|
|
středa 22. května, 12:04 Svátek má Emil
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Jarní práce - začínáme
Tak já jsem si včera nakoupila semena. Letos jsem se zaměřila více na kytky, které jsem v minulých letech zanedbávala a víc jsem se věnovala zelenině. Tak jsem zvědavá, kolik mi toho vyklíčí. Někdy je to docela bída. Z celýho pytlíčku jedno, nebo dvě semínka.
Koupila jsem tu velkou žlutou dýni. Ještě jsem jí nikdy neměla, tak se chci zeptat, kam s ní. Kolik asi zabere místa. Jakou potřebuje zem a jak hnojit. Mám zkušenost jen s okrasnýma dýněma a ty jsou na místo dost skromné.
Evano, ta žlutá dýně je hydra.
Nám se jednou doplazila přes plot k sousedům, zarazila se o ořešák a po něm šla nahoru. Plod pak udělala asi ve výši 3 metrů, bylo to celkem hezké.
Živin potřebuje hodně, sází se většinou někam na kompost nebo do kouta zahrady, kde nevadí, že její šlahouny se někam plazí. Dosáhnou klidně délky 5 m, koření i cestou.
a trochu s předstihem, co nás čeká: [www.ceskykutil.cz]
Květo, ta dýně na ořešáku musela vypadat zajímavě. Už se mi stalo, že ty okrasný dýničky zabloudily k rajčatům a plody vytvořily na keřících s rajčatama. Ale tři metry nad zemí ta velká dýně ....
Jinak děkuju za radu. Hydra půjde na kompost. Vím, že chce hodně vody,tak tu jí ráda poskytnu, udělám pro ni všechno, jen aby mi nezdrhla k sousedům.
Myslím, že tou poslední větou ses vryla do srdíčka všech zahrádkářů a věřím tomu, že v tuto chvíli už rozpěstovávají kdeco a těšej se, až to odvezeš na svoji zahrádku
Jůůůů, kurvanoha, jak já závidííííím!!!!!!!
Evano...pravda, asi o týden jsem se předběhla. V novém Zahrádkáři píšou, že v únoru (což je vlastně už zítra) je vhodný čas na množení stálezelených keřů. Nemnožím venku, ale na verandě.
Stano...neboj...to půjde!! Postupně.
V důchodu posedíme na docela pěkné zahrádce.
Evanko:
Dýni hydru na kompost nedávej. Vysaje z něho všechny živiny. Jestli by ti to šlo, tak vedle kompostu, to ano. Jinak se připrav, že vypije spoustu vody.
Staníku:
Zatím pracuj na bydlení, zahrádka ještě chvilku počká. Pak pošleš foto nebo zorganizuješ zahradobudovatelskou exkurzi a my už se tam porozhlídnem, co ta tvoje zahrada bude potřebovat.
Jinak dnes mě to poprvé vytáhlo na zahrádku a už mám přerytý jeden záhonek (příprava na jahody).
Žížalky byly hrozně mělko, takže pravděpodobně žádné mrazy zatím nehrozí.
Stano, kdybys věděla, jak já práce na zahradě nesnášela!!! Jenže to bylo z donucení a bylo to spíš takové "hospodářské" : hrabání listí, trávy, pletí, kupení shnilých jablek a jejich přenášení do kontejnerů apod. Jenže teď jsou to práce jiného druhu a hlavně - dělá mi radost, že jsem něco na tý zahradě dokázala sama vypěstovat!!! Neboj, dám za to ruku do ohně, že tě to taky chytne a že za rok na jaře budeš taky koukat, kde co leze ze země
(když tam teda před tím něco dáš
).