úterý 23. dubna, 10:51 Svátek má Vojtěch
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Rakousko
Aktuální kategorie: help   Vše > Cestování > Po Evropě > Rakousko
Založte si eDeníček! Na výlet k našim blízkým i vzdáleným sousedům
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Klikni pro filtrování

Druhý nejlepší v očích Rakušanů

Autor: rejnok - nováček
Datum: 01.10.2011 21:41
 

To je Nassfeld. Jedno z největších a nejčastěji navštěvovaných lyžařských středisek Rakouska. Tento Korutanský král jím byl korunován právem.

Všechno co si budeš přát...
Více než 110 km sjezdovek, na kterých se střídají jak prudké, tak mírné svahy pro lyžaře experty i úplné začátečníky. Hned ze začátku vám zde zpříjemní pobyt lanovka Millenium express, s nádherným výhledem, která lyžaře vyveze z městečka Tröpolach přímo do 1919 m. n. m. během 17 minut. Právě až k její nástupní stanici v údolí vede slavná 7,5 km dlouhá červená sjezdovka. Ve středisku má číslo 80 a jméno Carnia. Na milovníky běžek čeká celých 300 km upravených tratí. Výborně neprojektovaný snowpark s devíti novými překážkami určitě využijí vyznavači freeskiingu. Fun sport areál naopak ocení ti, kteří milují legraci. Máte možnost vyzkoušet si zde na jedenáct zábavných zimních činností jako např. sjíždění sjezdovky v nafukovacím kruhu. Prává normovaná FIS sjezdovka se začátkem vedoucím mezi skalami, taky stojí za projetí. A to stále není vše!

700.jpg

Freeride v bavlnce

Tak přesně to je Nassfeld! Právě v tomto resortu máte možnost využít freeride zóny do kterých vás vyvezou lanovky. Takže žádné únavné šlapání po vrstevnici. To, že se jedná o vyhlášenou zónu, svědčí každoroční freeride SNB závody, které mají mezi závodníky i diváky velkou sledovanost. Právě zde máte možnost vyzkoušet si jaké to je byt po pás zabořený do lehounkého prašanu. A hlavně s minimálním rizikem, jelikož freeride sjezdy jsou oficiálně značené. To znamená, že by na nich mělo platit veškeré standardní komerční pojištění! Nečekejte však žádný neomezený freeriding. Ale na zaježdění to určitě stačí! Tedy pokud nelétáte na heliskiing na Alijašku.

700 (2).jpg

Bude mít malý Pepíček co dělat?
V Nassfeldu je dětem připraveno skutečně neuvěřitelné množství atrakcí. Pokud se Pepíček učí lyžovat, je Nassfeld tou pravou volbou. Dětské vleky, dětské lyžařské školy, a dětský zimní zábavní park určitě uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších dětských návštěvníků.


Je už Pepíček unavený? Nevadí, právě pro tento případ Nassfeld disponuje i zimní vnitřní školkou, kde se o děti stará vyškolený personál. A chtějí-li si rodiče bez starostí o dítě zalyžovat, není v tomto resortu sebemenší problém. Pro děti od 3 do 5 let je otevřen BOBO´s mini club, který se vám o ratolest postará. Sami vidíte, že Nassfeld je velmi dobrou volbou pro rodiny s dětmi, které si zde mohou užít nejen jarní prázdniny.

700 (1).jpg

Zázemí jako ve Formuli 1
Přesně jako jezdci Formule 1 se budete cítit, až přijedete do Nassfeldu! Kromě precizních služeb všude ve středisku potěší i výborně vybavené lyžařské a SNB půjčovny, servisy lyží a snowboardů, nebo úschovny, které jsou k dispozici zcela zadarmo. Dostatek restaurací potěší především při nepřízni počasí. A co když nebydlíte přímo u lanovek? Nemusíte se ničeho obávat, jelikož z celého regionu zájemce o lyžování v Nassfeldu svážejí bezplatné skibusy. Takže auto nechte pěkně zaparkované u ubytování, ať si můžete dát nějaké to vyhlášené pšeničné pivo.

700 (4).jpg

Jak ušetřit na bytování
Nejblíže středisku leží městečko Tröpolach, ze kterého již vedou lanovky. Díky zmíněným skibusům však není na škodu najít si ubytování o pár kilometrů dále. Každý kilometr totiž rapidně snižuje jeho cenu. Nejčastěji jsou k dispozici ubytovací kapacity v městečku Rattendorf a Podlading, které jsou od lanovek vzdáleny přibližně 2 km. Dále to je cca 15 km vzdálený Presseger. Takže možností ubytování je skutečně spousta, ale jak říkám, pokud nechcete zbytečně utrácet za ubytování a nevadí vám desetiminutové dojíždění jako mě, vyhněte se hlavnímu centru.

700 (5).jpg

Třešnička na dortu vždy potěší
Aby toho o našem korutanském králi nebylo málo, přidám vám jako třešničku na dortu ještě pár typů na akce, které se během zimní sezóny v Nassfeldu pořádají. Třeba vás některá zaujme a přizpůsobíte jí termín dovolené.


Sezóna v Nassfeldu začíná 3. 12. kdy je na svazích oficiální skiopening, během kterého všude hraje hudba, bary a restaurace mají akční ceny, skipasy jsou za mimosezóní ceny a vlastně se jedná o jeden velký svátek lyžování. 8. - 11. 12. je v Nassfeldu organizován největší studentský skiopening v Evropě, který si během několika let získal mnoho věrných návštěvníků. Další zajímavou akcí každoročně pořádanou v resortu jsou Sněhulákové slavnosti konané 1., 8. a 15. 2. 2012. Slavnosti se konají na zámečku Lerchenhof v Hermagoru/Möschachu. Kromě stavby obřího sněhuláka na vás čeká živá hudba a spousta místních specialit. Celý festival je ukončen pompézním ohňostrojem.


Jak vidíte, sezóna v Nassfeldu je skutečně bohatá, tak neváhejte a vyrazte třeba s cestovní kanceláří PUXtravel vstříc zimním radovánkám za korutanským králem.


 

Galerie: Klikněte pro zobrazení
700 (1).jpg 700 (2).jpg 700.jpg 700 (4).jpg 700 (5).jpg
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Blog - RSS - Rakousko (Blog)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.