pátek 19. dubna, 10:07 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Finance
Diskutujte! vše o rodinných financích
 
 
 
 
Autor: Pilatek
Status: začátečník

Exekuce-řešení

Datum: 15.01.2014 19:56
 

Zdravím vás, mám malou prosbu. Dostala jsem se do situace, kdy jsem po ztrátě zaměstnání nebyla schopná splácet půjčku, snažila jsem se vždy splácet aspoň část, nicméně v bance jsou velmi nekompromisní, a tak na mě byla vypsána exekuce. Nyní mám strach, co bude dál a jak dlouho to nemůže trvat, než mi "seberou střechu nad hlavou". Snažím se najít řešení, jak z toho ven a jediné reálné mi připadá to, co nabízí společnost j reality, že za mě exekuci uhradí a já pak budu splácet dluh jim. Jenže nevím, zda právě tahle tzv. americká hypotéka je to pravé, proto se chci zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s touto firmou nebo alespoň s průběhem americké hypotéky. Děkuji moc.

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 123 | další
    Aktuální stránka: 1 z 3
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 15.01.2014 20:31
     

    A co takhle zkusit insolvenci, v každém větším městě jsou lidé, kteří se tím zabývají a insolvenci za tebe vyřídí. Navíc insolvencí se zastaví všechny exekuce do 24 hodin od podání. Neznám tvé finanční poměry, tak se toho moc poradit nedá.

    Určitě bych neřešila dluhy dalšími dluhy a už vůbec né u nebankovních institucí, ta bude chtít nějakou záruku, což většinou bývá upsání nemovitosti a do toho bych nešla, navíc tyto firmy postupují své pohledávky dalším firmám a ty nakonec ani nevíš komu vlastně dlužíš. Na to velký pozor. Co rodina, nemůže někdo vypomoci?

    A ještě hodně popřemýšlet, kde se co dá zkrouhnout na výdajích rodiny, alespoň po nějaký čas. Napadá mě pozastavit placení na penzijní připojištění, tam není nutnost pravidelných plateb, pozeptat se v pojišťovně zda na tvých pojistkách nejdou uplatnit platební prázdniny, jestli tedy něco z toho máš. atd.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Amee (15.01.2014 20:36)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Exekuce-řešení

     
     
  • Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 15.01.2014 20:46
     

    Odkud jsi a kolik dlužíš? Rozhodně nová půjška nic neřeší. Dopadla bys ještě hůř. Nemáš nic, co bys prodala? Třeba napiš SZ

     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 15.01.2014 20:58
     

    Neni to ale tak, Amee, ze insolvenci muze vyhlasit jen ten, kdo ma praci popr. je schopen uhradit nejake urcite procento pohledavek behem tech nekolika let? Jinak, ze mu ji nepovoli?

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 15.01.2014 21:00
     

    Ano, musí do pěti let uhradit třetinu dluhů a nesmí podnikat

     
  • Autor: lanimka
    Status:

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 16.01.2014 00:25
     

    Jak psaly holky, úhrada dluhu dalším dluhem není řešení, jen se dostaneš do větších problémů. Oddlužení řeší Insolvenční zákon: [business.center.cz]

    Je to určitě nejlepší řešení, pokud splníš požadované náležitosti.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 16.01.2014 00:41
     

    slyším exekuce a ježí se mi vlasy. angry smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (16.01.2014 00:58)
     
  • Autor: Pilatek
    Status: začátečník

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 30.01.2014 19:41
     

    Bohužel z rodiny není nikdo, kdo by mi mohl vypomoci. Nejde o to, že by nechtěli, ale sami zvládají jen tak tak. Vím, že je asi hloupé řešit půjčky půjčkou, ale jsem zoufalá, a tak mi to přišlo jako jediné možné řešení. Nicméně stejně bych musela ručit nějakou nemovitostí, kterou nemám a nakonec by ještě kvůli mně mohl někdo z rodiny přijít o střechu nad hlavou a to si na triko brát nechci :/ A ta insolvence se řeší jak? A co se děje, když se mi třeba nepodaří splatit tu požadovanou část dluhů do určitého termínu? Jinak moc děkuji všem za rady.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 30.01.2014 22:19
     

