úterý 21. března, 04:02 Svátek má Radek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Jarní práce - začínáme

Datum: 13.02.2007 13:45

Nechci nic zakřiknout, ale: sundala jsem chvojí ze záhonů, vyhrabala část trávníku, vyplela několik záhonů, vysbírala šutry z pole, kam přijde vysít nový trávník, vysela pár ,,otužilých´´ semen. winking smiley  jen rýt se ještě nedá, což mne mrzí.

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: Anavi

Re: Jarní práce - začínáme

Datum: 14.05.2021 08:19

Jojo, znám jen pár normálních učitelek, a jak píšeš - chlapi obvykle bývají velcí pohodáři. love smiley

Když měl syn třídní, rodičák trval hodinu - tlachání o ničem, v závěru jsme stejně vlastně nevěděli, co a jak, kdy a kde...hlavně si pořád stěžovala na děti, jak jsou všechny hrozné.

Pak měl třídního, rodičák 20 minut, řekl vše podstatné, stručně, jasně, výstižně a ještě byl vtipný...

Upraveno 4 krát. Naposledy upravil Anavi (17.05.2021 09:19)

• Autor: Reklama

• Autor: kordula

Datum: 16.05.2021 18:28

Další fotografie:

jela jsem do popelnice a v trávě tam ležel keř pivoněk, pěkně i s kořeny,č. 1 thumbs down večer je jdu zkontrolovat a uplně jinde takhle vypadaly dva keře č.2 thumbs upa hned vedle zase dobrý sad smiley

• Autor: iriska

Datum: 16.05.2021 20:18

holky mám problém......nevím co jsem vyvedla s jahodama, je to příšerná bída. Tohle jsem ještě neměla. je možný, že jsem je přehnojila? Pamatuji tak před 15-20 lety jsem nevěděla co s jahodama a ted je to katastrofa. Sadbu dávám každý 3 roky novou a i na jiný záhon, starám se jak můžu a mám akorát vztek. angry smiley

• Status: expert

Datum: 16.05.2021 20:26

Irisko, nemyslím si to. Nejsem odborník, určitě Ela někde něco pohledá. Ale nejsi sama. V práci si mi stěžovala kolegyně, ne jedna a já je mám druhej rok taky dost mizerný. A to jsem jim ještě udělala vyvýšený záhony a dodala hlínu. sad smiley

• Autor: babkaela

Datum: 16.05.2021 20:58

Irčo, Regi, nepohledám, když nevím, jaký je problém ... před 3mi roky nám jahodiště napadla jakási moucha či co, dohledala bych co to bylo, na téměř 100% květopas jahodníkový, rostliny dobré, jahody žádné.... poslední roky jahody neřeším ... Tonytáta, Tonča i dědek jsou schopni urácet za jahody v "předstihu" v obchodech a potom na záhoně neposbírají - pokud jim je nedonesu až před frňák, kašlu na na to... zahrada je velká natolik, že nestíhám a jahody jsou v současné době u nás invazka, jsou všude, i mezi chryzanténami .. tam ani nikdy, ani poblíž nebyly ... a kvetou ... a mezi nimi a taky všude indické jahody (na ty snad už jen nějaký glyfosát) ... naše zahrada je v současnosti o level výš než permakultura .... těch všemožných hmyzáků a ptáků love smiley a já se jen kochám stydlin smiley .......sousedi mne určo mají rádi spinning smiley sticking its tongue out

Kordulko, kdysi, kdesi jsem četla, že pivoňky nemají rády přesazování ... ale s tvými zelenými prsty to i tyhle určo dají ... dej jim čas love smiley

Na jahody je odborník Lada thumbs down love smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil babkaela (16.05.2021 21:00)

Datum: 17.05.2021 06:00

babkaela napsal(a):

Irčo, Regi, nepohledám, když nevím, jaký je problém ... před 3mi roky nám jahodiště napadla jakási moucha či co, dohledala bych co to bylo, na téměř 100% květopas jahodníkový, rostliny dobré, jahody žádné.... poslední roky jahody neřeším ... Tonytáta, Tonča i dědek jsou schopni urácet za jahody v "předstihu" v obchodech a potom na záhoně neposbírají - pokud jim je nedonesu až před frňák, kašlu na na to... zahrada je velká natolik, že nestíhám a jahody jsou v současné době u nás invazka, jsou všude, i mezi chryzanténami .. tam ani nikdy, ani poblíž nebyly ... a kvetou ... a mezi nimi a taky všude indické jahody (na ty snad už jen nějaký glyfosát) ... naše zahrada je v současnosti o level výš než permakultura .... těch všemožných hmyzáků a ptáků love smiley a já se jen kochám stydlin smiley .......sousedi mne určo mají rádi spinning smiley sticking its tongue out

