čtvrtek 25. dubna, 03:21 Svátek má Marek
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Kečupy, čatní...

Datum: 05.08.2006 10:00
 
Začaly mi dozrávat rajčata téměř nekoordinovaně. Máte prosím nějaké jednoduché recepty na domácí kečup, čátní...případně jiné mišmaše z rajských?
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 4 z 6
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 07.08.2014 00:22
     
    10444680_772376782813533_5091281714977590134_n.jpg

    KEČUP
    Do velkého hrnce na pečení nakrájíme rajčata, mrkev, cibule, česnek, dýni hokkaidó a jablka, rajčata samozřejmě musí převažovat. Osolíme, přidáme svazek bazalky, cukr a bylinný vinný ocet. Od každého trošku, budeme definitivně dochucovat až nakonec. Hrnec přiklopíme a pečeme na 180 stupňů čtyři hodiny, první dvě s poklicí a druhé dvě bez ní. Rozmixujeme a dochutíme cukrem, solí nebo octem, podle toho, jak nám to chutná. Zavařovací sklenice vypláchneme vroucí vodou, naplníme kečupem a sterilujeme při 80 stupních 20 minut.

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (07.08.2014 00:23)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Kečupy, čatní...

     
     
  • Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 07.08.2014 07:28
     

    To bych sežrala během pečení mls smiley

     
  • Autor: samanka
    Status:

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 19.08.2014 22:26
     

    Tak to švestkové čatní je vážně skvělý thumbs down thumbs down thumbs down udělala jsem jen jednu várku, už pomalu začínám litovat, že jsem se nerozmáchla víc, dokud bylo z čeho. Jestli dojdu na špendlíky, zkusím asi i z nich

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 20.08.2014 08:10
     

    Samanko a to jsi nezkusila reliš, co jsem dávala na druhé straně. mls smiley thumbs down

     
  • Autor: samanka
    Status:

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 21.08.2014 19:45
     

    Drahuško, na ten si taky brousím drápky, oblizovala jsem klávesnici, jen jsem si četla složení grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 21.08.2014 19:51
     

    Právě jsem ho dlabala navrstvený na topince mls smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 14.09.2014 18:55
     

    mls smiley mám darovaný červený "svinstvo" v lednici. mls smiley O víkendu budem slavit 2 roky Kikiny, tak se s ním pochlubím. grinning smiley D+J díky moc. love smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 14.09.2014 18:59
     

    Není zač smiling smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 12.07.2015 17:12
     

    chystám se na výrobu "svinstva", musí být ten vinný ocet nebo stačí normální. Rajský taky budu dávat vlastní. Zužitkuju broskvovou marmošku od lonska. I papriky budou vlastní. Můžu dát i cuketu?

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (12.07.2015 17:13)
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 12.07.2015 17:31
     

    Já myslím, že inovacím se meze nekladou winking smiley Ty už máš vlastní cukety? Já je mám o velikosti sirek grinning smiley Lilky, ty už vypadají, jako lilky, ale cukety jsou prťavý. Podle mne je klasický ocet asi moc ostrý, takže s ním opatrně.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 12.07.2015 17:32
     

    Nezapomeň na rozinky. ty jsou docela důležité mls smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 27.08.2015 10:07
     

    S dovolením sem přidám náš rodinný recept na kečup. Pro případ, že bych ho někam založila.

     

    KEČUP podle babi

    2 kg rajčat

    ¼ kg cibule

    ¼ kg jablek

    20 dkg cukru

    ¼ lžičky skořice

    1 lžička sladké papriky

    1 dcl octa

    dle chuti sůl (cca 1 plná kávová lžička)

    10 celých pepřů

    2 nové koření

    (koření dát do kousku gázy a zavázat)

     

    Vše dát do jednoho hrnce, vařit, dokud směs nebude hustá, vyndat koření v gáze, rozmixovat, propasírovat.

     

    Dát do skleniček, otočit dnem vzhůru. Nezavářet.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 27.08.2015 11:17
     

    rozinky mám, ale nikde nemůžu sehnat ten vinný ocet. Jak vůbec ta lahev vypadá?

    drahus napsal(a):

    Nezapomeň na rozinky. ty jsou docela důležité mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 27.08.2015 11:41
     

    Ve zdravé výživě ho určitě mají, ale má ho asi i každý větší supermarket.

    Ty dražší jsou spíš do salátů. Sem ti stačí nějaký obyčejný (nebo dej normální ocet, ale opatrně, je ostřejší).

    [www.bzeneckyocet.cz]

    [www.zbozi.cz]

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 27.08.2015 11:49
     

    Věrko díky, už jsem se i v obchodech ptala a kroutí hlavou, že nemají.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.