe jsem do Pardubic taky vozila.Hlavně, že to zabírá.

    Eli, měla ses s tím řízením kousnout a vydržet. Já se dlouho vzpěčovala ale teď bych byla nemožná. A dědka bych určitě při nějaký debatě, kam je třeba zajet, mohla zabít. eye rolling smiley

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 20.01.2023 08:04
     

    dnes teda poslední injekce - dala jsem kávu, sestra byla nadšena, že jim včera došla winking smiley tak jsem ráda, že mně napadlo . .

    ty injekce zvyšují cukr , ale nijak moc - jen asi na 12-13 moll. to zas není tak moc. v úterý třetí rentgen - snad bude OK . confused smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 20.01.2023 08:50
     

    Kájo, moc držím pěsti ... s cukrem se srovnáš, hlavně aby plíce a srdíčko fungovalo love smiley flower smiley

    Nooo, teď jsem si uvědomila, na KR by mne pěkně sepsuli, že jsem mmimo mísu a řeším věci, které do tohohle šuplíčku nepatří ... no, co už, jiná nebudu.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil babkaela (20.01.2023 08:52)
     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 20.01.2023 09:26
     

    grinning smiley Eli - tady nevadí .. budka nebo na budku winking smiley

     
  • Autor: mr.pork
    Status:

    Re: Knihobudky

    Datum: 21.01.2023 19:43
     

    Zdravím. Ptám se na knihobudky, protože mě to prostě zajímá. Knihobudky jsem objevil asi před rokem, do té doby jsem nevěděl, že něco takového existuje. Bavil jsem se o tom se známýma, kteří říkali, že tam lidi dávají knihy, které stejně nikdo nebude číst, což si nemyslím, všímám si, že se tam ty knížky obměňují.

    Ještě k těm snům. Prostě jsem objevil dikuzi o snech a tak jsem tam taky přispěl. Že jsou moje sny divné? Co už, sny rostě těžko ovlivním.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Knihobudky

    Datum: 21.01.2023 19:59
     

    Mr. porku ... já se omlouvám stydlin smiley . Tady se objeví tolik nechtěných, ve snaze zdarma reklama (viz andy, kdy nikdy nevím zda je v tu chvíli kluk či holka ... ale v dnešním světě ? asi neví sám/a, asi bych měla být tolerantnější či soucitná, nevím).

    Knihobudky jsou opravdu fajn , u nás na vsi ji máme snad 10 let díky nezměrné píli a obětavosti a pracovitosti bývalého pana starosty (sám, vlastními silami, bez přispění pomoci a peněz kohokoliv jiného vybudoval), navíc, pár kroků od zastávky autobusu - využívána je hodně, na noc se zamyká (jsou dvě hospody poblíž a ....), druhá - charitativní - buď knihu vyměníš, nebo do kasičky strčíš drobáky, nebo si jen půjčíš ... je v blízkém hypermarketu ... šťastná volba .... ještě jsem se nesetkala s tím, že by u ní někdo nebyl.

    Díky na námět na diskuzi .... možná o nich někteří lidé ani nevědí - u nás jsou hodně na očích.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil babkaela (22.01.2023 13:17)
     
Stránky:  12 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Co se jinam nehodí (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.