čtvrtek 25. dubna, 08:31 Svátek má Marek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Kávovar a vše kolem něj
Tak ať se daří.
Re: Kávovar a vše kolem něj
Re: Kávovar a vše kolem něj
Díky, až se to naučím dám vědět.
Re: Kávovar a vše kolem něj
Dneska , vlastně včera se zadařilo a pěna na mlíčku byla opravdu krásná. Jestli to už umím, to nevím. Pokud se bude dále dařit, budu spokojená.
Re: Kávovar a vše kolem něj
Ahoj všem, prosím o váš názor... Domácí kávovar, jaký? Kapslový, pákový nebo jaký? Ráda si nechám poradit. Jediné, na čem trvám je, aby káva z něj byla lahodná
Re: Kávovar a vše kolem něj
Záleží, kolik chceš investovat a co si představuješ. Hlavně ne na kapsle a takové zhovadilosti. Lahodné kafe budeš mít, když si koupíš kávu, která ti sedne. Někdo má rád obyčejnou Jihlavanku, někdo cibetkové (s nadsázkou) Já mám ráda z Lidla, Beladrom Dark (nemletá kilovka - mašina si mele sama)
Děvčata tady mají pákové mašiny a jsou spokojené. Záleží na značce. Jen chci upozornit - i když se říká, že německé přístroje jsou nejlepší, neplatí to o kávovarech. Němci nikdy neuměli kafe, tudíž neumí ani přístroje na ně. Chce to buď italské nebo švýcarské mašinky. Plnoautomat je výhodný, že si vše dělá sám, tak, jak si předvolíš. Umele kávu, udělá velikost, sílu i teplotu podle tvého nastavení a většinou lze nastavit několik velikostí najednou a každou velikost si dál nastavuješ, jaké to kafe chceš. Navíc hlídá, kdy se má spustit čistící program na decalcifikaci, většinou automaticky proplachuje trubky po spuštění mašiny a před ukončením provozu a takové vychytávky. Je to dost důležité, protože člověk by nevěřil, co se uvnitř udělá zanedlouho plísní a jiných sajrajtů. Levné mašiny to myslím neumí, ale v současnosti nevím, zda už také nemají čistící programy. Fakt netuším. To by tu musely napsat ti, co ho mají.
( Brno, 250m n.m.)
Re: Kávovar a vše kolem něj
Nejlepší kávu dělají pákové kávovary, ale chybí tam ten komfort, na který si člověk rychle zvykne.
A nesouhlasím s názorem, že kapslové jsou všechny špatné. Vyšší třída kapslových dělá kvalitní kávu. V jejich kapslích je velký výběr kvalitních káv a určitě si každý tu svou najde. Je to ale spíše pro menší kafaře, protože jedna kapsle vyjde dráž než jedna dobrá káva z automat. kávovaru. Slušný kapslový automat stojí kolem šesti, sedmi tisíc, automat kolem dvaceti. Takže velký kafař ho zaplatí v levnější kávě, kapslový má zase dražší kapsle ale výhodou je, že může nabídnout různé dbré kávy pro jednotlivé kafaře
Re: Kávovar a vše kolem něj
Zda dělají pákové nejlepší kafe. To bych si dovolila polemizovat. Prošla jsem si pákovým, už máme druhý automat a když se ten automat nastaví správně, koupí dobrá káva, zrno... nepila jsem lepší, než z něj. Profesionální páková jsou děsná monstra, pohybující se v cenových relacích od padesáti tisíc. Automaty jsou už dnes od cca 16 tisíc, ale dobrý, vybíraný dle značky a ne podle ceny, vyjde kolem dvaceti až třiceti tisíc a to, že kapslové mají větší výběr druhů káv, to není pravda. Udělám jak na pákovém, tak na automatu to samé a v lepší kvalitě. Když jsem se v obchodě koukala na kapsle, kolik osahují kávy - maximálně 7g na long kafe, jinak ubohých 6g tak to mi promiň, to jsou vymáchané fusekle a ne dobré kafe.
Já osobně dávám přednost 30-50ml pressu s gramáží 10g. to je kafe, jak má být. ano, v Itálii mají kafe dobré, protože ho umí. Ve Vídni bylo také skvělé a dokonce jsem si pochutnala i v cukrárně v Litoměřicích na bezvadném espressu, ale jinde nemám odvahu si ho dát, páč mi vždycky přijde, že je to druhák a můžou mít Illi, či jinou známou značku. Také jsem jich vyzkoušela hafo.
