čtvrtek 9. září, 13:34 Svátek má Daniela
Není fotka
Vyhledávání

Chat
Online: nikdo

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Užitková zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada > Užitková zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: Libi
Status: expert

Kanadská borůvka

Datum: 12.05.2007 14:44

Minulý rok jsem koupila kanadskou borůvku a mám ji v zahrádce u přítelovy maminky. Je to zatím pěkný prcek, ale na jaře krásně obrazila, i přesto, že to dlouho vypadalo, že zimu, přestože byla mírná, nepřežila. Pamatuji si, že jsme mívali na parcele (než jsme ji prodali) borůvka více jak metr vysokou a chodily jsme se sestrou na úrodu s miskou - borůvky byly snad centimetr i více veliké a výborné. Letos jsem chtěla ještě nějakou přikoupit, ale nepodařilo se mi ji u nás sehnat (prý, jak přišly, byly hned vykoupeny). Jaké s nimi máte zkušnosti?

Galerie: Klikněte pro zobrazení
borůvka.jpg

Komentáře a názory

Stránky: 123 | další
    Aktuální stránka: 1 z 3
  • Autor: Natasha
    Status:

Re: Kanadská borůvka

Datum: 12.05.2007 19:11

Chceme kúpiť zopár kríkov a tak tiež uvítam vaše rady a skúsenosti.

• Autor: vimrova
    Status:

Datum: 13.05.2007 09:57

Na :[www.betageo.cz] mají na konci nabídky vřesovištních rostlin docela dobrou nabídku kanadských borůvek. Betageo je v Ústí n.L., takže pro mnohé asi daleko, ale mají tam dobře popsáno, které odrůdy jsou ranné a které pozdní..

• Autor: HelaF
    Status: začátečník

Datum: 18.05.2007 21:33

Kanadské borůvky prý mají větší úrodu, když jsou různé druhy u sebe a mohou se navzájem opilovat. Sázet do rašeliny, zalévat a polostín jim vyhovuje asi více než plné slunce. Já mám teprve 3, začínám. Ale můj děda měl keře vysoké 1,5m borůvky jak nehet u palce a mi děti jsme se po nich mohli umlátit. Měl okolo udělanou pletivovou klec, aby to pláci nesežrali dřív než mi děti. Měl je pod jabloní, takže trochu stínu.

• Autor: drahus

Datum: 18.05.2007 21:53

vimrova: snažila jsem se dostat na jejich stránky, ale jsou nějaké mrtvé. Nejde nic rozkliknout. nevím, jestli to zlobí mě nebo je chyba u nich. Kde je v Ústí jejich prodejna, prosím? Dík

• Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Kleibel Jan

Datum: 09.05.2008 11:44

Kanadskou borůvku mám již třetím rokem co mi rodí. Plody jsou střední velikosti a jsou velice chutné. Problém mám s tím, že je jen asi 25-30 cm vysoká a tak zvaně "sedí". Přihnojuji jí specialním hnojiven na borůvky a přidávám rašelinu, Má-li někdo zkušenosti jak jí pomoci aby vyrostla do větší velikosti, byl bych velice rád, kdyby mi někdo poradil. JK

Kleibel Jan

Datum: 09.05.2008 11:45

spinning smiley sticking its tongue out Kanadskou borůvku mám již třetím rokem co mi rodí. Plody jsou střední velikosti a jsou velice chutné. Problém mám s tím, že je jen asi 25-30 cm vysoká a tak zvaně "sedí". Přihnojuji jí specialním hnojiven na borůvky a přidávám rašelinu, Má-li někdo zkušenosti jak jí pomoci aby vyrostla do větší velikosti, byl bych velice rád, kdyby mi někdo poradil. JK

• Autor: amazonka01
    Status:

Datum: 09.05.2008 12:44

Nepíšete nic o zálivce,kanadské borůvky jsou na vláhu tak náročné,že se pod ně při výsadbě dává folie,co by zadržovala vodu,nebo se pěstujív nádobách...viděla jsem 2m keře,které rostly v zasypaném potůčku...voda tudy stále tekla,jen pod zemí.

