pátek 29. března, 11:45 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma > Co se jinam nehodí
Diskutujte! Je spousta věcí na které tu není chlíveček
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Didi
Status: expert

Domov duchodcu

Datum: 21.01.2008 14:18
 

Zacínám mít docela problém s otcem. Bydlí v samostatném byte v baráku, kde bydlí jeste muj brácha s manzelkou, já tam obcas dorazím. S bráchou nevychází vubec, takze tam není nadeje na pomoc, já bych mela právo, po tom co mi provedl taky na nej kaslat, nicméne to nechci udelat.

Bude mu 72 a ted jsem se dozvedela, ze zacíná ponekud bláznit. V sobotu volal svagrovou, ze mu lezou ze zásuvky hadi , na pude je chlap, elektromer se tocí, i kdyz stojí,apod. Takze to vypadá, ze uz asi dlouho nebude moct být sám. Nepripadá v úvahu, abych ho vzala k sobe, nejen kvuli malému bytu, barák zatím není, ale i kvuli tomu, ze jsem v zahranicí a nevím, jak bych to delala s doktory, tady by ho nikdo nepojistil a tudíz neosetril atd.

Tudíz, jediné schudné resení: DD. problém není ovsem jen v sehnání místa, ale i v tom, ze on tam dobrovolne nepujde.Napadá mne jediná moznost, az to uz nebude schudné. Zbavení svéprávnosti. Nemohu prece dopustit, aby vyhodil eventuelne do vzduchu barák nebo se mu neco stalo. jiank ho tam asi nedostanu.

Nemáte nekdo s tímto problémem zkusenosti?sad smiley

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 1234567 | další
    Aktuální stránka: 1 z 7
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 14:29
     
    Didi, máme podobné starosti. Mámin bratr, tedy můj strejda, se ze dne na den dozvěděl, že to s ním vypadá hodně špatně. Ač byl donedávna naprosto soběstačný, nyní zničehonic třeba omdlí a tím pádem nemůže zůstat doma sám. Ale v nemocnici bude teď týden, v pátek ho mají propustit a on ví, že potřebuje celodenní péči. LDN-ky v místě jsou přeplněné, takže jeho syn už několik dní shání někoho, kdo by se o něj staral,případně, kam ho umístit. On i jeho žena pracují na směny, takže je nemyslitelné, aby si ho vzali k sobě. Fakt šílená situace sad smiley. On je s tím smířený, jen je strašné, že nejbližší zařízení, kde ho lze umístit, je asi 40 km. Naše mamka nemá řidičák, takže za ním bude jezdit autobusem, ten syn je furt v práci, takže strejdu nejvíc deptá to, že bude celý den mezi lidmi, kteří - když to trochu přeženu - čekají na smrt a ještě nebude mít možnost vidět každý den někoho blízkého, což je ubíjející. Upřímně - tohle mě jednou v budoucnu děsí sad smiley
     
  • Autor: Reklama

    Re: Domov duchodcu

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 14:38
     
    Didi, tuším, že zbaven svéprávnosti byl kdysi můj prastrýc, protože měl podobné stavy jako popisuješ u otce a navíc byl silně agresivní, sousedi už se ho potom dokonce báli. Byl to chlap jak hora a stačilo, aby se na něj někdo podíval a už vyšiloval. Ale přiznám se, že je to hodně dlouho, co zemřel a nevím, jak to tenkrát probíhalo. Zkusím se zeptat našich. Kdokoli před ním vyslovil "Domov důchodců", skákal metr vysoko. Nakonec tam skončil, ale pravidelně každý týden odtamtud utekl a jeho sousedi volali našim, že sedí na schodech svýho baráku-ruiny (o tom, v jakém byl stavu, raději nemluvím - neudržel pak už ani tužku, natož něco jiného sad smiley ). Takhle to trvalo asi rok, máma si tenkrát užila. Byl to sice prastrýc přes koleno, ale neměl jiné příbuzné, tak se všichni obraceli na ni.
     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 14:45
     
    Anavi, toho se práve bojím, ze i kdyz se mi jednak podarí vubec místo sehnat, on si samozrejme o nej nezazádal, tak ze tam nebude chtít zustat. Ale mám fakt strach, ze se neco stane. On je sice dost zesláblý, ale agresivní az beda byl vzdycky. A az mu rupne v kouli úplne, (trpí uz dlouho stihomamem), taka buhví, co vyvede. Ach jo.sad smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 15:12
     
    Nezávidím ti to sad smiley
     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 19:10
     

    Didi, píšeš, že tvůj bratr s otcem nevychází, tak neočekáváš z jeho strany žádnou pomoc, ale pokud ty a brácha spolu vycházíte dobře, mohl by se ujmout tohoto nevděčného úkolu brácha kvůli tobě. Přece jen by mu vyřízení péče o otce nepřineslo tolik problémů, jako tobě, která bydlíš tak daleko. Zkuste se dohodnout. Abych pravdu řekla, jiné řešení nevidím, pokud chceš otci zajistit pomoc a péči.

