pátek 19. dubna, 05:53 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Vaření
hodnocení: 4.90
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: drahus
Status: expert
Klikni pro filtrování

Domácí šťávy a likéry

Datum: 30.09.2017 11:00
 

Letos jsem dělala BEZINKOVÝ likér

Základní recept na bezinkový likér

2 kg čistých bezinek - plodů

1 l vody

1 kg cukru

1 dcl silné filtrované nebo rozpustné kávy

Alkohol dle chuti

--------

Bezinky rozvaříme ve vodě a pak přes plátýnko propasírujeme

Dáme zpět na oheň a přidáme cukr. vaříme asi 8 minut, než se cukr rozpustí. Přidáme kávu a do prochladlého přidáme alkohol, dle chuti. Skladujeme v chladnu a tmě.

dle vlastní zkušenosti doporučuji dát míň cukru. Zdá se mi velmi, velmi sladký

 
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (30.09.2017 15:14)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345 | další
    Aktuální stránka: 3 z 5
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 18.06.2018 18:03
     

    Naloženo a už šly některé docela na tuho rozřezat, už se asi dělá skořápka

     
  • Autor: Reklama

    Re: Domácí šťávy a likéry

     
     
  • Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 18.06.2018 18:22
     

    Drahus, někdy jsem... grinning smiley grinning smiley Ale uznej, že by to nebyla špatná věc. Jen by bylo nekolkované.

    A i na ořechách je znát, jak je všechno dřív. Konec léta bude dost smutný.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 18.06.2018 19:01
     

    grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 29.06.2018 14:20
     
    36325877_10210128555484594_8067237428559085568_n.jpg
    Další fotografie:

    Už se mi louhují v alkoholu ořechy a višně. Na Vánoce bude ořechový i višňový likér. mls smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 29.06.2018 15:06
     

    U nás taky grinning smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 30.06.2018 21:51
     

    to bude vožralejch drinking smiley drinking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 01.07.2018 06:32
     

    grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 01.07.2018 11:23
     



    iriska napsal(a):

    to bude vožralejch drinking smiley drinking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

    Držka v louži, říkáš? grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 08:33
     

    Teď ještě dotaz: Když se dává drobné ovoce ve vrstvách do sklenice a postupně zalévá rumem, dává se cukr nebo se nechá jen na přírodno?

    Klasické višně v rumu nebo griotku, jak chcete, už mám, ale co s ostatním? Kompoty u nás nikdo nežere

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 11:31
     
    img_1569.jpg
    Další fotografie:

    Mé počiny. Jen té ořechovky je tak nějak málo, ne? confused smiley winking smiley

    Bezinkovou šťávu jsem nefotila, je už v temnu, ve sklepě

    Akorát se nechce rozpustit cukr confused smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 13:00
     

    Protřepáváš to?

    Já jsem višně nejdřív prosypala cukrem a nechala to do druhého dne. Višně pustily šťávu a cukr se rozpustil. Pak jsem teprve nalila rum. A denně (no úplně ne, zapomínám) to trochu protřepu nebo aspoň obrátím dnem vzhůru, aby se to promíchalo.

     

     

    To vrstvené ovoce se, myslím, prosypává cukrem. Asi by to nebylo dobré jen v alkoholu.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 13:13
     

    Spike, já nasypala na višně cukr a hned rum. Snažím se protřepávat, ale musím opatrně, protože to mrcha víčko trochu netěsní. Mám obavu, že mi z toho zmizne alkohol, ale já ty větší víčka nemám náhradní. Jsou větší, než na klasické sklenice. Různorodé ovoce jsem také procukrovala, ale míň. v nejhorším pak přidám - asi

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 13:15
     

    Drahuško, podle rcp. našeho na ořechovku se po uležení v lihu naředí ještě svařenou vodou s cukrem, přidá a objemu winking smiley a není tak silná (lihová).

    Višňovku, rybízovku, jostovku apod. můj chlap napřed ovoce zasype cukrem a nechá na sluníčku třeba měsíc, cukr se rozpustí, neprotřepává, potom teprve dolívá "kalvados" (u nás by to asi byla jablkovice, páleka z jablečného zkvašeného moštu).

    Ovoce v rumu jsem nedělala nikdy, vím, že nakládávala moje teta, prosypává se trochu cukrem [www.i60.cz] .

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 13:32
     

    Elo, snad to s tou ořechovkou nezapomenu. Na ostatní je pozdě. Do směsi ovoce jsem dávala také málo cukru, ale bohužel předem nekvasilo.

    Njn, dřív jsem to nedělávala, to začínám blbnout až teď, na stará kolena. stydlin smiley

    Stejně k nám nikdo na návštěvy nechodí, nevím, proč to dělám confused smiley Jenže kompoty nebo mražené, se válí několik let bez užitku

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Domácí šťávy a likéry

    Datum: 10.07.2018 13:56
     



    drahus napsal(a):

    Spike, já nasypala na višně cukr a hned rum. Snažím se protřepávat, ale musím opatrně, protože to mrcha víčko trochu netěsní. Mám obavu, že mi z toho zmizne alkohol, ale já ty větší víčka nemám náhradní. Jsou větší, než na klasické sklenice. Různorodé ovoce jsem také procukrovala, ale míň. v nejhorším pak přidám - asi

    Ořechy taky spíš něčím promíchávám, protože víčko trošičku netěsní a udělaly se mi fleky na lince. Griotku otáčím nad dřezem, aby mi to nekapalo okolo. Tu asi začnu brzy ochutnávat a koncem července přidám k ořechům svařený cukr. Tam to asi má svoje opodstanění - proč sladit ořechy, které se vyhodí. Proto se asi dává cukr až do výluhu. Višně naopak budou výborné, až nasáknou cukr i alkohol.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.