pátek 29. března, 01:34 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma > Co se jinam nehodí
Diskutujte! Je spousta věcí na které tu není chlíveček
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Domácí lékárnička

Datum: 14.12.2010 10:51
 

Určitě máte doma místo, kde přechováváte léky. Já mám vyhrazen jeden šuplík (samozřejmě nejvyšší, kvůli dětem). K této diskuzi mě inspiroval Binec v kabelkách, bo já třeba mám v tom šuplíku děsný binec. Čas od času to přeberu, prošlé léky vyřadím...porovnám, doplním.

Co vy? Kde máte léky? Jak často "tam" uklízíte?

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 14.12.2010 10:58
     

    lékárnu máme doma asi jak nikdo z vás......ale těch léků se moc nedotýkám....jsou manžovo. Jen co já mám na bolest zad a hlavu, tak ty nosím v kabelce vždy připraveny na pomocgrinning smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Domácí lékárnička

     
     
  • Autor: Keria
    Status: expert

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 14.12.2010 11:19
     

    Moni, osobne mne na tych par krabiciek staci mala krabicka...a a potom kvoli psom mam Smectu a Pancreolan..a este vzdy v zasobe nieco proti horucke, nieco na dezinfekciu a osetrenie ran..a viac nic!

    ....ale zato s cim prisli ku mne moji rodicia, bol horor - normalne asi pol stahovaka...grinning smiley - aleeeeee predstavte si, ze sa mi podarilo dosiahnut...ze beru menej liekov!!!

    Prveho som obmedzila mojho ocka - eye rolling smiley - ono totiz aj lekari su casto slendriani...napr. dokonca bral ten isty liek 2x len pod inym nazvom...a dnes som sa poradila so sestrickou a zas mu znizim jeden liek ze ho bude brat kazdy druhy den..

    U mamky som doteraz do jej liekov nejak nezasahovala...ale po poslednom kolapse som to rozoberala s doktorkou zo zachranky a ta tiez skonstatovala, ze je toho privela....nech sa poradime s jej lekarmi ...a dnes toho berie naozaj len cast!.

    Uff...aleeeeee v tom je nestastie starych ludi...ze oni si myslia, ze cim viac liekov beru, bude im lepsie...a mnohi lekari z pohodlnosti nech maju od nich klud... im len nabaluju dalsie a dalsie lieky bez toho, zeby si dali extra zalezat ako navzajom sa mozu ovplyvnovat...alebo ci naozaj su az natolko potrebne a ci niektore problemy sa nedaju zvladnut vlastne aj bez toho( napr. ocko bral laxativum, lebo ako viacmenej imobilny mal s tym problemy....dnes po uprave stravy a obcas len nejakym cajom..taketo problemy nema..)

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 14.12.2010 12:05
     

    No, u nás máme léky na dvou místech - Jedno místo - jsou tam léky, které potřebujeme příležitostně nebo nesmí chybět a druhou v kuchyni, ve skříni, kde jsou léky denní potřeby. A že jich je - oby s manžou bereme a ještě nemocný pes, ten jich má taky dost.... Mám doma i hodně tzv úrazového materiálu, kvůli pejsanům a i manžovi spinning smiley sticking its tongue out Ale kdo nic nedělá, nic nezkazí, že jo? grinning smiley Jak obměňujeme autolékárničku, vždy vše schovám. U neporušených obvazů nevadí, že jsou prošlé. Navíc mám i spešl pružné samolepící obvazy pro hafany a tak.

    Čas od času prohlídnu léky a jejich expiraci nebo pověřím osobu k tomuto vzdělanou - dceru.

     
  • Autor: Vladana
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 14.12.2010 16:41
     

    Keria zrovna minulý týden byl pořed v televizi, že léky mají být tak 3 max 4 druhy jinak už to nemá smysl je to prý jen dopování se něčím co nemůže být účinné

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 15.12.2010 14:01
     

    od te doby co jsme jeli na dovču na Sri Lanku a opravdu jsem se lekama zasobila na vse mozne uz muzu rict, ze mame neco jako lekarnicku. pred tim to byl snad jen paralen a stary obvaz thumbs up ted uz by se tam naslo spoustu uzitecnych veci, vse je v supliku v krabicce pekne pohromade.

