pátek 29. března, 14:53 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Kečupy, čatní...

Datum: 05.08.2006 10:00
 
Začaly mi dozrávat rajčata téměř nekoordinovaně. Máte prosím nějaké jednoduché recepty na domácí kečup, čátní...případně jiné mišmaše z rajských?
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456
    Aktuální stránka: 6 z 6
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 27.06.2018 12:42
     

    Ještě ne e. Teď šla na chvíli zelenina stranu, teď jsme se cpali meruňkami grinning smiley

    Salát, co je na zahradě, co jde do květu, tak drobně nakrájím a dostanou psi k masu. Ne, že by se přetrhli, ale taky zelené potřebují, neee? grinning smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Kečupy, čatní...

     
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 05.07.2018 10:39
     

    Zkoušíme toto, ake trošku upravené dle naší chuti

    z lońských, mražených hub Já tam přidala ještě meruňkovou klevelu

    Houbové čatní a malá pomocnice...

    Ingredience:
    1500 g hub,
    250 ml oleje,
    500 g cibule,
    500 g rajčat bez slupky,
    500 g paprik,
    1 hlaviček česneku,
    1 ostrý kečup velký,
    1 lžíce kari koření,
    2 lžíce vegety,
    pepř, sůl
    Postup přípravy:
    Necháme zesklovatět cibulku, přidáme houby, rajčata a papriky. Dusíme 20 minut (jako na lečo). To vše umixujeme nebo umeleme a dáme do skleniček a 20 minut sterilujeme. Ochutíme dle své chuti. Množství vyjde asi na 13 - 15 skleniček od přesnídávky. Nejlepší je houby podusit zvlášť a zeleninu taky. Nechám vše vystydnout, potom vše smíchám dohromady a umelu (mlýnek na maso). Sterilujeme raději dvakrát. První den půl hodiny a druhý též. Čatní je nejlepší na toastový chléb, je sladší než obyčejný.
     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (06.07.2018 11:51)
     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 06.07.2018 13:50
     

    Drahuško kde jste vzali takovou šikovnou pomocnici|? smiling smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 06.07.2018 15:06
     

    To je z opsaného receptu grinning smiley Zapomněla jsem napsat, že je to převzatý recept

     
  • Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 06.07.2018 20:23
     

    Pomocnice vypadá šikovně. I hezky koukla do objektivu. smiling smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 09.07.2018 10:40
     
    36729130_1898634033521130_2965969758802935808_n.jpg

    ANGREŠTOVÉ ČATNÍ
    Čatní je pikantní sladkokyselá omáčka nejen ke grilování. Velmi dobře se uplatní v indické kuchyni k pečeným nebo smaženým luštěninovým kuličkám, dušené rýži, zeleninovým krémovým směsím a plackám pečeným na kamnech. Pokud připravujeme čatní čerstvé k okamžitému použití, koření zlehka osmahneme na dobrém oleji a pak teprve rozváříme ovoce. Do zavařovaného čatní ale olej nepřidáváme, mohlo by nám zkvasit.
    Kilo angreštu odstopkujeme a zbavíme bubáků. Vložíme do hrnce, rozmačkáme a rozvaříme. Vmícháme 200 ml jablečného octa, 500 g přírodního tmavého cukru, lžičku soli, 4 prolisované stroužky česneku a mletého nebo drceného koření: 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku bílého pepře, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chilli, 10 zelených tobolek kardamomu, 1 lžičku koriandru, 1 lžičku skořice a 4 hřebíčky. Vaříme 20 minut, horké plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme vzhůru nohama.

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 04.08.2019 09:42
     

    Děvčata, nemáte někdo recept na čatní z rajčat, paprik a jablek? Dostala jsem na ochutnání, ale bohužel bez receptu, prý to dělají od oka, ale to si netroufnu.

     
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 04.08.2019 11:00
     

    mám,napíšu ti ho

    2 kg rajčat

    1/4 kg cibule

    1/2 kg jablek

    hlabvička česneku

    2 feferonky,

    4 kapie

    15 dkg cukru

    1/8 lt octa

    1 lžíce soli

    10 kuliček pepře

    5 kuliček nového kořeníí

    5 hřebíčků

    3 bobkové listy

    1/2 lžičky mleté skořice(ne více!)

    1 lžíce sladké papriky

     

    Vše pokrájet a rozvařit.Potom vybrat koření,rozmixovat, znovu povařit asi 5 minut.Horké plnit do sklenic a zavíčkovat. Já to pro jistotu zavařuju._

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 04.08.2019 11:16
     

    Vladko moc děkuju, v podstatě je to skoro přesně, to co mi říkaly, akorát ten poměr ne. Je to mňamka, dík flower smiley

     
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 04.08.2019 12:43
     

    Nemáš za co smiling smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 02.10.2019 18:06
     

    Holky, máte některá recept na nějaký mňam recept z paprik? Se nám jich dost urodilo a nevím, co z toho. Kromě naložit do nálevu.

    Třeba čalamádu?

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 03.10.2019 21:38
     

    Gabčo, dělala jsem čalamádu a papriky plněné zelím. Jinak mne nic nenapadá. Jo, asi 25 jich mám naplněných sekanou v mrazáku.

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Kečupy, čatní...

    Datum: 04.10.2019 08:54
     

    Já mám zavařený papriky(nakrájený na proužky),čalamádu a taky naplněný sekanou v mrazáku.

     
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.