    Z toho, co jsi napsala, je cítit určitá hořkost vůči otci. Zřejmě jste se někdy dostali do sporu a otec se k tobě nezachoval fér...... nechci to pitvat, jen si myslím, že někteří rodiče si svých dětí neváží a špatně se k nim chovají. Potom můžou těžko očekávat od svých dětí pomoc ve stáří, což je zřejmě případ tvého bráchy, ale i tvůj, jak ses zmínila sad smiley

    Pokud nevíš, odkud s vyřizováním začít, tak myslím, že bys to mohla zkusit u praktického lékaře tvého otce. Ten ti dá potřebné informace. thumbs down

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 22:11
     
    Didi, tak u nás už je po dnešku řešení, bohužel, jasné. Strýc půjde do hospicu v Červeném Kostelci. Radost z toho nemáme nikdo, on se vyjádřil, že by nejradši už na hřbitov sad smiley . Mamka je z toho k.o.
     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 22:17
     

    Evano, más pravdu, mám opravdu své duvody a brácha jeste víc. Brácha navíc nedokáze odpustit, dokonce zakazuje i svagrové, aby mu obcas pomohla. Je to na dlouhé vyprávení, tak treba nekdy, az se uvidíme. Já se o nej postarám tak, jak to bude schudné, prece jen jsem díky jemu prisla na svet a materiálne mne jako díte zabezpecil, tak je to má povinnost. Ale i kdybych chtela, jako ze opravdu nechci, tak to technicky z více duvodu není mozné, abych si ho vzala domu. S doktorem se urcite spojím, akorát nevím, jak ho vycmuchám, má ted jiného a bojím se, ze kdyz se otce zeptám, zacne vetrit, tak musím nejak oklikou.

    No, mám z toho bobky, jak to dopadne.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 22:36
     
    Didi sad smiley
     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 22:40
     
    Didi, držím ti palce a dej vědět, jak situace vypadá. Hlavně to neodkládej.
     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 22:42
     
    Díky. Ne, to urcite nebudu. Dám vedet, jak to dopadlo.
     
  • Autor: Jack
    Status:

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 21.01.2008 23:45
     

    Didi, je to jistě hodně nepříjemná situace pro Vás všechny. Jen si nejsem jistý, jestli byste neměli, vzhledem k otcovým halucinacím a agresivitě, uvažovat spíš o psychiatrické léčebně, než o domově důchodců. Každopádně o zbavení svéprávnosti musí rozhodnout soud a ten rozhodně právě na základě psychiatrického vyšetření.

    V podstatě máte, tedy podle mě, dvě možnosti. Buď jít s otcem k psychiatrovi aby jej vyšetřil a možná nařídil umístění do léčebny, ale to bude patrně vzhledem k povaze otce problém. Nebo čekat, až v afektu někoho napadne a pak bude s největší pravděpodobností do psychiatrické léčebny umístěn i proti své vůli, protože by jinak byl nebezpečný sobě, nebo svému okolí.

    Nejsou to moc příjemné volby, vím, tak Vám držím palce.

     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 22.01.2008 08:28
     

    Jacku, on sice sklony k agresivite má, ale uz na to nemá fyzicky, je po prestále nemoci dost na hromádce, to by si leda musel opatrit zbran, aby nekomu vázne ublízil. I kdyz jeden neví. No bylo to zatím poprvé, tak uvidíme, co se z toho vyvine. Moc ráda bych s ním k psychiatrovi sla, ale on to bude povazovat za osobní útok na jeho osobu, tak fakt nevím, jak to udelat. Bude si myslet, ze ho chcem vystípat, to fakt budeme asi muset pockat, az neco provede.sad smiley

    No, zatím zkusím aspon zabukovat místo v tom domove.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 22.01.2008 10:53
     
    Didi, není to jednoduché....tak ať se ti podaří všechno dobře zařídit...
     
  • Autor: Didi
    Status: expert

    Re: Domov duchodcu

    Datum: 22.01.2008 11:51
     

    Tak první kroky ucineny. Nastestí mám velmi vlivného kamaráda, který mi, kdyz to bud enutné, slíbil pomoc, aby se otec do toho domova, az bude potreba, dostal hned. Zatím ho tam stejne prihlásím, a uvidíme, jak se situace bude vyvíjet. Myslím, ze kdyz mu pak "polozím nuz na krk", tak tam pujde, kdyz se nebude moct o sebe postarat. Co jiného by mohla delat?

     

    Lado : díkysmiling smiley

     

    Anavi: vcera jsem to o tom hospicu prehlédla. To je smutné.sad smiley

     
Stránky:  1234567 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Co se jinam nehodí (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.