     
  • Autor: Missi
    Status: expert

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 15.12.2010 16:46
     

    Tak u nás je na léky vyhrazená skříňka a najde se tam lecos winking smiley . Ovšem co jsem zažila při likvidaci bytu po tetě eye rolling smiley - vyhodila jsem 6 (nekecám 6) plnejch velkejch igelitovejch tašek léků eye rolling smiley . Sysel je žebrák, proti níeye rolling smiley . A to přitom byly některé léky, na které je dost vysoký doplatek....jenomže to je tak, důchodci chodí po doktorech a ti jim píší nové a nové léky a vůbec se neptají, co udělali s těma předchozímaangry smiley .

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 15.12.2010 16:50
     

    Missi to souhlasím, při likvidaci bytu po tetě a strejdovi jsme taky objevili mega zásoby eye rolling smiley thumbs up

     
  • Autor: Vladana
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 20.12.2010 10:35
     

    Já mám vždy po ruce nějakou tu náplast a pár obvazů jinak léky co užíváme pravidelně máme v kuchyni na lednici v košíku zbatek ve skříňce v ložnici a čas od času skouknu zda něco není po expiraci. A i když pravidelně užívám léky, tak si pro ně chodím k lékaři jen když mi dochází a doma je nesyslím.

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 20.12.2010 13:19
     

    Léky máme v krabici od bot. Dvakrát do roka udělám šťáru a proberu, co je pošlé a odnesu do lékárny k likvidaci.Jinak jsou tam hlavně léky na bolest, náplasti, obvazy a léky s dlouhou trvanlivostí, které jsme nedobrali. V případě, že bysme je potřebovali, tak si je nenecháme znovu předepsat. Jsou to většinou léky z ORL.

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 20.12.2010 14:08
     

    tak máme ve staré autolékárničce zbytky původních obvazů, nějaké léčiva na nachlazení a rýmu, na horečku a bolest a na drobné úrazy. Chválabohu, víc nepotřebujeme. love smiley

    Haldy léků jsem u babičky a dědy viděla taky - užívali toho tolik, že snědli léky a měli po svačině. eye rolling smiley Po pečlivém pročtení příbalových letáků vyšlo najevo, že některé účinkují shodně, jiné zas naprosto opačně eye popping smiley. Na tomhle by zdravotnictví ušetřilo peněz nono smiley

     
  • Status: expert

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 20.12.2010 14:10
     

    Nechápu to, cpou nám rodiče tunama léků a neobtěžujou se to projít, tatínkovi to udělal až po infarktu internista......

     
  • Autor: Vladana
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 20.12.2010 21:43
     

    přesně tak JAJO dokud se nedostanou lidé do nemocnice tak to nikdo neřeší, že mají zbytečně moc léků

     
  • Autor: Ivka
    Status: nováček

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 21.12.2010 08:51
     

    My máme jako lékárnu jeden šuplík.Jsou tam obvazy,náplasti,teploměr,léky na bolest,něco na rýmu a kašel a taky něco na žlučník když se ten neřád ozve smiling smiley

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Domácí lékárnička

    Datum: 21.12.2010 09:03
     

    Já si taky myslím, že když lékaři předepisují nějaké léky, tak by se měli taky trochu koukat na množství. Ten lék nemusí zabrat a pak se troje balení něčeho vymění za jiný lék a zase se píše větší množství. Vždyť se na to doplácí, tak proč tahat z lidí peníze sad smiley Když vidím důchodce v lékárně s igelitkou plnou léků, tak si říkám pro sebe, kolik z toho asi spotřebují. Já to mám to samý s lékama na dutiny. Z jednoho balení soptřebuju půlku a když jdu k lékaři za půl roku znovu s tím samým problémem, tak by mě to zas předepsal, kdybych neřekla, že ještě mám... Ty doplatky nejsou malý. Já už si troufám tvrdit, že platíme všechno aji s chlupama angry smiley

     
Stránky:  12 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Co se jinam nehodí (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.