středa 22. května, 12:04 Svátek má Emil
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Jarní práce - začínáme

Datum: 13.02.2007 14:45

Nechci nic zakřiknout, ale: sundala jsem chvojí ze záhonů, vyhrabala část trávníku, vyplela několik záhonů, vysbírala šutry z pole, kam přijde vysít nový trávník, vysela pár ,,otužilých´´ semen. winking smiley  jen rýt se ještě nedá, což mne mrzí.

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 8 z 28
  • Autor: Evana

Re: Jarní práce - začínáme

Datum: 24.01.2008 10:17

Tak já jsem si včera nakoupila semena. Letos jsem se zaměřila více na kytky, které jsem v minulých letech zanedbávala a víc jsem se věnovala zelenině. Tak jsem zvědavá, kolik mi toho vyklíčí. Někdy je to docela bída. Z celýho pytlíčku jedno, nebo dvě semínka.

Koupila jsem tu velkou žlutou dýni. Ještě jsem jí nikdy neměla, tak se chci zeptat, kam s ní. Kolik asi zabere místa. Jakou potřebuje zem a jak hnojit. Mám zkušenost jen s okrasnýma dýněma a ty jsou na místo dost skromné.

• Autor: Reklama

• Autor: Kveta
    Status:

Datum: 24.01.2008 11:38

Evano, ta žlutá dýně je hydra.

Nám se jednou doplazila přes plot k sousedům, zarazila se o ořešák a po něm šla nahoru. Plod pak udělala asi ve výši 3 metrů, bylo to celkem hezké.

Živin potřebuje hodně, sází se většinou někam na kompost nebo do kouta zahrady, kde nevadí, že její šlahouny se někam plazí. Dosáhnou klidně délky 5 m, koření i cestou.

• Autor: Anavi

Datum: 24.01.2008 11:39

a trochu s předstihem, co nás čeká: [www.ceskykutil.cz] winking smiley

Datum: 24.01.2008 13:39

Květo, ta dýně na ořešáku musela vypadat zajímavě. Už se mi stalo, že ty okrasný dýničky zabloudily k rajčatům a plody vytvořily na keřících s rajčatama. Ale tři metry nad zemí ta velká dýně ....grinning smiley

Jinak děkuju za radu. Hydra půjde na kompost. Vím, že chce hodně vody,tak tu jí ráda poskytnu, udělám pro ni všechno, jen aby mi nezdrhla k sousedům.grinning smiley

• Autor: Dasa

Datum: 26.01.2008 01:06

Anavi díky, z fotek jsem cítila tu krásnou jarní vůni.

• Autor: Mona

Datum: 30.01.2008 15:54

Ostříhala jsem pár vrcholových řízků z cesmíny a když už jsem měla nůžky v ruce, tak i z některých dalších keřů, a dala to namnožit. Uvidíme - chytne se - nechytne se. winking smiley

Datum: 30.01.2008 22:02

Taky jsem začala obhlížet, co a kde budu stříhat, ale na množení jsem ani nepomyslela. Není na to brzy? Mono, jestli máš nějaké zkušenosti s touto dobou, prosím sem s nima. Jsem v tomto ohledu dost neúspěšná. Zkouším to nejdříve v březnu.

• Autor: Stano

Datum: 31.01.2008 13:10

Víte, jak já to mám se zahradou, že jo, že jsem nikdy žádnou neměla a jako dítě svých rodičů jsem si vypěstovala k venkovním pracem totální alergii, ale protože teď mám zahradu jako kráva, začínám kolem těchto vašich témat obcházet a tuhle o jarních pracech jsem už dvakrát rozklikla. Sice v ní většině věcí vůbec nerozumím, ale musím mezi vás někudy proniknout a vyzískat nějakej návod, jak tomu přijít na chuť. Ono to určitě musí bejt krásný...

• Autor: Kashika
    Status:

Datum: 31.01.2008 13:25
    Hodnocení fotografie "Jarní práce - začínáme": 5

Myslím, že tou poslední větou ses vryla do srdíčka všech zahrádkářů a věřím tomu, že v tuto chvíli už rozpěstovávají kdeco a těšej se, až to odvezeš na svoji zahrádku grinning smiley

Jůůůů, kurvanoha, jak já závidííííím!!!!!!! eye popping smiley grinning smiley

• Autor: Stano

Datum: 31.01.2008 14:26

A nevíte, kam se poděla Hanela? Potřebovala bych ji, má-li kdo na ní e-mail, prosím do sz. Já ho teko nemám, nemaje svůj PC a dlužím jí odpověď na psaní v jedné veledůležité záležitosti. eye rolling smiley Kuju!