Kordulko, kdysi, kdesi jsem četla, že pivoňky nemají rády přesazování ... ale s tvými zelenými prsty to i tyhle určo dají ... dej jim čas love smiley

Na jahody je odborník Lada thumbs down love smiley

,,,,,Elenko, to neudělal ten keř od konťasů, tito dva jsou kus dál a další těsně vedle OK sad smiley

• Autor: alenak

Datum: 17.05.2021 07:02

Kordul, nejsem expert, hodně u vás pršelo a na fotce je vidět štěpka, zda jim štěpka nevadí a nepřidusila kořeny.....

Datum: 17.05.2021 07:16

alenak napsal(a):

Kordul, nejsem expert, hodně u vás pršelo a na fotce je vidět štěpka, zda jim štěpka nevadí a nepřidusila kořeny.....

......ta štěpka není až k nim, jedině že by nějaké potvoře chutnaly kořeny , zrovna u tědlech, vedle je jiný list a ty jsou netknuté, jen tyto dva keře angry smiley

• Autor: LadaB
    Status: moderátor

Datum: 17.05.2021 09:07

Irisko, těžko říct. Dej sem fotku. Já je mám teda pěkný, mám třetím a druhým rokem.Kupodivu ani nevymrzly.

Datum: 17.05.2021 09:18

Irisko, taky mě ohledně jahod nic nenapadá. Měla jsem je loni pěkné, pak hodně pršelo, a jak byly v nádobách, tak mi chytly nějaký "moribundus"... myslela jsem, že je po nich a nějak si jich teda přestala všímat a letos obrazily krásné, zdravé.. zatím tedy .. .ťukám to. Jsou samé poupě, tak uvidíme.

No a na záhonu jsou taky plné poupat a krásně se rozrůstají.

Ale taky mám zkušenost, že někdy se něčemu prostě nechce, i kdyby se člověk stavěl na hlavu. Dva roky po sobě u mě byly mizerné třeba tulipány, že jsem měla chuť je vykopat a vyhodit, protože spíš hyzdily záhony, než by zdobily, a letos jsou nádherné. love smiley love smiley love smiley

Možná jahodám nesvědčí tolik vody? Nevím.

• Autor: iriska

Datum: 17.05.2021 09:18

Jojo vyfotím až budu doma

Datum: 17.05.2021 09:21

Eli, proto mám jahod raději málo. Naši měli velké jahodiště, nikomu se to pak nechtělo sklízet. Bylo toho hodně najednou, co potom s tím, pokud si nechceš ucpat mražák nebo stát pořád u zavařování. Takhle je to "akorát do pusy", ke snídani do jogurtu nebo ke svačině. A to je ideální. Co si kdo sebere, to si taky umyje a sní. Ne ty košíky plné jahod, co druhý den tečou... z toho mám úplně fóbii smiling smiley. Hodně jsem dala taky lesních a měsíčních, ty jsou pidi, děti to baví očesat a nemusí se ani mýt winking smiley , protože rostou "ve vzduchu"... takže to děti otrhají a rovnou snědí.

• Autor: alenak

Datum: 17.05.2021 11:00

irisko, zkušenost mého muže, pohnojil jahody hnojivem s chlórem, no bída, pak pátral a zjistil, že jahody nesnáší chlor. v některých hnojivech je.....

• Status: expert

Datum: 17.05.2021 11:04

Kordulo, ať si s těmi pivoňkami nezatáhneš botritidu. Třeba je lidi vyhodili, že jsou nemocné taky jsem je tak vyhazovala do kontíku, nedají se vyhodit na kompost aby se to nerozneslo. Moc jsem si nepomohla dostaly to i dřevité, brzo budou taky na vyhození. Zkoušela jsem to kdysi postřiky a nejde se toho zbavit. Tak opatrně. Hlavní poznávací znamení je, že zůstane sem tam nerozkvetlé poupě veliké 1 cm, po čase už keř nekvete vůbec.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.