• Autor: Anavi

Datum: 09.05.2008 13:22

U nás v zahradnictví měli několik druhů, nevěděla jsem, co si vybrat confused smiley . Chtěla bych je prozatím pěstovat jen v nádobách, nemám na ně momentálně místo,čekám, až se mi uvolní jedno místo v zahradě, kde je teď harampádí. Takže by stačilo do té nádoby asi něco zakrslého, že?

Status:

Datum: 09.05.2008 14:10

Anavi,do kyblíku jde i klasická,teda jinak - nevím o zakrslém kultivaru winking smiley normálně jim dej směs rašeliny,písku a listovky/kompostu a budou v pohodě...

• Autor: Missi

Datum: 13.05.2008 14:51

Anavi, koukni sem:

[kiwi.kvalitne.cz]

tam najdeš vše o pěstování. Kup si rovnou víc druhů, fakt jsou mezi nima rozdíly - i chuťové smiling smiley

prof. Trávníček

Datum: 09.06.2008 10:30

Opylovat je od slova pyl.

My, ne mi.

Máte za 3.

T.tongue sticking out smiley

• Autor: Zazuka
    Status:

Datum: 11.06.2008 15:11

Potřebuji poradit mám 4 keříky až se dostanu na zahrádku vyfotím. Všechny mají žluté listy. Proč? Co dělám špatně.

• Autor: jaja99

Datum: 11.06.2008 21:08

Zazuko jak hluboko pod nimi máš rašelinu? Jeden zahradník to má tak že dá netkanou na to folii a spousty rašeliny víc jak metr do hloubky a i do stran nejmíň metr. Má je nádherné obrovské. Ale ty zemní úpravy mě zcela odradily, tak jsem si pořídika kamčatské těm stačí zem obyčejná.

Status:

Datum: 12.06.2008 09:44

No,ono to chce nejen kyselou půdu,ale hlavně strašně moc vody...většina lidí stěhuje borůvky ze záhonku do nádoby,protože to neuzalévá (tak 20l/rostlinu/den) a navíc rašelina...

Stránky:  123 | další komentáře>>

Podobné příspěvky
Galerie: Snědla jsem mámu, snědla jse.. Jak vychází slunce na D1  
  Snědla jsem mámu, snědla jsem tátu..
Autor: cbob - 16.07.2007 22:18
Rubrika: Výživa - Komentářů: 8
Jak vychází slunce  na D1
Autor: Soutěž - 06.03.2009 21:36
Rubrika: Cesta - Komentářů: 38

Odpověď na příspěvek
Jméno:  povinné
Email:  povinné
Titulek: 
help
Hodnocení příspěvků a sekcí je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Jak se vám líbí příspěvek "Kanadská borůvka"?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
smiling smiley winking smiley sad smiley angry smiley grinning smiley tongue sticking out smiley thumbs up thumbs down spinning smiley sticking its tongue out eye rolling smiley eye popping smiley smoking smiley nono smiley confused smiley mls smiley stydlin smiley love smiley please smiley drinking smiley coffe smiley flower smiley
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:
Přidání rozšířených atributů je povoleno pouze registrovaným uživatelům. registrace
Před odesláním příspěvku si přečtete Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz. Co je to komentářový spam?
Pro rychlou a nezávaznou komunikaci slouží chat.

Zajímavé foto
Tip pro vás
Zajímavé diskuze
Vůně, která se dostane člověku pod kůži. Evokuje s..
Cena: 600.- Kč

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

Doporučujeme: Smudla.cz - podpultovka.cz - sbaleno.cz - natriko.cz - aktivni.cz -

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Užitková zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam

(c) 2006-9 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

ikonka pro vás
week.cz
Tento server používá software Phorum.