• Autor: Mona

Datum: 31.01.2008 16:58

Evano...pravda, asi o týden jsem se předběhla. V novém Zahrádkáři píšou, že v únoru (což je vlastně už zítra) je vhodný čas na množení stálezelených keřů. Nemnožím venku, ale na verandě. winking smiley

Stano...neboj...to půjde!! Postupně. grinning smiley V důchodu posedíme na docela pěkné zahrádce.

• Autor: hespa

Datum: 31.01.2008 17:18

Evanko:

Dýni hydru na kompost nedávej. Vysaje z něho všechny živiny. Jestli by ti to šlo, tak vedle kompostu, to ano. Jinak se připrav, že vypije spoustu vody.

Staníku:

Zatím pracuj na bydlení, zahrádka ještě chvilku počká. Pak pošleš foto nebo zorganizuješ zahradobudovatelskou exkurzi a my už se tam porozhlídnem, co ta tvoje zahrada bude potřebovat.

Jinak dnes mě to poprvé vytáhlo na zahrádku a už mám přerytý jeden záhonek (příprava na jahody).

Žížalky byly hrozně mělko, takže pravděpodobně žádné mrazy zatím nehrozí.

• Autor: amazonka01
    Status:

Datum: 31.01.2008 20:02

Taky mám své první zahradní mozoly...začala jsem kopat díru pro tůňku a konečně jsem přesadila do předzahrádky R.rugosu...pětiletý keř už byl drobet náročnější na vykopání...tak jsou z něj teď dva winking smiley

• Autor: Anavi

Datum: 31.01.2008 21:52

Stano, kdybys věděla, jak já práce na zahradě nesnášela!!! Jenže to bylo z donucení a bylo to spíš takové "hospodářské" : hrabání listí, trávy, pletí, kupení shnilých jablek a jejich přenášení do kontejnerů apod. Jenže teď jsou to práce jiného druhu a hlavně - dělá mi radost, že jsem něco na tý zahradě dokázala sama vypěstovat!!! Neboj, dám za to ruku do ohně, že tě to taky chytne a že za rok na jaře budeš taky koukat, kde co leze ze země grinning smiley (když tam teda před tím něco dáš winking smiley ).

• Autor: Dasa

Datum: 31.01.2008 21:55

A když tam nic nedáš tak tam třeba vyleze aspoň dešťovka grinning smiley

Podobné příspěvky
Diskuze: Brigády Jak jste objevili Week? mohu otěhotnit z analnim sty..

Když už jsme to na chatu nakousli/y, tak jak jste si přivydělávali/y jako studenti? Já v nemocnici na oddělení u nedonošených dětí (drsné zážitky), v

Autor: Mona - 19.12.2006 12:18
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 21

Abychom si udělali představu, kdo odkud přichází :), tak navrhuji tuhle malou anketu - kdo vás sem poprvé nasměroval. Mě jedna z vás, livingářek, ale

Autor: Anavi - 26.02.2007 09:09
Rubrika: Internet a PC - Komentářů: 497

mohu otěhotnit z analnim stykem když to delam s přitelem ale kondom nepouživa chci to vědět tak mi napište prosim.

Autor: daarinka.19 - 14.10.2010 12:34
Rubrika: Těhotenství - Komentářů: 37
Galerie: Jak vychází slunce na D1   
  Jak vychází slunce  na D1
Autor: Soutěž - 06.03.2009 21:36
Rubrika: Cesta - Komentářů: 38

Adresář: http://www.maxinzert.cz http://www.joblist.cz http://www.skoleni-kurzy.eu

MAXINZERT - inzertní portál - inzerce zdarma MAXinzert - inzerce zdarma, inzertní portál pro soukromou a firemní inzerci. Možnost poslat SMS zda

Autor: netia - 28.07.2008 17:28
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0

JOBlist - vaše nová práce, job, jobs, volná pracovní místa, nabídky práce,zaměstnání a kariéra personální server pro on-line nábor nových pracovníků

Autor: netia - 28.07.2008 17:36
Rubrika: Internet a PC - Komentářů: 1

Na webu najdete seznam kurzů a školících firem. Obsahuje rekvalifikační kurzy a semináře z různých oborů od účetnictví přes mzdy nebo personalistiku a

Autor: radekm - 10.09.2008 12:28
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra

adoptivní dcera WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

Doporučujeme: Smudla.cz - Of.cz vytvoř si vlastní tričko a dárky - natriko.cz -

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam

(c) 2006-12 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

ikonka pro vás
week.cz
Tento server používá software Phorum.