![]() |
úterý 21. března, 04:02 Svátek má Radek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Jarní práce - začínáme
Jojo, znám jen pár normálních učitelek, a jak píšeš - chlapi obvykle bývají velcí pohodáři.
Když měl syn třídní, rodičák trval hodinu - tlachání o ničem, v závěru jsme stejně vlastně nevěděli, co a jak, kdy a kde...hlavně si pořád stěžovala na děti, jak jsou všechny hrozné.
Pak měl třídního, rodičák 20 minut, řekl vše podstatné, stručně, jasně, výstižně a ještě byl vtipný...
jela jsem do popelnice a v trávě tam ležel keř pivoněk, pěkně i s kořeny,č. 1
večer je jdu zkontrolovat a uplně jinde takhle vypadaly dva keře č.2
a hned vedle zase dobrý 
holky mám problém......nevím co jsem vyvedla s jahodama, je to příšerná bída. Tohle jsem ještě neměla. je možný, že jsem je přehnojila? Pamatuji tak před 15-20 lety jsem nevěděla co s jahodama a ted je to katastrofa. Sadbu dávám každý 3 roky novou a i na jiný záhon, starám se jak můžu a mám akorát vztek.
Irisko, nemyslím si to. Nejsem odborník, určitě Ela někde něco pohledá. Ale nejsi sama. V práci si mi stěžovala kolegyně, ne jedna a já je mám druhej rok taky dost mizerný. A to jsem jim ještě udělala vyvýšený záhony a dodala hlínu.
Irčo, Regi, nepohledám, když nevím, jaký je problém ... před 3mi roky nám jahodiště napadla jakási moucha či co, dohledala bych co to bylo, na téměř 100% květopas jahodníkový, rostliny dobré, jahody žádné.... poslední roky jahody neřeším ... Tonytáta, Tonča i dědek jsou schopni urácet za jahody v "předstihu" v obchodech a potom na záhoně neposbírají - pokud jim je nedonesu až před frňák, kašlu na na to... zahrada je velká natolik, že nestíhám a jahody jsou v současné době u nás invazka, jsou všude, i mezi chryzanténami .. tam ani nikdy, ani poblíž nebyly ... a kvetou ... a mezi nimi a taky všude indické jahody (na ty snad už jen nějaký glyfosát) ... naše zahrada je v současnosti o level výš než permakultura .... těch všemožných hmyzáků a ptáků
a já se jen kochám
.......sousedi mne určo mají rádi 
Kordulko, kdysi, kdesi jsem četla, že pivoňky nemají rády přesazování ... ale s tvými zelenými prsty to i tyhle určo dají ... dej jim čas
Na jahody je odborník Lada
,,,,,Elenko, to neudělal ten keř od konťasů, tito dva jsou kus dál a další těsně vedle OK
Kordul, nejsem expert, hodně u vás pršelo a na fotce je vidět štěpka, zda jim štěpka nevadí a nepřidusila kořeny.....
......ta štěpka není až k nim, jedině že by nějaké potvoře chutnaly kořeny , zrovna u tědlech, vedle je jiný list a ty jsou netknuté, jen tyto dva keře
Irisko, těžko říct. Dej sem fotku. Já je mám teda pěkný, mám třetím a druhým rokem.Kupodivu ani nevymrzly.
Irisko, taky mě ohledně jahod nic nenapadá. Měla jsem je loni pěkné, pak hodně pršelo, a jak byly v nádobách, tak mi chytly nějaký "moribundus"... myslela jsem, že je po nich a nějak si jich teda přestala všímat a letos obrazily krásné, zdravé.. zatím tedy .. .ťukám to. Jsou samé poupě, tak uvidíme.
No a na záhonu jsou taky plné poupat a krásně se rozrůstají.
Ale taky mám zkušenost, že někdy se něčemu prostě nechce, i kdyby se člověk stavěl na hlavu. Dva roky po sobě u mě byly mizerné třeba tulipány, že jsem měla chuť je vykopat a vyhodit, protože spíš hyzdily záhony, než by zdobily, a letos jsou nádherné.

Možná jahodám nesvědčí tolik vody? Nevím.
Jojo vyfotím až budu doma
Eli, proto mám jahod raději málo. Naši měli velké jahodiště, nikomu se to pak nechtělo sklízet. Bylo toho hodně najednou, co potom s tím, pokud si nechceš ucpat mražák nebo stát pořád u zavařování. Takhle je to "akorát do pusy", ke snídani do jogurtu nebo ke svačině. A to je ideální. Co si kdo sebere, to si taky umyje a sní. Ne ty košíky plné jahod, co druhý den tečou... z toho mám úplně fóbii
. Hodně jsem dala taky lesních a měsíčních, ty jsou pidi, děti to baví očesat a nemusí se ani mýt
, protože rostou "ve vzduchu"... takže to děti otrhají a rovnou snědí.
irisko, zkušenost mého muže, pohnojil jahody hnojivem s chlórem, no bída, pak pátral a zjistil, že jahody nesnáší chlor. v některých hnojivech je.....
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Kordulo, ať si s těmi pivoňkami nezatáhneš botritidu. Třeba je lidi vyhodili, že jsou nemocné taky jsem je tak vyhazovala do kontíku, nedají se vyhodit na kompost aby se to nerozneslo. Moc jsem si nepomohla dostaly to i dřevité, brzo budou taky na vyhození. Zkoušela jsem to kdysi postřiky a nejde se toho zbavit. Tak opatrně. Hlavní poznávací znamení je, že zůstane sem tam nerozkvetlé poupě veliké 1 cm, po čase už keř nekvete vůbec.