Pokud má někdo rád kávy s příchutěmi, není to dnes žádný problém staří srazovníci si jistě pamatují, jak jsem u Jaji dělávala mandlové, oříškové a nevím jaké kafe, kdo si co poručil. Ale pákovky, nevím, jak je to možné, seberou kávě tu plnou chuť, co jim ponechá automat a dokonce se na něm nastavuje, jak silné aroma chceš. Možná, ty nejnovější pákovky mají také takové nějaké udělátko, ale co jsem znala tak ne e.
A je ještě jedna možnost. Připomíná mi to fotografování. někdo si pořídí do foťáku 5 Gigovou kartičku a nafotí na ní milión fotek a ještě se s tím chlubí, ale fotky jsou nekoukatelné, protože je má v nastavení ty nejmenší. U výroby kávy je to podobné. když se šetří na množství kávy, stojí za ...... prd
Re: Kávovar a vše kolem něj
Moje rada, žádný. Už je tu v propadlišti dějin a to jsem silný kafař. Všechno čištění mě tak otravovalo, že byl vyřazen a pokud chci opravdu dobrý kafe, tak si ho dám u profíků.A vyhýbám se ristrettu. To už je na mě moc.
Re: Kávovar a vše kolem něj
Já žádný kávovar nemám a nechci, takže neporadím . Mám ráda kafe přímo ze zrnek, takže čerstvě umletou a budˇ turka, nebo v konvičce-presovači.
Re: Kávovar a vše kolem něj
Regi, kafe jsem celý život nepila, až když jsme si pořídili pořádnou mašinu. Teď ho mám ráda, ale nerada si někde dávám, protože neodpovídá mým standardům Stačí mi dvě kafe denně, ale musím si je vychutnat
A profíci? Jací profíci? V hospodách se snaží šidit. Netvrdím, že všude, ale dost často a do hospod nechodíme.
Automat se čistí jednou měsíčně, jen po každém desátém kafi je třeba vysypat a propláchnout zásobník na odpadové puky. Nic víc.
A ještě se vrátím k pákovým a automatům. Prošla jsem na netu hodně fór, které se tohoto týkaly a je to, jako s Lidlem nebo se Škodovkou. Jsou tací, kteří Lidl/Škodovku preferují nade vše a pak jejich odpůrci
Já, jak jsem psala, pákou prošla a ano, nebavilo mě čištění a když jsem po koupi automatu ještě navíc zjistila, že chuť kávy je jiná, plnější, chutnější, protože tam opravdu tlačí těch minimálně 15 Barů a ne, jako u většiny (ne všech!!) pákových, kde je to jen deklarováno, ale skutek utek Byla jsem moc ráda, že jsme do toho šli
Re: Kávovar a vše kolem něj
To je překapané, ne presované. Také někde konvičku máme, také bývala v provozu, ale jen manžel, já ne
Re: Kávovar a vše kolem něj
A ještě bych chtěla podotknout, na co narazila Regii - u kapslových kávovarů se nejedná o espresso, protože tam se netlačí káva pod velkým tlakem, tak tak ani nemůže chutnat
Re: Kávovar a vše kolem něj
Drahus, já jich piju tak osm, deset denně. Spíš to mám jako doprovodný nápoj na celý den, což je samozřejmě špatně.Je tu jedna slušná kavárna na kafe, co se týče ostatního, tak nic moc. Tak si tam případně zajedu, když mám potřebu. V Praze je to lepší, takže tam případně ukojím vášně. Synátor tu má nějaký krám na kapsle. Byl tu i napěňovač na mléko. Dědek pije všude klasického turka. Dva denně a je neštěstí, když byl na cestách v místech, kde tuhle "specialitu" nemají.
Re: Kávovar a vše kolem něj
drahus, tam nic nekape, pod tlakem přes kávu prolítne voda.
Re: Kávovar a vše kolem něj
Já vím, mám ji také, ještě kdysi z Itálie, když tu nebyly. Dobře, tak je přefiltrované, ale klasické presso to není. Fungují tu fyzikální zákony, nic víc, nic míň, ale upřímně - je to víc presso, než kapslové