    Co tak oslovit nějakou podobnou organizaci? [www.obcanskeporadenstvi.cz]

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 31.01.2014 11:57
     

    ......o tom mě povídejte, my platíme za kluka 3 tis. měsíčně, ještě 4 roky angry smiley ...... nemůžeme se do konce života strachovat, že nám exekutor vybere byt, stačilo by , že k nám kluk dochází na jídlo, nebo pro prádlo thumbs up že tady nemá trvalé bydliště , je úplně jedno, ....... příbuzní měli tenhle malér s úplně cizím chlapem, který seděl u nich na zahradě, vlítli tam, i když nebyl majitel doma a odvezli co se dalo , někam do Přerova, ten Vrána,......... soudy je stály přez 20 tis. , než to dostali zpět

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 31.01.2014 12:15
     

    Kordul a jakou máš jistotu, že v tom mladej nejede dál?

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 31.01.2014 12:37
     

    ..... a to dostával půjčky z banky a stále od stejné úřednice, .... dalo by se to nazvat - lichva, nakonec to dělalo tisíce a tisíce, když jsme se to dověděli angry smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kordula (31.01.2014 12:40)
     
  • Autor: Deniska
    Status:

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 06.02.2014 18:52
     

    ahoj lidi, dneska nám přišel líbesbríf, že je sousedky pozemek a barák v exekuci. Přišlo to do vlastních rukou mých a zvlášť manžela (navíc na starou adresu a sedělo to na poště, takže všechny pošťačky ve městě vědí, že máme co do činění s nějakými exekucemi eye rolling smiley ). Chci se zeptat, jestli je to normální, že exekutor obesílá lidi z okolních baráků a pozemků, a tím si dělá vlastně reklamu, aby se reality líp prodaly - je tam samozřejmě datum, kdy jsou nemovitosti přístupné k prohlídce. Nebo nám to poslali, protože máme na tom exekuovaném pozemku od sousedky podle katastru právo chodit a čerpat vodu ze studny?V tom usnesení totiž chybí jediná zmínka o tom, proč nás s tím vlastně obtěžujou.

    Existuje na to nějaký zákon?

    Je mi z toho zle, už tak je ženská vystresovaná, a ještě ji poníží tím, že široké okolí dostane její osobní údaje. Jestli to nevyplývá ze zákona, zvážím podání stížnosti.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Deniska (06.02.2014 18:54)
     
  • Status: expert

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 06.02.2014 19:37
     

    Neposílá se to běžně sousedům, vám to poslali právě kvůli tomu břemenu (máte to uvedené na LV). Takže buďte rádi, že si splnil povinnost, nový majitel by vám to nemusel umožnit, musíte si to s ním znovu sepsat. Nevím úplně přesně, zda má povinost vám to také umožnit, ale myslím, že kdybyste to s ním nesepsali, že by to právo zaniklo(nebo mohlo zaniknout). Tak se na to informujte winking smiley

     
  • Autor: Deniska
    Status:

    Re: Exekuce-řešení

    Datum: 06.02.2014 20:28
     

    Iviku, díky moc. Na LV je i naše adresa a poslali to na trvalý pobyt, který jsme měli před 3 lety. Nechápu, proč ten důvod v dopise neuvedli - prostě přišlo usnesení o exekuci úplně cizího člověka, humus!

    Nový majitel žádný nebude, to nikdo nekoupí. Minulý rok to probíhalo stejně, ale to se k nám to usnesení nedostalo právě díky blbé adrese. Nikdo o to neměl zájem - už jen z fotky a KN naprosto neatraktivní i jen na prohlídku, je to ruina a navíc zatížená tolika břemeny, že by to vzal jenom blázen.

     
Stránky:  123 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Finance (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.